..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu

27 Şubat 2015
Green Kitchen Mutfak Okulu  
Hakan Yozcu
İçerisi geniş bir alana sahip. Masalar özenle yerleştirilmiş ve her şey çok temiz. Pencere kenarında birkaç çift huzur içinde yemek yiyor. Bahçesi de var. Açık ve kapalı alanlarıyla burada her türlü ziyafetler, düğünler, nişanlar, doğum günü partileri, iş ve toplantı yemekleri, yeni yıl ve özel günler için yemekler veriliyormuş. Hatta özel gruplarla gelip dilediğiniz organizasyonları burada yapabiliyorsunuz. Ama en önemlisi bunlardan öte, şehirden uzak, gürültüden uzaksınız. Sakin bir ortamla baş başa kalabiliyorsunuz.

:IGA:

Kadim Dostum Ertaç Hazer, Lefkoşa’da Çağlayan’da 13. Şehit Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde bulunan “Green Kitchen” adlı bir restauranta götürdü. Öğle yemeğimizi burada yiyelim istedi. Burası Çağlayan Parkı’nın tam karşısında bir yer.
     Bende hep ilk izlenimler önemlidir. İlk gördüğüm bir yeri beğenirsem orayı hiç unutmam. Fırsat buldukça da gitmeye çalışırım.
     İçerisi geniş bir alana sahip. Masalar özenle yerleştirilmiş ve her şey çok temiz. Pencere kenarında birkaç çift huzur içinde yemek yiyor. Bahçesi de var. Açık ve kapalı alanlarıyla burada her türlü ziyafetler, düğünler, nişanlar, doğum günü partileri, iş ve toplantı yemekleri, yeni yıl ve özel günler için yemekler veriliyormuş. Hatta özel gruplarla gelip dilediğiniz organizasyonları burada yapabiliyorsunuz. Ama en önemlisi bunlardan öte, şehirden uzak, gürültüden uzaksınız. Sakin bir ortamla baş başa kalabiliyorsunuz.
     Bu restaurant, özel tariflerle donatılmış farklı menülere sahip. Kıbrıs Türk ve Dünya mutfağından her türlü örnekler bulabiliyorsunuz. Büyülü bir dokusu var. İçeri girerken bunu hemen hissediyorsunuz.
     Bahçede bir de bar var. Burası özellikle yaz aylarında çok hoş oluyormuş. Düşünün yaz mevsiminde gece serin havada buraya oturacak ve içkilerinizi müzik eşliğinde yudumlayacaksınız. Hayal etmesi bile ayrı bir güzellik.
     Kıbrıs’a has yiyecekler ve içecekler damak zevkinize hem kaliteli, hem de uygun olarak sunuluyor. Sigara Böreği, Avci Böreği, Bulgur köftesi, felafel, tavuk ciğeri, Kıbrıs köftesi, yalancı dolmalar, ev yapımı mantılar, herse, magarına bulli, yahnili magarına, pirohu gibi yemeklerimizi tadabilirsiniz. Bunlarla da kalmıyor, ızgaralar, balık çeşitleri daha ne dilerseniz sunuluyor size. Adeta yok yok burada. Tabii bunların üzerine tatlı yemeden olmaz. Çeşitli tatlı ürünleriyle de hizmet veriyor burası. Deyim yerinde ise sınırları aşıyor burası…
     Ben ızgara balık tercih ediyorum. Aparatiflerle bekliyoruz yemeğimizi. Biraz sonra nefis bir balık geliyor önümüze. Yeme de yanında yat cinsinden. Ama ben dayanamayıp yiyorum. Balığın lezzeti belki günlerce gitmedi damağımdan. Çok da severim…
Gren Kitchen’ın sahibi Laden Asilzade yaklaşıyor yanımıza. Güleryüzü ve sempatik tavırlarıyla ilgileniyor bizimle. Başka isteğimizin olup olmadığını soruyor. Biz teşekkür edince “Burayı nasıl bulduğumuz?” diye soruyor. Kendisini buyur ediyoruz. Bize bir kahve ısmarlıyor. Biz, yakın ilgisinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir yer burası. Hayran kalmamak elde değil.
Laden Hanım anlatıyor: “Burası sadece restaurant değil. Aynı zamanda bir eğitim yuvası” diyor. Ben şaşırıyorum. “Nasıl yani?” diye sorduğumda cevaplıyor. “Burası KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verme Yetkisine sahip İlk Özel Mutfak Okulu” diyor.
Meğer burası aynı zamanda profesyonel ve amatör aşçılık eğitimi veren bir okulmuş. “Lezzetli yemekler yapmak, dünya mutfaklarının altını üstüne getirmek, lezzete olduğu kadar sunuma da önem vermek amacımızdır” diyor Laden Hanım. “İsteyen burada bütçesine uygun kısa veya uzun süreli kurslarımızdan yararlanabiliyor”. Tabii bunları duyunca benim şaşkınlığım kat be kat artıyor. Çünkü ilk defa duyuyor ve görüyordum bir restaurantın okul olarak görev yapmasını. Taktirle karşıladım bu uğraşı.
Son olarak Laden Hanım şunları söylüyor: “500 kişilik açık, 250 kişilik kapalı alanımızda müşterilerimize özel unutulmaz anlar tasarlıyoruz. Kendi mekânlarında etkinlik yapmak isteyenlere de hizmet veriyoruz. Taşınabilir yemek terminallerimiz ile her an her yere ulaşabiliyoruz. Pastiş, kurabiye, herse bulgur köftesi, çörek ve poğaça gibi ürünleri biz üretiyoruz. Müşterimizin damak zevkine sunuyoruz. Şimdiye kadar iş yaptığımız bütün müşterilerimiz bizden memnun kaldı” diyor.
Memnun olmamak elde değil doğrusu. Bu güzellik, bu lezzet ve bu uygunluk herkese ve her kesime hizmet ediyor. Laden Hanım’a teşekkür ediyor ve oradan tebessüm dolu yüzle ayrılıyoruz.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Girne’de Kahve İçimi
Ben Olsam
Meyhi Keyf
Muhtarlarımızın İstekleri
önce Sağlık
Nkl Sanat Gecesi
Mehmet Ersöz’ün Ardından
Lefke"de Kahve Sohbeti
İnsan Azim Ederse
Müjgan ve Naile Hanım’ları Ağırladık

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir "Mavi Köşk" Yazısı
Kıbrıs'ın İlk Yerli Komedi Filmi
Öyle Bir Dünyada Yaşıyoruz Ki!
İstanbul Notları
güvercinlik’te Hafta Sonu
Nerede O Eski Ramazanlar?
Farklı Bir Yönetici,
"Kod Adı Venüs" Getto Çadırları
ipek Amber İle Gurur Duyduk
izmir Günleri

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]

Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.