M. Ö ve M. S ile Şimdilerde Ctö ve Cts Durumları Çağları
(Ahmet Zeytinci) 15 Ekim 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Hadi canım, öyle de bir çağ mı var? Dediniz duydum billahi... Var Tabi, olmaz mı hem de en hasosundan. O da şu oluyor C.T.Ö. Cep Telefonundan Önce, C.T.S. de Cep Telefonundan Sonra... Öyle ilginç şeyler oldu ki aklınız fikriniz almayabilir, alsa bile çok zorlanırsınız anlamak için... |
|
Güzel Bir İnsan Patates Kızartması ve Gazoz
(Ahmet Zeytinci) 10 Ekim 2021 |
Anı |
| |
Ortaokula gidiyorken hafta sonları anneanneme gidiyoruz dendi mi benim yüreğim adeta coşku dolar pır pır eder, yerinden çıkacakmış gibi olurdu... Rahmetli dedemi de tabi ki çok severdim, ama onu da erken kaybettik. On iki yaşındaydım, son bir kere hastanede görmek nasip olmuştu, o da, sevgili tonton dedemde benim unutulmazlarımdandır tabi ki... Ona da rahmet diliyorum... Şimdi onun soyadını mütevazı firmamızda yaşatıyoruz... |
|
21. Yüzyıl Rüyaları
(Ahmet Zeytinci) 27 Ekim 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Tuttunuzda rüyada bilgisayar virüsü gördünüz, hadi bunu nereye koyacaksınız? Nasıl tabir etmemiz lazım bu bilgisayar virüslü rüyayı? Ya da son model androyid cep telefonunuzun çalışmadığını ya da çalındığını gördünüz, cep telefonu ile ilgili bir yorumu nasıl bulacağız Rüya Tabirleri Kitabında. Kafamda böyle deli sorular... |
|
Hasta Bir Toplum İlerisi İçin Çok da Umut Vermiyor
(Ahmet Zeytinci) 31 Ekim 2021 |
Toplum ve Birey |
| |
Konya’da maske takmadı diye tartıştığı yolculardan birisini evden tabanca alıp gelip bacağından yaralıyor vatandaşı birisi... Gir yat şimdi üç beş sene, saçma sapan bir durumdan dolayı... Bir de baklavacılar vardı, hatırlarsınız, yanda ki araba ile hırlaşıp, arabanın önünü kesip darp etmeye kalktılar, sonrada hapsi boyladılar, işleri de bozuldu, belki perişan oldular... |
|
Bunu Krediyle de Olsa Alacağız
(Ahmet Zeytinci) 31 Ekim 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Onu görünce, gözlerim parladı birden. Alsam bir dert, almasam bir dert. Bizler Dar Gelirli, Bol Giderli, Çok Atarlı Pek bir Küçük Esnaf sınıfına girdiğimizden, her ne alırsak epey kaşınıyor, sonrada bayağı bir düşünüyoruz. Nasıl alırım diye kafamda planlar yapmalıyım, diye düşünmeden edemedim. Hem de bizim hanım ve çocuklar o kadarda çok sevinirler ki almış olsam... |
|
Tuvalet Kağıdının Medeniyetimize Katkıları
(Ahmet Zeytinci) 2 Kasım 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Tuvalet kağıdı der burun kıvırır geçeriz. Oysa tuvalete girdiğinizde cebinizde bir kalem olsa, hadi tutun bir de orada ilham geliverdi, çıkarın kalemi nakış nakış işleyin aklınıza gelen düşünceleri, artık şiir mi olur yoksa düz yazı mı olur o da sizin bileceğiniz iş tabi ki... Boşuna dememişler değil mi ''Türkün aklı ya büyük abdest yaparken ya da kaçarken.'' diye... Tuvalete girdiniz, nezle ya da grip olmuşsunuz o an da yanınızda kağıt mendil de yok, hemen tuvalet kağıdı imdadınıza yetişecektir. İki silin atıverin hemen... Tam tuvalette iken tesadüf bu ya cep telefonunuz çaldı, elinizde pis, hemen tuvalet kağıdı ile tutup da telefonunuzu, arayan ile uzun uzun, konuşabilirsiniz... Ben de ki de ne akıllar...
|
|
İnanın Parti Kurmak Zorunda Değilsiniz
(Ahmet Zeytinci) 3 Kasım 2021 |
Toplum ve Birey |
| |
Genel ve yerel seçimlere onlarca parti katılır... Bu onlarca partinin arasından bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar parti başarılı olur, geride kalanlar ise amiyane tabir ile nal toplar, nal koleksiyonu yapar ... Nal toplamalarına rağmen hiç bir parti kapısına kilit vurmaz. Bir dahaki gelecek seçimde de nal toplama durumu garanti olsa bile, yine de dükkan kapatılmaz, yani parti lağvedilmez... Küçücük bir seçmen kitlesine yalanlar devam eder gider...
|
|
Eeeeeee Ticaret
(Ahmet Zeytinci) 6 Kasım 2021 |
İnternet ve Gerçek Dünya |
| |
İnternetten her şeyin siparişini bir tıkla veriyorsunuz. Kim uğraşacak lokantaya gidip de pide ya da lahmacun beklemekle, nasılsa motorlu arkadaşlar zınk diye telefon ediyorsunuz şak diye yapıyorlar. Hem de gece 24 saat mesai ... İsterseniz iğneden ipliğe her şey isteyin. Gece hovardalık yapacaksınız, onun ile ilgili ne lazımsa, isteyin gelsin, kapı da basın kredi kartını, sonra keyfinize bakın... |
|
Siz Cv Nizi Bırakın Biz Sizi Ararız
(Ahmet Zeytinci) 7 Kasım 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
- Efendim ben kendim şahsen iktisat doçentiyim. Çok kısa bir zaman sonra profesör olacağım, ülkeme hizmet için buradayım. Canlarımmmmm ben de cumhurbaşkanı adayıyım.
- Tabi neden olmasın siz bugün gelen yedinci totalde de 28. Cumhurbaşkanı adayımızsınız... Üst kurullarımızda adaylığınızı mutlaka değerlendirip size kesin bir cevap veririz hiç merak etmeyin Sayın, neydi adınız, tamam anladım... |
|
Şairlik Yazarlık İnsana Çoğu Zaman Para Kazandırmaz Şahsiyet Kazandırır
(Ahmet Zeytinci) 10 Kasım 2021 |
Sanat ve Sanatçılar |
| |
Hiç bir şair veya şair adayı şiir yazmaya para kazanmak amacı ile girmez, yazmanın ve okumanın hazzı başka bir duygu ile ölçülmez. Geçmişin yaşamış büyük şairlerinin hayatına bir bakın, hep yokluk, bazı zaman cezaevi, kimi sürüm sürüm sürünmek ile geçmiştir... Lakin şiirleri uzun yıllardır dillerden düşmez, beste olur, ulaşır biz okurlara... |
|
Kuşak Bile Alamadık
(Ahmet Zeytinci) 15 Kasım 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Baktık olmuyor, halk oyunları daha güzel, sonra halk oyunlarına yatay, dikey, yandan, ortadan bilumum şekilde geçiverdik. Pişman mıyız? Yok, pek de sayılmaz. Neden derseniz, döğüş sporları, bireysel, oysa ki folklor, halk oyunları öyle mi... Haydaaaaaa, dediniz mi, davul, zurna, bir de akordeon sesi, hele de yanınızda elini tuttuğunuz bir kız varsa, değmeyin keyfinize... |
|
Terlik Fırlatma Teknikleri
(Ahmet Zeytinci) 16 Kasım 2021 |
Gülmece (Mizah) |
| |
Gelelim terlik fırlatma tekniklerine. Anneler mutlaka bir köşeye ayırırlar fırlatılacak terliklerini. Her terlikte bebelere fırlatılmaz. Fırlatılan terliğin hızı saatte kırk kilometrenin altında, doksan kilometrenin de üstünde kesinlikle olmamalıdır. Kırk kilometrenin altında oldu mu hedefe ulaşması, üstünde olduğu zamanda yaralaması ihtimal dahilindedir... |
|
Bu Gün Dünya Çocuk Hakları Günü
(Ahmet Zeytinci) 20 Kasım 2021 |
Çocuk Yetiştirme |
| |
Bu gün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü... Çocuklar cennet meyveleri, bizim canlarımız, ciğerlerimizin parçası, en nadide varlıklarımız, onlarsız bir dünya düşünsenize ne kadar tatsız tuzsuz olurdu... Bir çocuk hele de sudan bir sebepten ağlamaya görsün yerle bir olur ruhumda, bedenimde...
|
|
|

Üç Köşe öyküler
Okuyunca dört köşe olursunuz zaten
|
|