..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada insandan çok aptal var. -Heinrich Heine
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Eleştiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu

16 Haziran 2019
Gelişmekte Olan Farklı Bir Spor: Okçuluk  
Hakan Yozcu
“Amaçlarımızdan biri de ülkemizdeki başarılı sporcuları ikinci veya üçüncü ülkelerde yapılan yarışmalara katılmalarını sağlamak ve onların ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamaktır.

:HCI:

16.06.2019 Pazar günü Lefkoşa’da Farklı ve anlamlı bir yarışma vardı. Okçuluk Federasyonu ile Yenikent Okçuluk Derneği işbirliği yaparak bir organizasyon gerçekleştirdi.
Minik Demir Müezzinler ‘in yararına düzenlenen bu organizasyondan elde edilen tüm gelir, onun tedavisinde kullanılmak üzere minik kardeşimize bağışlandı. Hal böyle olunca da yarışmanın anlamı kat be kat arttı.
Organizeye 9 kulüp ve 69 sporcu katıldı. Bu da minik kardeşimize sahip çıkıldığını ve ona destek olunduğunun bir göstergesiydi. Bu anlamda en başta Okçuluk Federasyonu Başkanı Sayın Ferdi Çiftçi’yi ve Yenikent Okçuluk Derneği Yöneticilerini kutlamak gerekir. Ben, kendi adıma onlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
Atatürk Statyumu’nun hemen yanında yapılmış olan alanda yarışmalar gerçekleştirildi. Mahşeri bir kalabalık vardı. Anne ve babalar heyecanla ve merakla çocuklarını izliyorlardı. Hedef tahtası gözleniyor, oklar çekilip bırakılıyordu. Her şey profesyonelce düzenlenmişti. Kenarda masalar, sandalyeler, şemsiyeler unutulmamıştı. Teknik donanımlar mükemmeldi.
Onlarca, belki de yüzlerce diyebileceğimiz sporcu, alanda hedefe doğru bir gidip bir geliyorlardı.
Ben, kendimi uluslararası bir yarışmada hissettim. Çünkü her şey o derecede güzel ve profesyonelce düzenlenmişti.
Bu arada Sevgili Dostum Doç Dr Zeki Akçam, beni, Okçuluk Federasyonu Başkanı Sayın Ferdi Çiftçi ile tanıştırdı. Ben, yaşlı birini beklerken aksine çok genç biri karşıma çıktı. Halinden alçakgönüllü ve çalışkan biri olduğu anlaşılan Çiftçi ile okçuluk üzerine küçük bir söyleşi yaptık. O, anlattı ben yazdım.
Göreve geldiği andan itibaren bu işi çok ciddiye almış ve okçuluk alanında hayli ilerleme göstermişler. “Arkadaşlarla birlikte sıkı bir çalışma içine girdik. İşimizi çok ciddiye aldık. Gençlerimize önem verdik. Onların zararlı ve kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmeleri için bu işe giriştik. Kısa zamanda güzel işler yaptık. Sporcularımız artmaya başladı.
2017 Temmuz Ayından itibaren yeni bir kompleks kurduk. Daha önce sürekli veya aralıklarla bazı kopukluklar yaşanmış. Maddi açıdan birçok olumsuzluklar yaşanmış. O zamanlar 6 kulüp ve 130 sporcu vardı. Şu anda 14 Kulüp ve 326 sporcu bulunuyor.” diye anlatıyor.
Sporcularının her gün antrenman yapabilecekleri bir alana sahip olduklarını, burayı kendi imkânlarıyla sentetik çim saha yaptırdıklarını belirtiyor. Bu alana ek olarak da kafeterya yapıldığını, izleyicilerin yarışmaları izleyebilmeleri için tribün yaptırdıklarını, dileyenlerin aynı zamanda burada hoşça vakit geçirebileceklerini, vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirebileceklerini söylüyor.
“Kulüplerimizden gelen istekler doğrultusunda yapılması gerekenleri yapmaya devam ediyoruz. Projelerimiz bitmiyor. Her geçen gün yeni projeler üretiyor ve bunları en sağlıklı bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Devam eden çalışmaların bitirilmesi için yönetim kurulu olarak büyük çaba harcıyoruz.” diyor.
“Amaçlarımızdan biri de ülkemizdeki başarılı sporcuları ikinci veya üçüncü ülkelerde yapılan yarışmalara katılmalarını sağlamak ve onların ülkemizi en iyi şekilde temsil etmelerini sağlamaktır.
Yaz ve kış aylarında sporcularımızın çalışma yapabilmeleri için ihtiyaç olan açık ve kapalı alanların yapılması için çalışma başlattık. Bu proje bitince sporcularım her zaman için çalışma imkânına sahip olacaklar. Şu an sadece açık alanda çalışma yapılabiliyor. Kapalı alan için projemiz var. Maddi bakımdan gerekli yeterliliğe ulaşınca buna da hayat vereceğiz” diyor.
Gelirlerinin ne olduğu sorusunu sorunca şöyle belirtiyor: “Başbakanlık Spor Dairesi’nin bize ayırdığı yıllık harçtan gelirimiz oluyor. Bunun dışında sporculardan aylık veya yıllık aidatlardan gelir elde ediyoruz. Düzenlenen yarışmalardan, kurslardan, eğitimlerden de gelir elde ediliyor. Tüm bu gelirleri, tesislerimize yatırım yapıyoruz. Kısa zamanda bu tesise kavuştuk. İleri yıllarda daha geniş, daha büyük tesislere kavuşacağımıza inanıyorum.”
Sayın Çiftçi, tamamen kendi yağları içinde kavrulduklarını, birçok sorunlarını kendilerinin çözdüğünü belirtiyor. Basının kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını ve bu sayede faaliyetlerini ve yarışmaları duyurabildiklerini ve kendilerini tanıtmaya başladıklarını söylüyor. Bunun yanı sıra sosyal medyayı kullandıklarını ve burada seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtiyor.
Ülkemizde birkaç spor dışında diğer yapılan sporlara gereken değerin fazla verilmediğinden yakınarak Okçuluk sporunun da önemli olduğunu, gençlerin bu işe başlamalarından sonra vazgeçemediklerini ve bu sporu bırakamadıklarını anlatıyor. Kısa zamanda bu sporun ülkemizde sevildiğini, geliştiğini ve kitle sporu olmaya aday olduğunu söylüyor.
Bu sporun desteklenmesi gerektiğini, okçuluğa gereken önemin verilmesini ve hatta yetkililerin gelip yerinde görmeleri gerektiğini söylüyor. “Siyasilerimizin de gelip çalışmaları yerinde görmelerini ve burada farklı bir güzelliğin yaşandığını, bu nedenle de bu spora önem verilmesi gerektiğini” belirtiyor…
“Amacımız spor yapmaktır. Devlete bağlı bu kurumumuzu, en üst seviyeye nasıl taşırız düşüncesini taşıyoruz. Velilerimiz, sporcularımız, kulüplerimiz her geçen gün artıyor. Aynı ilgiyi yetkililerden de bekliyoruz. Gelip görsünler. Çok iyi bir gelişme var.
Belli bir sistemi oluşturduk. Bunu geliştirme azmi içindeyiz. Tek amacımız gençler. Onları boşluktan kurtarmak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve topluma yararlı bireyler haline getirmek arzusundayız. Gençlere sahip çıkmak istiyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz” diyor.

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın günlük olaylar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Denizli Türk Dünyası Şairleri Buluşmasının Ardından
ve İlk Bölüm Yayınlandı
ve İlk Bölüm Yayınlandı
Beşik Gibi Sallandık
Olcay Kıraç İle Kıbrıs Sorunu
Adanalıyık Allah’ın Adamıyık
Ayhan Menteş Hoca’mızın Ardından
öğretmene Verilen Değer Her Şeye Değer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaşı mı?

Yazarın eleştiri ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Sessizliğin Hikayesi Üzrine
İnciraltı Şairleri
Bir Bahar Bekliyorum Üzerine
Her Şey Gülüşünde Saklı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Meseller ve Kurucuova Ağzı
Cevahir Caşgir’den "100süz Şiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romanı
Boyacı’ya Büyük İlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
El Eder [Şiir]
Vakit Gelince [Şiir]
Acı Ektim [Şiir]
Hayallerim [Şiir]
Gönlümün Tacısın Yar [Şiir]
Kara Güzel [Şiir]
Kurban Olurum [Şiir]
Nerdesin? [Şiir]
Yüreğimde İhtilal Var [Şiir]
Hayat Seni Çözemedim [Şiir]

Hakan Yozcu kimdir?

1964 doğumluyum. Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldum. 20 yıl çeşitli okullarda edebiyat öğretmenliği yaptım. Uzun yıllar Yenivolkan ve Güneş Gazetelerinde köşe yazarlığı yaptım. Şu an Habearkıbrıslı ve Güncelmersin Gazetelerinde yazıyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazılarım yayınlanıyor. Şiir, öykü ve tiyatro oyunları yazıyorum. Bu alanlarda çeşitli ödüllerim var. Kendime ait basılmış "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Başka" isimli iki adet öykü kitabım var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yıl Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinde bulundum. Halen Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlığı'na bağlı Müşavirim.

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.