..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > mehmet avcý




24 Eylül 2017
Kininiz Ýhsan Þenocak'amý Yoksa Ýslam Nizamýna mý  
mehmet avcý

:ACFC:
KÝNÝNÝZ ÝHSAN ÞENOCAK'amý, YOKSA ÝSLAM NÝZAMINA MI ?
MEHMET AVCI

Bir ilahiyatçýnýn caminin içindekilere cami kürsüsünden söylediði, caminin içindekilerin göz yaþlarýyla iç çektiði, caminin dýþýndakilerin kaygýlandýðý ve saldýrýya geçtiði sözlerin temelinde inkarý esas alan "ortak aklýn" saldýrý akýmlarýndan bir müslüman olarak herkes gibi bende son derece rahatsýzlýk duydum.

Amacýný açtýðý söylenen o sözleri tekrar tekrar okudum ve teyit etmek için ayrýca dinledim. Aman Ya RABBÝ..! Bu nasýl bir algý nasýl bir çarpýtma dilidir.
Muhatabýn müslüman olduðu bu ifadelerin, muhatabý olmayanlar tarafýndan, konuyla ilgili hiç bir ilmi donanýmý olmayan tek merkezden yönetilen, "inkarý ilah edinmiþ" kitleler tarafýndan nasýl çarpýtýldýðýný,nerden düðmeye basýldýðýný ve nereye hizmet ettiklerini görememek; merhum ERBAKAN'ýn ifadesiyle "þuursuz müslüman" larýn, bakar körlerin, islam düþmanlarýnýn ve cami cemaati olduðu halde "bu devirde bu ayetin bu hadisin hükmü kaldý mý" diyen ritüel müslümanlarýnýn, kirli pencerelerinden dýþarý bakanlarýn göremedikleri bir durum olsa gerek.


Din,bireylerin içtimai hayatý konusunda, beþerin yaþantýsý hususunda uymakla mükellef olduðu belirli sýnýrlar koyar.

Bununla beraber kurallarý içine alan geniþ bir helal daire çizer. Dairenin dýþýna "haram" tel örgüsü çeker. Bu örgünün içinde kalanlarý cennetle müjdelediði gibi, dýþýna çýkanlarý cehennemle tehdit eder.

KURAN'da ALLAH; " sakýn þeytan sizi ALLAH'ýn rahmet sýfatýyla aldatmasýn" buyurur.
Þeytanlaþmýþ insanlarýn müslümanlarý bu aldanmýþlýða sürüklediði uçurum tam da buradadýr.
Bahsi geçen hocanýn vaaz da anlatmak istediði hususun muhataplarý, dünyevi gelecek kaygýsýyla uçurumun kenarýnda gezinen müslümanlarý uhrevi düzlüklere çýkartma gayretidir.
Bu meramý beyan ederken aslýnda dikkat çekmek istediði ve karþý çýktýðý yer yol deðil, yoldaki çukurlardýr. Muhtevaya uygun bir biçimde yaradanýn kurallarýndan taviz vermek yerine yaradýlanýn verdiði tavizlerden vaz geçmesi hususudur.
Geçici dünyanýn nimetlerinden istifade etmek isterken kalýcý ukba'nýn önemini unutan müslümanlarýn zihinlerde oluþan hasarlarý, deðiþmeye baþlayan kýbleleri teþhis ve tedavi etme suretiyle yeniden düzeltmeye çalýþma gayretidir.
Dikkat ederseniz kimse kýz çocuðunu okula göndermesin, okutmasýn demiyor. Tam aksine okula gönderdiði çocuklarýn takibatýný yapmasýný kuran ve sünnetin hükümleriyle tavsiye ediyor. Fani hayatlarýn bâki hayatlara heba edilmemesi gerçeðini tam da haykýrýlmasý gereken yerden yani dünyanýn da, ahiretinde sahibi olan ALLAH'ýn evinden anlatýyor.
Garipsenen duruma bakýn. Adam sanki matematik hocasý da iþlem çarpanlarýný anlatmasý yerine cemaatin yüzüne kuran gerçeklerini çarpýyor. Asýl kaygýlanmasý gereken durum ailelerin, çocuklarýn parçalanmýþ ruh halleri umursamaz tavýrlarý özünden koparýlmýþ deðerlerine, örf ve ananelerine aykýrý tutum sergilemeleri deðil midir ? Maddeyi mânaya tercih eden eþyayý araç yerine amaç edinen, çýkmazlarýn yol ayrýmýnda olduðumuz bir nesil yetiþiyor.!
Bize dayatýlan, Kazanýrken kaybettiðimiz deðerlerimizin, kanýksayarak günah olmaktan çýkardýðýmýz "millet ne der endiþesiyle ALLAH ne der" anlayýþýmýzýn yer deðiþtirdiði, önceliklerimizin gelecek kaygýlarýmýzla yer deðiþtirdiðinin tespit durumudur.

Müslüman inancýna göre dini gönderen ALLAH ayný zamanda gönderdiði dinin kural koyucusudur. Yarattýðý her kulun rýzkýný tedarik etmekle mükellef olduðunu bildiren insanýn gerçek sahibi, bedenin kullanma hakkýný insana vermiþ olsada, ilahi tasarrufun kendine ait olduðunu göndermiþ olduðu anayasa kitabýnda insana bildirir.
Bu beden benim "Soyunurum da, giyinirimde" deme cüertini gösteren kul ihlaline karþý KURAN'nýn ihtilali bir dayatma olarak önümüze koyulmaktadýr.

Dünya ahiretin imtihan yurdudur der ALLAH.
Bu yurtta açýlacak her temel, atýlacak her kat, yapýlacak her bina, atýlacak her adým; sonuç olarak insaný cennet, ya da cehenneme götürecek bir yürüyüþ olacaktýr.

Ayný dine hatta ayný mezhebe mensup farklý devletlerin kendine ait sýnýrlarý ve kendine ait kanunlarý, yasalarý ve yasa koyucularýn bile uymakla yükümlü olduðu anayasalarý vardýr.
Devletini kendi halkýndan gelebilecek zararlardan koruyan bu kanunlarý yok sayarsanýz yaþanýlmaz bir dünyanýn zindanlarýnda mahkum olursunuz.

Basit bir iþverenin bile kendi iþ yerine mahsus kurallarý vardýr. Aklýnýzýn kabul etmediði bir çoðuna anlam veremediðiniz Bu kurallar doðrultusunda yapacaðýnýz fedakarlýklar ay sonu alacaðýnýzýn maaþýn esasýný belirliyor.

Bu hususta kiþileri eleþtirmekten imtina edenler, özgürlük adýna sýnýrsýz özgürlük alanlarý çizenler
her platformda hak ihlalinden bahsedenler bile bu mevzuat karþýsýnda iþlerini kaybetmeme adýna kendi özgürlüklerinden fedakarlýk etmek bir yana patronlarýnýn karþýsýnda el pençe dururlar.
Hal böyle iken iþini, iþ verenini seni, beni yaradan ALLAH'ýn nizamýný anlatmakla yükümlü olan müslümanýn sözleri karþýsýnda bu dikiliþ niye..!
Bu baþ kaldýrý, bu karþý duruþ, bu savunma refleksinizi biz, geçmiþinizden, kaleminizin kimlerin kontrolünde olduðundan, bilinç altýnýzda yatan þeytani planlardan ve yanlý tutumunuzdan dolay iyi biliriz. Amacýnýzýn temelinde yatan islam düþmanlýðýný bazý müslümanlarýn cehaletinden istifade ederek sanki" þahýslarýn fikirlerini eleþtiriyoruz" algýsýyla süsleyip gerçekte ne yapmak istediðinizden bihaber olduðumuzu zannediyorsunuz.!!

Biz sizi; gazete manþetlerinizi dört yaþýnda kýzlarýn bale baþarýlarýyla süsleyip anne babalarýna methiyeler düzdüðünüz, dört yaþýnda kuran okuyan çocuklarýn velilerini yobazlýkla suçladýðýnýz günlerden biliriz.

Biz biliriz ki sizin bu savaþýnýz islamýn temel kaidelerini anlatan þahýslara deðil, nefret ettiðiniz islam'ýn temel prensiplerinedir.

Biz biliriz ki sizin hoþgörünüz batý'ya ve batýnýn size dayattýðý mecburiyetlerde. Hangi maskeyi takarsanýz takýn artýk Ýkrarý inkar olanlarýn temel hedefinin islam olduðunu artýk herkes biliyor.

Bu yüzden kýzgýnlýðým size deðil, batýnýn hoþnut olduðu þuursuz müslüman profili içinde yer alan müslümanlaradýr.
Bu meramýmý bir hikayeyle bitirmek istiyorum.

Hayli takva olduðu söylenen bir cami cemaatine hayli takva bir hoca tahin edilir. Hoca ayet ve hadislerin hükümlerini hiç dolaþtýrmadan direkt anlatýr. Ve bu anlatým þekli cemaatin çok hoþuna gider. Kýsa zamanda hocanýn namý her yana yayýlýr. Anlat hocam arkandayýz, senin gibi gerçekleri bu denli açýk anlatana hiç rastlamadýk diyen cemaate güvenen hoca hýzýný alamaz ve anlatmaya devam eder. Derken bir gün camiden çýkarken jandarma koluna girer kelepçeyi takar. Cami cemaati sahip çýkmadýðý gibi, Cemaatten duyduðu mýrýldanmalar onu hüzne boðar. Ya hu hoca bu kadar sert vaaz vermemeliydin. Biraz yumuþak olsaydýn....
MEHMET AVCI
24 09 2017




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yürümek...
Mücahid ve Mücahideler.!

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
80’lerde Çocuk Olmak...
Bir Umut
Gidiþ - Dönüþ
Ey Yâr
Siyasi ve Fikirsel Evrilmeler
Eski Günler
Ölüm Bizi Eþitledi
Sen Olmayýnca
Yarýn Unutulursun
Geçmiþe Yolculuk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþünüyorum… [Öykü]
Çocukluk Anýlarým [Öykü]
Küçük Bir Aný... [Öykü]
Dedemin Hayatý... [Öykü]
Geçmiþ, Bende Hiç Geçmemiþ [Öykü]
Beyaz Türkler [Öykü]
Aldatanlar ve Aldatýlanlar [Öykü]
Bir Aný [Öykü]
Ýmam Hatip Nesli [Öykü]
Ahde Vefa Bekleyen Katýr [Öykü]


mehmet avcý kimdir?

yüreðimden kopanlarý cümle olarak yazýya aktarmak istiyorum. . . Güzel olmasý için özel bir gayret sarfetmekten uzaðým. . . Hayat nasýl spontane olaylarý bize yaþatýyorsa bende o an içimden geçenleri yazmaya çalýþýyorum. .

Etkilendiði Yazarlar:
herkesten alýnacak birþey vardýr


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet avcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.