"Hayranlığı o dereceye vardı ki; yere düştü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun) |
|
||||||||||
|
Kahrolsun şiir,kahrolsun mısralar… Pişmanlık ve iftihar arasında kalmaktır sevmek; Bu şiir kül..Üfle,üfle.. Yıldız açsın… Mısrayı ninniliyorum Gamzelerinde; Sonra Selma ağlıyor birden, sesin sonsuz tonunda Terkedilmiş bereketli topraklardır Gözlerin Şiirin değdiği… Eksiklerimi düşündüm bu gece,bütün gece; Bir dağ düşün;yukarı çıktıkça daralan;ucunda iki volkan çukuru Sonra volkanların altında; Mezopotamya Deltası,Erguvanın her tonu Mühür gibi,Alev gibi,Savaş gibi… İki Dünya düşün; Zahra Bacı iki Cihan… Her birinden yeşil akıyor Her biri dua Sonra; Geniş alın yazısı üstünde;Sarının bütün çığlık tonları… Görmesemde;Ölünce okunacak şiirlerimiz var Parmaklar,eller,avuç içi,kırmızılar,narinler… Nil deltası kokan göğüs uçları, Eğitim görmüş ,pişmiş, narin halhallı kasırgalar Uzak kederlerin Sarı çığlığı,Çığlık neden sarı olurki? Birgün her şeyi terk edip ; Yeşil olan ne varsa toplayıp gideceğim… Gözlerine,gözlerine.. Gözün değdiği… Sonra… Nehir yazmıyor ki;Karalıyor bütün gece; Sesi değiyor sesime,titriyor dudakları… Dişleri olmayan bir çocuğun ekmek yemesi gibi… Sesin de; Biz çirkin değiliz haykırıyor…! Dağbaşlarında vurulan, Çağrılmayan, süresiz şair oluyorum birden… Sonra birden hüzün basıyor,terliyor kipriklerimiz Seninim Ey yeşil kaburgam/Parmakla… Penceremden süzülen sensin diyorum,utanmadan… Sarının değdiği… Göz Göz oluyoruz birden ,Hayat örgetmen.. Bir şey istemiyorum yinede,söyle on a İlkel boyutta aşk istiyorum(Sadece Sev Beni).. Kalın giydiriyorum mısrayı,Bahar gelmemiş hala onun ayak bastığı topraklara.. Sonra kötülük Cüretim canlanıyor…Seviyorum çılgınca(Arifçe) Kimse şiirsiz bırakılamaz diyorum./Bu İsyandır açıkça.. Eflatun ruhumsun ,Sevmiyorsun ..Onuda şiire yazamıyorum Her yer Sarıca,Sapsarı…. Suyun değdiği… Servet ALKAN 10.05.2017/Malatya
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Servet Alkan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |