..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > suat engin yýlmz




11 Aralýk 2015
Can Dündar Diye Biri , Tuvalet Deliði ve Kötü Kokular Yaðan Gardiyan Aðzý  
Gazetec can dündar söyledikleri

suat engin yýlmz


Gazeteci can dündar tutuklandýktan sonra yazý yazýyor ve infaz koruma memurlarýna , gardiyanlara hakaret ediyor ,tuvalet deliði gibi kokuyor gardiyanlarýn aðzý konuþtukça batýyoryar diyor


:BJIE:
CAN DÜNDAR DÝYE BÝRÝ , TUVALET DELÝÐÝ VE KÖTÜ KOKULAR YAÐAN GARDÝYAN AÐZI

Can Dündar yattýðý Silivri Ceza Ýnfaz Kurumundan önce ki gün yazdýðý ve Cumhuriyet gazetesinde yayýnlanan yazýsýnda Ýnfaz Koruma Memurlarýna ettði hakaretlerinden hepimiz rahatsýz olduk bizleri topluma karþý farklý bir imajla gösteren bu yazý hakkýnda siz ne düþünüyorsunuz..?
Yazýnýn bir kýsmý ;
"Aralýk ayazý aðýr demir kapýnýn aralýðýndan soðuk nefesini üflemeye baþladý.
Alafranga tuvaletin deliði, konuþtukça kötü kokular yayan bir gardiyan aðzý gibi, bu toplama kampýnýn içinde biriken pisliði yayýyor etrafa... "
Can Dündar gazeteci , genel yayýn yönetmeni , falan filan güzel bir kartviziti olan bir insan kimi çevrelere göre ama bir köþe yazýsýnda Silivri cezaevinde yazdýklarý yenilir yutulur deðil …!
Mit týrlarý soruþturmasýnda tutuklandý , onunla birlikte , gazetenin Ankara bürosu temsilcisi ve ikisi general ve bir emekli albay tutuklandý . Yargý kararýdýr tartýþamayýz ,eleþtirebiliriz ve hatta haksýz tutuklandý diyenler olabilir içimizde
Buraya kadar her þey normal ama cezaevinde yazdýðý ve cumhuriyet gazetesinde yayýnlanan yazýda özetle Alafranga tuvaletin deliði , konuþtukça kötü kokular yayan bir gardiyan aðzý gibi diyor.
Eh valla bravo tuvalet deliðini gardiyan aðzý diye tanýmlayan bir sözde demokrat gördü bu memleket
Aptullah Öcalan , Alaattin çakýcý , Hasan Heybetli , Genel kurmay baþkaný Ýlker Baþbuð , gazeteci nedim Þener , daha yüzlerce kiþi bu cezaevlerinde yattýlar , ama haksýz yattýlar ama haklý yattýlar adalet terazisi bir ayrýma tuttu kendilerini , bir kýsmý tahliye edildi bir kýsmý daha cezalarýný infaz etmekte
Yukarýda adý sayýlanlarýn ve sayýlmayan hiç bir hükümlü ve tutuklu gardiyan denilen ve asýl unvaný infaz ve koruma memuru olup ta söylenmeyen bu insanlarýn aðýzlarýný tuvalet deliði diye tanýmlamadý.
Can Dündar , nasýl bir demokratsýn ki Adli hizmetlerin en alt düzeyde size göre bana göre ise en deðerli mensuplarýndan olan 40.000 kiþilik bir insan gurubunun aðzýný tuvalet deliði diye tanýmlýyorsunuz… Buna ne hakkýnýz var , bu insanlarýn tek gayesi kazandýklarý bir lokma ekmeði çoluk- çocuðuna götürmek , baþka bir amaçlarý yok, baþka bir gayesi olan varsa bu gayesinden derhal vazgeçsin.
27 yýllýk cezaevi personeliyim her zaman Yunus emre felsefesiyle , yaradýlaný sevdik yaratandan ötürü , her hükümlüye hak ettiði deðeri verdik. Yeri geldi onlarla aðladýk onlarla güldük, acýlarýný paylaþtýk, sabah-akþam sayýmlarýnda Allah kurtarsýn dedik müebbetlik mahkuma bile , laf deðildi bu yürekten bir temenniydi.
Eliþi malzemesi aldýk geçimlerini saðlamak için bir þey üretsinler diye eðitim çalýþmalarý yaptýrdýk , uzaktan eðitimlere çýkardýk üniversite sýnavlarýna hazýrladýk ,
Tahylie sonrasýnda bile denetimli serbestlikte meslek öðretmeye ve topluma adapte olmalarýna çalýþtýk , sokaða býrakmadýk hiçbir zaman …
Bizde dýþ dünyada baþka iþler yapabilirdik, diplomalarýmýz vardý iþletir kazanýrdýk ,stres deposu olmazdýk ama yapmadýk ömrümüzü bu yolda harcadýk
Bir çoðumuz yeniden dünyaya gelsek bu mesleði seçerdik yine de hapishaneci olurduk gardiyan olurduk
Senin laðým deliðiyle karþýlaþtýrdýðýn insanlar , aðýzlarýnda misler saçýyorlar aslýnda sen bunu anlamadýn anlamamýþa benziyorsun, süslü keleler edebiyat yapmaya çalýþýyorsun insan gururu üzerinden , aþaðýlýyorsun, küçük düþürüyorsun , saðduyunu kaybetmiþsin saldýrýyorsun kendine haksýzlýk yapýldý iddiasýyla baþka insanlara haksýzlýk yapýyor , kötü sözler söylüyorsun ama sen böyle söyledin diye biz doðrularýmýzdan asla vazgeçmeyeceðiz .
Her zaman sevgiyle yaklaþtýk yine sevgiyle yaklaþacaðýz sana bile sana inat,

SUAT ENGÝN YILMAZ
Eskiþehir h- Tipi cezaevi 2. müdürü



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boran Kuþu
Herkesin Yapabildiði Ýþler
Þarkýcý Deniz Seki ve Bayhanýn Ýlahi Adalatle Sýnavý
Ýnsanýn En Büyük Eksiði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deðiþtir... Gücün Yetiyorsa [Þiir]
Zaman [Þiir]
Ama Sen Benim Karýmsýn [Þiir]
Paralel Olamamalar, Dik Duramamalar [Þiir]
Deðerli Varlýðýmýz [Þiir]
Bakýþlar - Yüz [Þiir]
Ah Kadýnlar [Þiir]
Mahpushane [Þiir]
Eller [Þiir]
Beyaz Giymak Mesele Deðil, Mesele Kar Gibi Beyaz Bir Yüreðe Sahip Olabilmek [Þiir]


suat engin yýlmz kimdir?

1963 ten beri dünyada bir yer iþgal ediyorum


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © suat engin yýlmz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.