Sanat hem bir coþma, hem bir yadsýma iþidir. -Camus |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Gazeteye ilan mý versem Saadet Zinciri kurmak için? Yok, yok o olmaz. En iyisi tellal çýkartsam mahalle aralarýnda, baðýrtsam gelir mi birileri... Bendeniz Ýsmail Mutlutürkoðlu... Adýmdan da anlaþýlacaðý gibi saadet zinciri kurmak benim iþim... Taaa doðduðumda ebem bile anlamýþ da ne ..ok olacaðýmý, kýçýma þaplaðý biraz hafif vurmuþ... ’’Bu çocuktan üç kaðýýý..... pardon saðlam bir saadet zinciri kurucusu olur ben anlarým.’’ demiþ... Annem ile babamda bu duruma çok sevinmiþler oðlumuz mutluluk daðýtýcýsý olacak, diye... Kitabýný da yazdým, hala da yazýyorum ben bu Saadet Zincirinin üç dört cildini bitirdim, kýsmetse sekize tamamlamayý da düþünüyorum... Birinci Cilt- Saadet Zinciri Kuruluþ Aþamasýnýn Ýnceliklerinin Ýrdelenmesinin Sosyo Ekonomik Etkilerinin Tezahürü... Ýkinci Cilt - Saadet Zincirinin Halkalarýndan Biri Koparsa Ne Yapmalý, Ne Etmeli, Nerelere Gitmeli... Üçüncü Cilt - Saadet Zincirine Girenlerin Daha Sonra Zincirden çýkmak Ýstediklerinde Baþlarýna Ne Gibi Durumlar Gelir Örnekler ile Anlatýlmasý... Dördüncü Cilt - Saadet Zincirinin Psikolojik ve Sosyolojik Olarak Hayatýnýza Yaptýðý Katkýlarýn Ekonomik Deðerler ile Irgalanmasý Sonucunda Varýlacak Neticeler ve Haticelerin Olaylara Müdahalesi... Daha yazacaðým üç beþ cilt var... Getiriyorsun ineðini, sana bir tane öküz veriyoruz. Oldu ki öküz veremedik, buzaðý veriyoruz. Olmadý da buzaðý da veremedik, keçi veriyoruz. Keçi de olmadý koyun veririz... O da olmadý kabarama kabarama derler ya hani bir baba hindiyi, anasý ile birlikte veririz... Yok o da nanaysa tavuk veririz hem de çift sarýlý yumurtlayanýndan... Saadet burada, öküzden giriyor, tavuktan çýkýyorsunuz... Bazý münafýk sýnýfýna girenlerde, öküz olarak giriyor, öküz olarak çýkýyorsunuz diye de bir yakýþtýrma yapmýþlar... En iyisi böyle Saadet Zinciri kurmalý... Kýzlaaar gelin bakalým Ýsmail Abinizin yanýna... Uzun saçlý sarýþýn Saadet sen gel bakayým sað tarafýma doðru... Kýsa saçlý kumral Saadet sen de sol tarafýma doðru yanaþ bakalým... Kýrmýzý pantolonlu Saadet sen de geç söyle sað tarafýma... Yeþil kazaklý yeþil gözlü Saadet sen de gel sol yanýma... Öbür Saadetler siz de geçin bakalým birer Saadetin yanýna... Þimdi Saadet Zinciri tamam oldu iþte... Hadi bakalým baþlýyoooruzzzz hep birlikte.... ’’Aaaaah tutiiiii mucizeeeeee guuuuyem ne deseeeeem laaaaaf deðilllllllll beni ömrüüüüüm beni doooooosttttt.’’ Bu arada þarký bittikten sonra pirimiz Tosuncuðumuza da dua etmeyi unutmayalým... ’’Tossssssuuuuuunnn buradan sana sesleniyorum dön artýk, bu özlem bu hasret bitsinnnnnn.’’ Þimdi de marþýmýza geçiyoruuuuz hep beraber Saadetlerimmmm benimmmmm ’’Ali Baaabanýnnnn bir çiftliði vaaaaar çiftliðindeeee enayile.... pardon pardon öküzleriiiiiiii var möööööö mööööööö diye baðýrýýýýýýýýýýr çiftliðindeeeeee Aliiiiii Baaabaaaaanýnnn.’’
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ahmet Zeytinci, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |