..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Herşeye imgelem karar verir. -Pascal
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Selin Araç




23 Aralık 2015
Beynin Gizli Sırları ve Dünya  
Selin Araç
Asırlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayı değiştiren fikirler, icatlar, insanlığa muazzam bir etkide bulunan her şey ! Bir yazıyı kaleme alırken sanki başka biri yazdırıyor. Beyin öyle ilginç ve farklı bir organ ki.. Uğraşlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her işlevi başarının ardındaki nedenler olsa gerek.


:AEAC:

Asırlara damga vuran insanlar ve olaylar, dünyayı değiştiren fikirler, icatlar, insanlığa muazzam bir etkide bulunan her şey !

Bir yazıyı kaleme alırken sanki başka biri yazdırıyor. Beyin öyle ilginç ve farklı bir organ ki.. Uğraşlar üzerinde bilinç ne kadar etkili olarak görünse de, beynin bilinen ve bilinmeyen her işlevi başarının ardındaki nedenler olsa gerek.

Otomatikleşen düşünceler ve davranışlar bazen can sıkıcı oluyor. Sebebi ise yaşadığımız bir olay karşısında farklı tepkiler vermek isterken, yine aynı sonuçlara göz yumabiliyoruz. Düşününce otomatik düşünce ve davranışlar kimi durumlarda yararlı da olabiliyor. Onların arkasındaki düzenek, insanı, zaman ve enerji kaybından koruyor.

İnsan için faydalı olan bir şey, getirdiği sonuçlar yönünden istenmeyen olabiliyor. Otomatikleşen her şey gibi.. Bu noktada bakış açısı önemli oluyor.

İlk defa resim yapan bir kişi ile bu sanat dalına yıllarını adamış, türlü bilgi ve deneyime sahip bir kişinin ortaya koydukları büyük oranda farklılık gösteriyor. Bu şaşırtıcı değil ancak bir konu üzerine ne kadar çok eğilirsen, beynin bilinç dışındaki mekanizmaları o denli gelişiyor ya da o denli kullanıma hazır hale geliyor. Bunun gerçekleşmesi için çoğu zaman özel bir çaba gerekmiyor, beyin bunu sana bir şekilde sunuyor.

Düşünceler üzerinde bilincin fazlaca rolü olduğunu söylemek doğal ancak beyin her yönüyle, insanın istediklerini gerçekleştirmesi konusunda kilit rol oynuyor. Anlaşılıyor ki düşünceleri eğitmek yetmiyor. Beynin diğer işlevleri üzerinde durmak ve bu farklı organı iyi tanımak gerekiyor. Esasında bu konuda aydınlanmayan bir çok yer var ancak öğrendiklerimize her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

İnsanın yakalandığı bazı hastalıklarda beynin işleyişi önemli oluyor ayrıca gerekli görüldüğünde bilinçaltına yönelik tedaviler uygulanıyor. Bilincin etrafında dönüp durmanın fayda sağlamayacağı öngörülüyor.

Beyin gizemli bir organ. Bilimde hız kesmeyen bir çok bilgi akışı yaşanırken, beyin de farklı ve ilgi çekici bir dünya gibi !





Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Umut Işığı
Stratejinin Gücü
Güzel Başlangıç
Gizler ve Yalan
Işık Oyunları
Hız ve Dünya
Sarsıntı
Mutluluk Hediyeleri
Gerçek Bir Derinlik
Bir Gün Yaklaşırken

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Gizli Sarmal
Renklerin Dansı
Devasa Hareket
Ezberinde Yedi Renk Dünya!
Yeni Dünya
Durgun Sulardaki Fazladan Bakış!
Durak
Heyecanlı Kayboluş!
Taşlar ve Oyun
Yeni Yol

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Dehliz [Öykü]
Gizemli Yedi Canavar ve Büyük Savaş! [Öykü]
Labirentteki Büyük Sır! [Öykü]
Doruk Noktası [Öykü]
Güçlü Zamanların Yorgun Yaratıcısı [Öykü]
Heyecanın Sarsılmaz Doruğu [Öykü]
Ulaşılan Düşünce [Bilimsel]


Selin Araç kimdir?

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bölümünden mezunum. On seneden fazla zamandır yazarlık yapıyorum. İstanbul Kültür Üniversitesinin internet sitesi Kentometrede deneme yazarlığı yaptım. . Seçtiğim konuları, psikoloji, kişisel gelişim, felsefe, mizah ve edebi açıdan yorumladım. İnsana dair insanı tanımaya, kendini tanımaya ve anlamaya yönelik konular, başarılı, mutlu bir yaşama ulaşma yolları, bireysel ve toplumsal sorunlarla ilgili yazılar yazdım. Denemeler dışında şiir yazarlığı ve alanında başarılı ve tanınmış kişilerle çeşitli söyleşiler yaptım. Bir süre haber sitesinde köşe yazarlığı, uzun süredir de blog yazarlığı yapıyorum.


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Selin Araç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.