..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoştur. -Mevlânâ
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Çağdaş Sanat > Hakan Yozcu




11 Nisan 2015
1. mesarya Tiyatro Festivali'nin Ardından  
Hakan Yozcu
Sayın Başkan İlker Edip, bu kararından asla vazgeçmemiş, azmiyle, çabasıyla bu salonu yaptırmıştı. İlk etapta ülkemizde faaliyet gösteren çeşitli amatör grupların veya dışarıdan getirilen oyunlarıyla seyircilere “Merhaba” dedi. Daha sonra Belediye Başkanı Sayın Edip, çok yerinde ve doğru bir kararla Sanatçı, yönetmen, yazar ve oyuncu olan İzel Seylani’yi Belediye’nin Tiyatro Biriminin başına getirdi.


:ABIG:


Beyarmudu Belediyesi tarafından 27 Mart - 8 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen “1. Mesarya Tiyatro Festivali” sona erdi.
Beyarmudu Mesarya Halk Tiyatrosu “Karagöz’ün Akıl Satması Ve İsim Değiştirmesi” ve “Şaman” adlı oyunlarıyla, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Canını En Çok Ne Yakar” ile “Kayıp” Oyunlarıyla, Güzelyurt Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Adını Siz Koyun” oyunu, Adana Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları “Dede Korkut Kitabı”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Oyun Oyun İçinde” oyunuyla, Bursa Şehir Tiyatrosu da “Gulyabani” isimli oyunlarıyla bu festivale katılarak, tiyatroseverlere unutulmaz saatler yaşattılar.
Oysa daha 2 yıl önce Beyarmudu Belediye Başkanı, “Bölgeye çok amaçlı bir Kültür Merkezi yapacağız” dediğinde buna kimse inanmamış, “Köyde tiyatro salonu mu yapılırmış? Kim gidecek, kim izleyecek?” diyenler olmuştu.
Sayın Başkan İlker Edip, bu kararından asla vazgeçmemiş, azmiyle, çabasıyla bu salonu yaptırmıştı. İlk etapta ülkemizde faaliyet gösteren çeşitli amatör grupların veya dışarıdan getirilen oyunlarıyla seyircilere “Merhaba” dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Sayın Edip, çok yerinde ve doğru bir kararla Sanatçı, yönetmen, yazar ve oyuncu olan İzel Seylani’yi Belediye’nin Tiyatro Biriminin başına getirdi.
Seylani de girişimciliğini, yaratıcılığını göstererek, kısa zamanda Mesarya Halk Tiyatrosunu kurdu. Tamamen amatör bir ekipten kurulan tiyatro kısa zamanda adını tüm ülkeye duyurdu. Güzel projelere imza attılar.
Hedef küçük değildi. Daha büyük başarılara imza atılması gerekiyordu. Bu nedenle 27 Mart Dünya Tiyatrolar Haftasına denk getirilecek bir tiyatro festivali yapılacaktı. Çalışmalar başladı…
Antalya Devlet Tiyatroları, Adana Büyükşehir Şehir Tiyatrosu ve Bursa Şehir Tiyatroları gibi ekiplerden onay alınmasıyla ilki düzenlenecek olan festival adeta Uluslar arası bir boyut kazandı. KKTC’den de ekiplerin katılmasıyla ilk kez düzenlenen festival belleklerde unutulmaz olarak kaldı.
Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür Ve Spor Bakanlığı Kültür Dairesi destek verirken, Limasol Türk Kooperatif Bankası da sponsor oldu. Ayrıca Şekerbank, Ektam, Havadis Gazetesi ve Radyo Havadis destek oldular.
Oyunlar yetişkinler için 5 TL ücretle izlendi. Çocuk oyunları ise çocuklara ücretsiz olarak sunuldu. Burada konulan ücret sembolik bir ücretti. Amaç, izleyicinin küçük de olsa bir ücret ödemesini sağlamak ve böylece izleyicilerin festivale sahip çıkmalarını sağlamaktı. Küçük de olsa bir ücret ödendiği için seyirci olayı daha fazla ciddiye alacaktı. Taktir edersiniz ki, ücret ödenen bir şeyin değeri daha da artıyor. Bu bakımdan bana göre bu yapılan yerinde bir düşünceydi.
Her şeyden önemlisi Mesarya seyircisi hemen hemen bütün oyunlarda salonu doldurdu. İlk defa kendi bünyelerinde düzenlenen böylesi bir festivale duyarsız kalmadı.
Mesarya Seyircisi artık bir tiyatro oyunu izlemek için Lefkoşa’ya veya Mağusa’ya gitmek zorunda kalmıyor.
Böylesi kaliteli ve güzel festivaller artık kendi evlerinde düzenleniyor.
Her şeyiyle güzel, etkileyici, zevk verici, eğitici ve öğretici bir festival oldu.
Emek verilmiş, çaba harcanmış, özveriyle ortaya çıkarılmış, kusuru olmayan bir festivaldi.
Başta Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’i ve Sayın İzel Seylani’yi ve onlarla birlikte emek veren herkesi kutluyorum.
Daha nice festivaller yaşamak umuduyla tiyatrosuz kalmayın…
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın çağdaş sanat kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
İnciraltı Şairleri
Her Şey Gülüşünde Saklı
Boyacı’ya Büyük İlgi
Nkl Sanat Gecesi Büyük İlgi Gördü
İlk Yerli Operamız: Arap Ali Destanı
Nkl’de Edebiyat Sokağı
Erdinç Akgür İle Devlet Tiyatroları’nı Konuştuk

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beşik Gibi Sallandık
"Kırmızı Pazartesi" Romanının Düşündürdükleri
Olcay Kıraç İle Kıbrıs Sorunu

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Hakan Yozcu, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.