..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız. -Atatürk
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Yazarlar ve Yapıtlar > Abdullah Çağrı ELGÜN




14 Aralık 2024
Dt. Halit Erkiletlioğlu’nun "Benim Dünyam Benim Âlemim" Adlı Eseri  
Dt.Halit Erkiletlidğlu

Abdullah Çağrı ELGÜN


Dt. Halit ERKİLETLİOĞLU’nun Hayatı: Yazar hayatını, yaşadıkları deney, tecrübe, bilgi ve birikimlerini kitabında da kısa bir hikâye ile delillendirdiği: “Kendi Penceresinden” aktarmıştır. Kitabı okuyan okuyucular da yazarı tanısın tanımasın, kendi penceresindeki camdan seyretme durumunda olacaktır.


:DG:
DT. HALİT ERKİLETLİOĞLU’NUN "BENİM DÜNYAM BENİM ÂLEMİM” ADLI ESERİ HAKKINDA BİRKAÇ SÖZ:
Abdullah Çağrı ELGÜN

Dt. Halit ERKİLETLİOĞLU’nun Hayatı:
Yazar hayatını, yaşadıkları deney, tecrübe, bilgi ve birikimlerini kitabında da kısa bir hikâye ile delillendirdiği: “Kendi Penceresinden” aktarmıştır. Kitabı okuyan okuyucular da yazarı tanısın tanımasın, kendi penceresindeki camdan seyretme durumunda olacaktır.

Halit ERKİLETLİOĞLU 28 Nisan 1945, Cumartesi Kayseri’de doğdu.
1951-1955 Mayıs, Sümer İlkokulu; 404 Okul numarasıyla Kız Ortaokulu ve bu okulun ikinci sınıfında İken mahallede evlerine daha yakın. iki yeni ortaokul açılması sebebiyle, Kız Ortaokulundan, Sümer Ortaokulu’na geçiyor.
1954-1955 yıllarında Sümer Ortaokulunun son sınıftadır.
1959 Yılında Kayseri Lisesi’ne 596 okul numarası ile kaydoluyor.
1965 yılının Mayıs Ayında Kayseri Lisesinden tasdiknamesini alarak Burdur Lisesi’ne kaydolarak Liseyi Burdur’da, Burdur Lisesinde bitiriyor.
1964-1965 yıllarında, Üniversite Seçme Sınavlarında iyi bir puanla kazanarak, Diş Hekimliği Yüksek okuluna kayıt yaptırıyor.

1968 Nisan ortalarında Diş Hekim unvanı ile buradan mezun oluyor.
Mutlu, pozitif bir insan olan ERKİLETLİOĞLU, kendi kendi ile barışık, dostlarına dost, düşmanlarına düşman; ancak bu konuda keskin bir kindarlığı olmayan bir insan olarak, karşımıza çıkıyor. Geleceği çok önceden görebilme yeteneğine sahip, Kayserimizin yetiştirdiği mümtaz insanlardandır. İsabetli düşünceleri, olay ve durumları sentezlemek ve yorumlamaktaki keskin zekâsı sayesinde, insanların odak noktası olmaya devam etmektedir.

Bir zamanlar çalıştırdığı muayenehanesine davet ettiği ve randevu alarak kendisine gelen misafirleri ile çay kahve eşliğinde: Antika eserlerden, kitaplardan, sanattan, musikiden, güzel sanatlardan, spordan, seyahatten söz eden hoş sohbet bir insandır. ERKİLETLİOĞLU, bizzat gidip geldiği yerleri eski ve yeni özellikleri ile anlatmaktan ve anlatılanları da zevkle dinlemekten bıkıp usanmayan bir karaktere sahiptir.

Halit ERKİLETLİOĞLU, zamana ve çağlara tesir eden, Kayseri’nin Kale Duvarları, Camileri, Hanları, Hamamları, Medreseleri ve bunların sır vermeyen sütunlar gibi beraber oldukları insanlar üzerinde, silinmesi imkânsız izler bırakan, Kayserimizin ender yetişen üç beş şahsiyetinden biridir. İnsanları yönlendiren gençlere yeni ufuklar açan ve onları gelecek dünyamız hakkında, devlet ve millet etrafında kafa yormağa teşvik eden, ileriye dair düşüncelerini çekinmeden söyleyen, acımadan ve kıracağını bile bile açık ve net bir şekilde eleştiren, söyleyen, sağlam karakterli abide bir şahsiyettir.

EERKİLETLİOĞLU’ nun ilk kitabı “Dünden Bugüne Türkçe” yi ilk okuyan ve ilk ciddî şekilde satır satır çize çize eleştiren de yine bendim. Bu eleştiriyi haklı ve yerinde bulan, bundan asla da gocunup incinmeyen, üstelik bundan memnun olan yiğit ve mert bir adamdı…

Kitap Hakkında:
Kitabın Editörlüğü Prof. Dr. Atabay KILIÇ tarafından yapılıyor. Genel Yayın Yönetmeni: Hakan SARI; Kapak tasarımı: Ali SARAÇOĞLU; Girişim Ajans Ofset Sertifika No: 47852 Numaralı dosya ve ISBN: 978-605-73880-3-2 ile basıldığı görülüyor.

Kitap toplam olarak: 168 sayfadan oluşuyor. Kitapta kullanılmış, sıradan bir karton kapak ve 75-80 gramaj olduğunu tahmin ettiğim saman kâğıda basılmış. Buna rağmen ne yazık ki yayıncı: “İdeal Kültür ve Yayıncılık” adını taşıyor…

Kitaba Eleştiri:
Genel temayül olarak 16X24 ebadında olması gereken kitabın, eninden ve boyundan kısaltmalar ile kâğıttan çalındığını söylersek, hiç de yanılmış olmayız. Sonra kitap, daha ilk okuyucusunun elinde, sayfaları ve cildi darmadağınık oluyor. Bu kitabın cilt yapısı, ciltleme sanatı, sıcak ve soğuk tutkal kullanma ustalığı, tam anlamı ile berbat!.. Daha ilk okumada paramparça olup dağılan, sayfaları bir araya getirmek için usta bir ciltçiye gitmek lazımdır. Kaldı ki eski baskılı kitapların, yüzyıllara meydan okurcasına bozulmadan, yıpranmadan sayfaları karıştırıla karıştırıla elden ele, okuyucudan okuyucuya dolaşarak yılların ilmiğinden süzüle süzüle, yıprana yıprana geldiğini düşününce, bu kıymet değeri ağırlığınca altın ve mücevherle ölçülemeyecek kitabı, basan matbaa, yayıncılar, ciltçiler ve editör için de asabımız bozulduğu ve bunların işlerinin ehli olduğu açısından bakıldığında: “İşe göre adam değil, adama göre iş!..” anlayışı ile o koltukları işgâl etmiş olduğu izlenimi, gözden kaçmıyor…

Kitapta yazardan kaynaklanmayan; ancak yönetmeni, baskı ve dizgiciyi, tasarımcıyı ve editörü ilgilendiren, yanlışlar var!.. Hele hele, binlerce kişinin okuması için görücüye çıkarılmış, elden ele dolaşacak ve belki de nesilden nesile aktarılacak olan bu çok çok değerli ve bizi kendi içimizde kurulmuş bu dünyadan alıp, başka diyarlarda, başka iklimlerde gezdiren; başka ufuklara yelken açtıran ve edebî eser olma yolundaki sarrafın kıymetlisi metayı, kontrolsüz olarak piyasaya sürenleri, yakından ilgilendiren, bariz “İmlâ, Noktalama ve Yazım Hataları” ve “Bozukluğunu” görmemek ve gözden kaçırmak affedilir cinsten değildir!

"Benim Dünyam Benim Âlemim” Adlı Eser Hakkında:

"Benim Dünyam Benim Âlemim" kitabı, Dt. Halit ERKİLETLİOĞLU’ nun hayatını, hatıralarını ve yaşadığı dönemin sosyal, kültürel ve siyasi olaylarını anlatan bir eser, yazarın çocukluğundan başlayarak eğitim hayatını, siyasi deneyimlerini ve toplumsal faaliyetlerini kronolojik sırayla ele alıyor. Eser, bir "Köprü Nesil" olmanın anlamını açıklıyor. Geleneksel ilerleyiş ve modern dönemler arasındaki dönüşümleri, okuyuculara aktarıyor.

Kitapta, yazarın kişisel anılarının yanı sıra, Türkiye’nin ve dünyanın büyük değişim dönemlerine dair gözlemleri yer alıyor.
Araştırmacı Yazar ERKİLETLİOĞLU, Türkiye’nin ve Kayseri’nin tarihsel ve kültürel değişimlerini, bir “Köprü Nesil” temsilcisi olarak, kendi perspektifinden aktarıyor.
Kitap, okuyucuyu, geçmişle günümüz arasında, bir karşılaştırma yapmaya davet ediyor ve özellikle, yaşam tarzındaki dönüşümleri vurguluyor.

"Benim Dünyam Benim Âlemim," Dt. Halit ERKİLETLİOĞLU' nun otobiyografik bir eseridir. Kitapta yazar, yirminci yüzyılın ortalarından başlayarak kendi hayatını ve Türkiye'nin geçirdiği dönüşümleri anlatıyor. Çocukluk, eğitim hayatı, siyasî deneyimler ve sosyal-kültürel faaliyetleri, kronolojik olarak bir “Hatırat” tarzında işliyor. Bu süreçte yazar, içinde bulunduğu toplumun Müslüman-Türk, bakış açısıyla baktığı, olay ve durumları, kişisel yorumları ile okuyucusuna aktarıyor.

Kitap, ERKİLETLİOĞLU' nun tanıklık ettiği, köklü değişimleri öne çıkarıyor: Toprak damlı evlerden modern apartmanlara, gaz ocaklarından doğalgazla pişirilen yemeklere ve yazı makinelerinden, dijital dünyaya geçiş, bir halı işlemeciliği özeni ve güzelliği ile ele alıyor. Dt. ERKİLETLİOĞLU, "Köprü Nesil" olarak adlandırdığı bu dönemi geçmiş ve şimdiki zaman arasında bir karşılaştırma yaparak okuyucuya sunuyor. Eserde ayrıca, Türkiye'nin kültürel ve sosyolojik dönüşümlerine dair ipuçları da yer alıyor. Kitap, dönemin siyasi, sosyolojik ve kültürel özellikleri hakkında, günün ve geleceğin okuyucusuna çeşitli bilinmezlere dair ipuçları sunuyor.

Bu kitap hem yazarın bireysel deneyimlerini hem de Türkiye'nin toplumsal dönüşüm sürecini ele alıyor. Özellikle geçmiş ve günümüz arasında bir köprü işlevi gören "Köprü Nesil" perspektifini, okuyucusuna, derin bir tarihsel kıyaslama fırsatı ile birlikte sunuyor. Bu yaklaşım, kitabı sıradan bir “Hatırat” ın ötesine taşıyarak kültürel bir belge haline getiriyor. Bu kitap aynı zamanda:
Dede Korkut, Oğuznâmlerimiz, Aşık Garip, Leylâ ü Mecnûn, Arzu ile Kamber, Aslı ile Kerem, Ferhat ile Şirin, Yusuf ile Züleyha, Şahmeran, Zaloğlu Rüstem, …vb. gibi geçmiş zamanlardaki, romanın yerini tutarak, halkı tek başına eğiterek öğreten halk içinde “Pedagojik Formasyonu” da yerine getiriyor. Halkı bilinmeyen zamanlar konusunda bilgilendirerek onu eğitiyor, geçmişten günümüze ayna tutuyor. Bu tür anlatımlar, dönemlerin karşılaştırılması için de oldukça etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor.

Dt. Halit ERKİLETLİOĞLU' nun "Benim Dünyam, Benim Alemim" adlı kitabı, yazarın hayatının farklı evrelerini ve anılarını derinlemesine aktarmaktadır. Kitapta, Halit ERKİLETLİOĞLU' nun doğumunun ilk yıllarından başlayarak ilk, ortaokul, lise, üniversite ve meslek hayatı ve bu safhadaki her tür deneyim ve tecrübeye de tanıklık ediyor…
Yazarın başlangıçtaki öğrenim hayatına olan yaklaşımı ve yaşam koşulları hakkındaki detaylar, bir film şeridi gerçekliğinde, okuyucunun önüne seriliyor. Bu görünüşle Realizmin ve Sürrealizmin her safhasını bu kitapta görmek mümkün oluyor.

ERKİLETLİOĞLU, eğitim hayatı boyunca geçirdiği önemli anları ve toplumsal değişimleri, dünden bugüne, bir film perdesinin önünde seyirci olan okuyucusuna yansıtarak, kendi dönemin sosyokültürel yapısına dair de derin izler bırakmış, hatıratıyla gelecek kuşaklara önemli deneyim, tecrübe ve bilgilerini aktarıyor.

Halit ERKİLETLİOĞLU' nun özellikle, üniversite yıllarında, toplumsal ve siyasal olaylarla iç içe bir dönem geçirdiği, bu süreçlerin, onun mesleki hayatına, nasıl etki ettiğine dair bilgiler, ortaya koyduğu bu nefis anlatım yine bu kitapta yer alıyor. ERKİLETLİOĞLU' nun çalıştığı alanlar ve geçirdiği aşamalar, aynı zamanda Türkiye'nin sosyokültürel dönüşümüne de ışık tutmaktadır.

Araştırmacı Yazar Halit ERKİLETLİOĞ’ nun ortaya koyduğu bu eserdeki hataların, kendisinden kaynaklanmadığını biliyoruz. Kitapta eleştiriye uğrayan bu tür hatalar, kitapta elbette bir değer kaybı yapmayacaktır. Umarım kitabın diğer baskılarında, bu tür düzeltmeler de yapılarak eser, layık olduğu asıl değere ulaşarak; nice yıllara meydan okuyarak, Edebiyat Tarihi Literatüründe yer almağa devam edecektir. Kitapta: İmlâ, Noktalama ve Yazım Kuralları açısından mutlak düzeltilmesi gerekli bu yanlışların iyi bir Türkçeci eliyle olması, “Edebî Eser” olma yolundaki bu eseri, gelecek kuşaklara düzeltilmiş ve hatasız bir şekilde ulaştırma görevini başarı ile yapmış ve okuyucularına ulaştırmış olacaktır.

KİTAPTAKİ YANLIŞLAR:

Ön sayfada yer alması gereken (Basıldığı şehir, basıldığı yıl ve ne kadar basıldığı) bilgilerden bir kısmına diğer kitapların çoğunda da gördüğümüz gibi aynı kusuru burada da görmekteyiz.
İstatistikî bilgiler gereği ve ileride yapılacak kitap katalogları ve şair yıllıkları için gerekli bilgilere ulaşmak, bu kitapta da zor olacaktır. Eserin yazarından kaynaklanmayan; ama basan yayıncı ve dizgiciden, düzeltmeyi yapanlardan kaynaklanan bu tür hatalar, kitabın kalitesini düşürmektedir. Basılan kitapların nerede, kaç yılında, kaçıncı baskı olarak ve ne kadar adet basıldığı mutlaka belirtilmelidir.

Eserin ve yazarının hangi yıllarda yaşadığı, kitabının hangi şehirde basıldığı, hangi matbaada ne kadar baskı yaptığı konusunda tereddütlere ve kargaşaya meydan vermektedir.
Bu bilgiler araştırmacılar, Bilim Adamları ve Şehir Yıllıkları, Edebiyat Yıllıkları; Edebiyat Tarihi Yıllıkları, Edebiyat Tarihi Literatürleri; Kataloglar, Bibliyografya çalışması yapanlar için önemli bir bilgi olup bu bilgilere ulaşmak isteyenleri zor durumda bırakmaktadır.

Örneğin: Sadece dış kapaktaki tanıtım yazısında dahi, yanlışlıklar hemen göze batıyor: Kitabın dış kapağındaki kısa yazı, kitap açısından ve okuyucu asısından önemli ve altın değerindedir. Buna rağmen tanıtım yazısı dahi okunmayacak harflerle ve öyle karmaşık yazılmış ve kitap kapağına kompoze edilmiş ki okumak için mutlak yanınızda bir büyüteç bulundurmanız gerekecektir.
Çoğu kitaplarda olduğu gibi bu kitapta da kapak sayfasında yer alması gereken Yazarın isminin altına, kitabın basıldığı yer olarak: “Kayseri” Basıldığı tarih olarak, Kayseri’nin yanına veya hemen altına: KAYSERİ
2002
“Nisan, KAYSERİ: 2002” Şeklinde yazılmalıydı. Bu tarih, yazılmayarak es geçilmiştir.
Kitabın ilk sayfasında sayfa kompozisyonuna dikkat edilmeyerek, yazarın ismi yazılmış; ancak yeterli boşluk bırakılmamıştır. Çoğu kitaplarda olduğu gibi yazarlar, kimi kitaplarını imzalayıp takdim ederken aradığı boşluğu burada bulabilmelidir. Belli bir aralıktan sonra, yazarın ismi yazılmalı ve yazar kitabını imzalamak istediğinde, kolaylık olması bakımından, ismini tekrar yazmasına gerek kalmadan hemen soy isminden sonra yanına ‘…den, …dan” ekleyerek yazacaklarını yazıp imzalayabilmelidir.
En alta bir yere de kitabın ismi ve yayıncı ismi ve onun altına da mutlaka yayınlama yılı yazılmalıdır.

Arka kapak, ikinci paragraf: “... sosyolojik analiz kitabı olmayıp ancak…” Cümlesindeki yanlış yazım: “ …sosyolojik analiz kitabı olmayıp; ancak…” şeklinde doğru yazılarak düzeltilecektir.

Arka kapak, üçüncü paragraf: “…yazılarımdan ibarettir.
Ancak naklettiğim olayların….” Yanlış yazımı: “…yazılarımdan ibarettir; ancak naklettiğim olayların….” şekli ile doğru olarak, yazıya geçirilmeliydi.

S.2’de yer alan: “Prof. Dr. Atabey Kılıç” şeklindeki yanlış yazılışıyla değil: “Prof. Dr. Atabey KILIÇ” şeklinde soy isimler, büyük olarak yazılmalıydı.
İçindekiler bölümü ve diğer sayfalarda da bu yazımlar, doğru yazım kurallarına göre yazılmalıdır. İçindekiler bölümü ve çoğu sayfalardaki küçük, büyük başlıklarda yer alan “ve, veya; yahut, veyahut; ama; mı, mi, mu mü” ekleri küçük harf ile yazılmalıdır.
Kural: Başlıklarda kullanılan: “ve, veya; yahut, veyahut; ama; mı, mi, mu mü” ekleri küçük harf ile yazılırlar.

s.16 “Eski Evimiz” başlığı altındaki paragrafta geçen: (18) rakamı yazı ile yazılmalıdır. “on sekiz” olarak düzeltilmiş olarak yazılacaktır.
Kural: (Sayıların Yazımı, İmlâ ve Noktalama Kuralları): “Bir, iki ve üç haneli rakamlar yazı ile, üçten fazla haneli sayılar da rakamla yazılırlar.”

s. 24, Başlık: “Yeni Evimiz”; Yanlış Cümle: O günlerde Fatih Mahallesi, yeni kurulmakta olup…) Doğrusu: (O günlerde Fatih Mahallesi, yeni kurulmakta olan bir mahalle olup…)
s.26.İkinci paragrafta geçen: “…temizlerdim. Ancak” yanlış yazılmıştır. Doğru yazılışı: temizlerdim; anacak…” olmalıdır. Üçüncü paragrafta geçen: “duyurmadan. Ancak” yanlış yazılmıştır. Doğru yazılışı: “…duyurmadan; ancak…” şeklinde yazılmalıdır.
Türkçe de matematik gibidir. Kısa cümleler, edat; veya bağlaçlarla birleştirilmiş bağlı, birleşik, sıralı cümleler kullanılabilinir. Türkçe sağlam ve bozulması çok zor bir yapıya sahiptir. Türkçe, birbirinin içine girmiş, bir kurallar ve kaideler zinciridir.

s.31.Üçüncü paragrafta geçen: “… taşlara tokaşarak kanardı. Fakat…” imlâ hatası ve yanlış yazılış şu şekilde düzeltilerek yazılmış olacaktı: “… taşlara tokuşarak kanardı; fakat…”

s.31. “Meselâ; bağa…” yanlış yazımı: “Meselâ: Bağa…” noktalı virgül (;) yerine, iki nokta üst üste (:) konularak “Yazım Kuralları Gereği” doğru olarak yazılmalıydı.

s.32: “…alırdık. Ancak…” yazım yanlışı “…alırdık; ancak…” şeklinde yazılmalıydı…

s.33: Başlıktan sonraki ikinci paragrafta geçen: “… verdim, çünkü…” “… verdim; çünkü…” düzelmiş haliyle yazılmalıdır.
Kural: Birinci cümle bitmiş, ikinci cümle: “ve, ve de, veya, ya da, fakat, ama, çünkü, ancak, böyle, böylece, …vb.” gibi bağlaçlarla bağlanmış ve birinci cümle bitmiş ve bu bağlaçlardan biri ile ikinci cümle başlıyorsa, bu cümlelerden, birinci cümlenin sonuna noktalı virgül (;) konur. İkinci cümleye ise küçük harfle devam edilir.

s.33. Başlıktan sonraki ikinci paragrafta geçen ; 10, 65, 650 rakamları imlâ kuralları gereği yazı ile yazılmalıdır.
Kural: Bir, iki, üç haneli rakamlar yazı ile daha fazlası rakamla yazılırlar.

s.34. Paragraf üçüncüde: “…sattım. Ancak…” Doğrusu: sattım; ancak…) olmalıdır.

s.34. Paragraf üçüncüde: “…bağladım. Fakat.…” Doğrusu: bağladım; faka…) olmalıdır.

s.35. Beşinci paragraf (Şiirden sonraki): “Meselâ okula gelirken…” Doğrusu: “Meselâ: Okula gelirken…” yazılmalıdır. (Yazım Kuralları gereği:

s.41. Üçüncü paragrafta geçen: “…ortamda idim. Fakat…” yazım yanlışının doğrusu: “…ortamda idim; fakat…” şeklinde doğru olarak devam etmeliydi.

s.41. Dördüncü paragrafta: “…doyamıyordum. Ancak…” yanlış yazımının doğrusu: “…doyamıyordum; ancak…” şeklinde devam etmeliydi.

s.45.Son paragrafta geçen: “Meselâ; Solcular…” yanlış yazımı” Meselâ: Solcular…” noktalı virgül (;) yerine iki nokta üst üste(:) konularak “Yazım Kuralları Gereği” doğru olarak yazılmalıydı.
s. 125, ikinci paragrafta, anlatım bozukluğu ve anlaşılmaz bir durum olduğu; s. 150’de altıncı paragrafta yine bir anlatım bozukluğu olduğu,
s.151’de diğer birçok sayfada olduğu gibi güzel Türkçemizin İmlâ, Noktalama ve Yazım Kurallarının bizzat Resmî Bir Kurum tarafından önemsizleştirilerek ihlâl edildiği, gözlerden kaçmıyor…

ARAŞTIRMACI YAZAR, TABİP HALİT ERKİLETLİOĞLU ve TÜRKÇE:
Türkçe, tarihe damgasını vurmuş, “yedi iklim, beş kıtada, küre-i arzın mutlak sahibi olan, ilâhi kelimetullah’ı yeryüzünde hakim kılmak isteyen, Allah’ın yeryüzündeki halifesi atalarımızın, hükmettikleri topraklarda Türkçede hüküm sürmüş, Türkçe de söz söylemiş, Türkçe de söz dinletmiştir. Türkçenin gelişerek zenginleşerek gittiği her yerde, nice şehitler verdiği gibi Türkçe de kelimeler vererek, toprak sahibi olduğu gibi kelime sahibi de olarak, zenginleşerek, o halkın diline, dinine, tarihine, kültürüne ve sözüne de Türkçemiz yerleşmiştir.

Bunun için güzel Türkçemizi oya gibi ören, nakış nakış işleyen, kelimeleri bir ipliğe dizer gibi ilmek ilmek sıralayan araştırmacı, şair yazar ve diğer sanatçılar da, Türkçemizin kullanımı konusunda özellikle dikkatli olmak durumundadırlar.
Araştırmacı, şair yazar ve diğer sanatçılar da geleceğimizi yönlendiren, hedef gösteren, ufuk açan, halkımızın heyecanlarını diri ve canlı tutan halk önderleridirler. Halkın sesi, kulağı, gözü ve halkın söylenmediklerin, onun dili getiremediklerini, terennüm edemediklerini ilgili ve yetkililere anlatan, ulaştıran ses fişeklerimizdir.

Türk imlâsı herkesin aklına göre sık sık değişmesi gereken bir sistem değildir. Kaçınılmaz farklılıkların dışında imlâda birlik sağlanabilmesi için ISRARLA TÜRKÇENİN KURALLARINA UYULMASI ŞARTTIR.

Millet olarak kalmak, zamana ve asırlara karşı koymak, Türk dilinin gelecek kuşaklara bozulmadan ve yozlaşmadan taşınabilmesi, imlâdaki birliktelik ile mümkündür. İmlâdaki birliktelik millî güvenlikte, millî savunmadaki birlikteliktir. Bunun için sanatçılara büyük vazife düşmektedir.

Bir memlekette sanatçılar eser veremez, yazarlar araştırmacılar susar, şairler toplumun dertlerini, halkın duygularını terennüm etmezse, o memleket hastalanır. Sevenleri ölür, hayat damarları kurur. Beyni saralanır. Bunun için sanatçı da anlattıklarını bir su gibi berrak, hakimler gibi doğru anlatacaktır. Sanatçı böyle büyük olur. Sanatçı gelecek kuşakları böyle besler. Büyük sanatçının öğrencileri ve okuyucular asla eksilmez!

Büyük sanatçıları, büyük şehirler besler. Yeni buluşlar, büyük keşifler, devvâsa laboratuarlarda, gerçekleşir. Dev marketler, büyük ve göklere uzanan binalar, büyük şehirlerde serpilir. Koca koca balinalar okyanuslarda yaşar. Akarsular, ırmaklarda balinaları boşuna ararsınız… Küçük şehirlerin kabına büyüklük sığmaz. Bu sebeple hakiki sanatçıları da büyük şehirler yetiştirir; ve bunlar, milletin sesi olur; sedası olurlar. Sesleri dört bir yanda yankı bulur. Ünlü şair, Mehmet Emin YURDAKUL:
“Şairleri haykırmayan bir millet
Sevenleri toprak olmuş, öksüz çocuk gibidir.”

Faruk Nafiz Çamlıbel de: “Şair, sen üzüldükçe ve öldükçe yaşarsın” der.

Araştırmacı Yazar ve Hekim Halit ERKİLETLİOĞLU da diğer sanatçıların ve halkımızın methine mashar olarak, verdiği eserlerle, asırlara meydan okumağa hazırlanıyor. Kendisine bu yolda başarılar diliyor, nice güzel eserler meydana getirmesi için kendisinde güç ve kuvvet bulmasını diliyorum.

SOSYAL, KÜLTÜREL ve SİYASAL ETKİNLİKLERİ
1)     1974, MHP İl Yönetimi Genel Sekreterliği
2)     1976, 20 Aralık, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Kayseri Şubesi Başkanlığı
3)     1977, Haziran, MHP Kayseri İl Başkanlığı,
4)     1977, MHP, 5. Sıra Kayseri Milletvekili Adayı,
5)     1977, (11 Aralık 1977-1980), MHP, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği,
6)     1978, (Haziran 1977- Nisan 1978), Kayseri MHP İl Başkanlığını Bırakması,
7)     1988, 14 Aralık, Kayseri/ Kocasinan Anavatan Partisi İlçe Başkanlığı,
8)     1978, 9 Eylül, Kayseri Tıbbiyeliler Birliği Derneği,
9)     1978-1979, Kayseri Erciyes Üniversitesi Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi Yönetim Kurulu Üyeliği,
10)     1984; Ekim 15, Anavatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi,
11)     1986, Temmuz, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir Bölgesi Diş Hekimliği Odası Başkanlığı
12)     1988; 3 Eylül, Kayseri Aydınlar Ocağı Başkanlığı,
13)     1985-1986 BEL-SİN PROJESİ Yönetim Kurulu Üyeliği,
14)     1986, 3 Temmuz, BEL-SİN Eğitim, Hizmet, Güzelleştirme ve Yardım Vakfı Başkanlığı
15)     1987, ANAP İlçe Başkanlığından Ayrılış
16)     1997 MHP’ye katılış
17)     1999, 18 Nisan; MHP Büyükşehir Kayseri Belediye Başkanlığı Adaylığı
18)     Kayseri Türk Kültür Derneği
19)     Erciyes TV.; Başak TV.; Elif TV.; Üniversite TV.; …vb televizyonlarda Meslekî ve Kültürel Konuşmalar.
20)     Eski Eserler ve Tarih Bildirileri
ALDIĞI ÖDÜLLER:
1)     Kayseri Sağlık Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Tarafından “Türk Kültürü ve Türklük Bilimine Hizmet” Belge
2)     Kayseri Kültür Derneği Tarafından Her Kitabının Çıkışana “Takdir Belgesi”,
3)     Erciyes Üniversitesi: “Şilt”
4)     Türkiye Yazarlar Birliği “Tarih Araştırması Ödülü”
5)     Kayseri Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sempozyum “Şilti”
YAYINLANMIŞ ESERLERİ
1)     1983; ERKİLETLİOĞLU Halit; “Dünden Bugüne Türkçe”, Kültür ve Sanat Yay. Kayseri
2)     1993; ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kayseri Tarihi (Osmanlılara Kadar)”, İl Kültür Md. Yay. Kayseri
3)     1996; ERKİLETLİOĞLU Halit; “Osmanlılar Zamanında Kayseri”, Büyükşehir Bel. Kültür Yay. 5, Kayseri
4)     1998, ERKİLETLİOĞLU Halit; “San'âtta ve Maneviyâtta Tesbih”, Kayseri Belsin Vakfı Kültür ve Eğitim Yay., Kayseri
5)     1998, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kayseri Yakın Tarihinden Notlar”, Kayseri Ticaret Odası Yay. No.21, Kayseri,
6)     2001, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kayseri Kitabeleri”, Kayseri Büyükşehir Bel. Kültür Yay. No.37, Kayseri
7)     2006, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Geniş Kayseri Tarihi”, Belsin Vakfı Kültür Yay. No. 1, Ankara
8)     2010, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Geçmişte Konaklama, Ticaret ve Kayseri”, Kayseri Belsin Vakfı Kültür Yay No.2, Ankara
9)     2012, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kayseri Bağcılığı”, Kayseri Belsin Vakfı Kültür Yay. No. 3, Ankara
10)     2013, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Diş Hekimliği Tarihi”, Kayseri Belsin Kültür Yay.4, Ankara
11)     2016, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Geniş Kayseri Tarihi 2.. Baskı,” Kayseri Belsin Vakfı No.5, Kayseri
12)     2019, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kappadokia Krallığı”, Kayseri Büyükşehir Bel. Yay.No.157, Kayseri
13)     2021, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kutlu Dağ Erciyes”, Kayseri Melikgazi İlçesi Belediyesi Yayınları, No. 9, Kayseri
14)     2022, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Benim Dünyam Benim Alemim”, Telve Yay. No.5, İstanbul
15)     2022, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Dânişmendli Payitahtı ve Cami-i Kebir”, İhlamur Yay. İstanbul
16)     2022, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Geniş Kayseri Tarihi 3.. Baskı”, İhlamur Yay. İstanbul
17)     2024, ERKİLETLİOĞLU Halit; “Kayseri Kale ve Surları” Kayseri Büyükşehir Bel.Yay.No.197, Kayseri
YAYINLANMIŞ ESERLERİ





Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yazarlar ve yapıtlar kümesinde bulunan diğer yazıları...
Hayati Otyakmaz Hakkında Bilgiler:
Şafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkında Yazdığı "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabı Hakkında Birkaç Söz Abdullah Ça Ğrı Elgün
Songül Dündar'ın Hikâye Kitabı "Şoför Ağa"

Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kerim Özbekler Hakkında
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. Yılı Kutlu Olsun
İsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazılan Şiirler"
Topyekün Eğitim

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
An - Der 2007 Şiir Antoloji Kitabı Hakkında [Şiir]
Ali Rıza Navruz, Öksüz Uykular Bıraktım Yatağıma [Şiir]
Ankara Sevdam [Şiir]
Duran Tamer'in Hayatı ve Şiirleri [Şiir]
Ulviye Savtur'un Hayatı ve Eserleri [Şiir]
Abdullah Satoğlu'nun Kitabı [Şiir]
Afet Kırat'ın Şiirleri Hakkında [Şiir]
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine [Şiir]
Vatan Aşkı [Şiir]
Âşık Sezinî Ali Baş'ın Şiir Kitabı [Şiir]


Abdullah Çağrı ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eğitim Fakültesi'nde LİSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptı. İlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocağı Dergisinin Kurucularından ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocağı Dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Erciyes, Gülpınar, Hakses, Doğuş Edebiyat, Küçük Dergi, Çınar, Töre, Kayseri İl Yıllığı, Kayseri’de Sağlık, Yeşilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliş, Kayseri Kültür Ocağı, Türk Ocağı, Aydınlar Ocağı, Türk Yurdu, Türk Edebiyatı, Türk Dünyası Tarih, Artı Eğitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, İlesam Haber, gibi çeşitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkında yazılar yayınlandı. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Sağlık Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazılar yazdı. Kayseri Halk Aşıkları Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salı ve Perşembe günleri, Başak Televizyonunda Salı ve Pazar Akşamları dört yıl boyunca şiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanınmış kişilerle kültür üzerine sohbet programlarını yaptı ve yönetti. DENEYİMLERİ ve GÖREV YAPTIĞI YERLER: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜLERİNDE aynı anda MASTER YAPTI; Bildiği Yabancı Diller : İNGİLİZCE, RUSÇA, TÜRK ŞİVELERİ (Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünde ÖĞRENCİ İŞLERİ ile DEĞERLENDİRME ŞUBESİ MEMURLUĞU, Ankara, Keçiören Çevre Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Tayin ve Atamaları DEĞERLENDİRME MEMURLUĞU, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Genel İdare Şefliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliği, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOĞU DİLLERİ DOÇENTLİĞİ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalığı, KAYSERİ, SAĞLIK EĞİTİM ENSTİTÜSÜ'nde TÜRK DİLİ DERSLERİ HOCALIĞI, Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIĞI Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜRLÜĞÜ Kayseri, Kocasinan Grup Başkanlığı Ayniyat Saymanlığı, yaptı. Halen Ankara’da Sağlık Bakanlığının, EĞİTİM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Başak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Şiiri, Genel Kültür, Sohbet Programları Yaptı Öğretim Üyeleri ve Aydın Kesim ve konunun uzmanları ile GRUP SOHBETLERİ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCİYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZİNTİ” belgeseli yayınlandı. SHOW TV’DE EŞEKLİ KÜTÜPHANE FİLMİ yayınlandı. Bir çok programları yöneten ve sunuculuğunu gerçekleştiren ELGÜN, Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, Başbakan Mesut YILMAZ ve hanımlarının açılış konuşmalarında da sunuculuk yaptı. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüğü” adı ile fotoğraflı belgesel yayınladı. Aynı gazetede “Ufukların Ötesi” adı ile köşe yazarlığı yaptı. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altı (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlı Televizyon Filmi yayınladı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde “Fotoğraflarla Türk Dünyasından Görüntüler” adı ile bir Fotoğraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatı Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunları” konulu bir konuşma yaptı. Kazakistan’ın Taldıkargon şehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçıları” konulu yirmi sayfalık bir Tebliğ sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafından Rusça olarak yayınlandı. ) 1 Nisan Dünya Şiir Günü Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftası Şiir Koordinatörlüğü yaptı. FAALİYETTE BULUNDUĞU DERNEK ve KURULUŞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneği(KTKD), 5) Kayseri, Akkışla ve Yöresi Türkmenler Derneği, 6) Ankara, Gazi Eğitimliler Vakfı (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfı (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneği Genel Merkezi, 10) Aydınlar Ocağı(Başkan Yardımcısı), 11) Türk Ocakları(Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Adayı), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneği(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Sağlık Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği Genel Merkezi(İLESAM) … vb dernek kuruluş ve vakıflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. İLGİ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada hazırladığı yirmi altı bölümlük "ATAYURDUNDA GEZİNTİ" adlı Televizyon Dizisi ERCİYES TV’de beş ay süreyle yayınlandı. Uzun yıllardır, KUNG-FU(SİYAH KUŞUK I. GIP), JUDO(SİYAH KUŞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoğu sporları yaptı. 1982 yılından 1986 yılına kadar KAYSERİ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı görevi sırasında, Bölge Ajanlığı Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarını KOORDİNE ETTİ. KAYSERİ’deki TÜM UZAKDOĞU SPOR OKULARINDAKİ öğrencilerin başarı belgeleri ve diplomalarını düzenleyip imza attı. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkının katıldığı, ERMENİLER ve TEHCİR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göğerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlı piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarının da katıldığı büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarını yönetti ve sunuculuğunu yaptı. . ALDIĞI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ EĞİTİM METODOLOJİSİ ve TEKNOLOJİSİ” BAŞARI BELGESİ; 2) 1984 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ REHBERLİK ve DANIŞMANLIK” BAŞARI BELGESİ; 3) 1984 Yılı TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Başkanlığı Cumhuriyetimizin 60. Yılı münasebetiyle ÜSTÜN HİZMET ve ŞÜKRAN BELGESİ; 4) 1991 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ ” BAŞARI BELGESİ; 5) 1994 Yılı Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayıya ulaşmasının anısına TEŞEKKÜR BELGESİ; 6) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜĞÜ DOĞU DİLLERİ BÖLÜMÜ, TEŞEKKÜR BELGESİ; 7) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi TARİH FAKÜLTESİ DEKANLIĞI, TEŞEKKÜR BELGESİ; 8) 1995 Yılı Bizim Gençlik Aylık Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediği “ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” TEŞEKKÜR BELGESİ; 9) 1999-2000 Öğretim Yılında“CUMHURİYETİN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öğretmenler arasında yapılan Makale Yarışmasında “ATATÜRK ÇAĞDAŞ EĞİTİM ve ÖĞRETMEN” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ; 10) 2000 Anadolu İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği (ANASAM) “KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ”, TAKDİR BELGESİ; 11) 2000 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “1. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 12) 2000-2001 Yıllarında “OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarışmasında “OSMANLI ve VELİAHT TÜRKİYE” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ ve Türkiye Genelinde MANSİYON ve PARA ÖDÜLLERİ; 13) 2001 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “2. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 14) 2001 Yılı, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği “ 2. KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 15) 2002 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “9. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 16) 2002 Yılı “ERCİYES AYLIK FİKİR VE SANAT DERGİSİNİN 300. SAYIYA ULAŞMASINI SAĞLAYAN YAZARLARINA” TEŞEKKÜR BELGESİ; 17) 2005 Yılı “Kayseri Turizm ve Kültür Derneği”, “Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Şiir Dergisi”, “Yeniden Diriliş Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Başkanlığının “AHMET’İN AKKIŞLASI” kitabının çıkışına TEŞEKKÜR BELGESİ; 18) 2007 Yılı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun düzenlediği ŞİİR DİNLETİSİ’ne katkıları için TEŞEKKÜR BELGESİ; 19) 2007 Yılı, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin düzenlediği Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERİ KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “3. Dünya Şiir Günü” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği” desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği ” tarafından düzenlenen “SAKARYA ŞAİRLER BULUŞMASI” na katkıları dolayısı ile verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “II. Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ”,’nın “ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı sn. Köksal TOPTAN’ın elinden ; plaket ve ödülleri almıştır. ÇEKTİĞİ DİZİ FİLİMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altı Bölüm) Erciyes TV. de Yayınlandı. 2) Eşekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapıldı. YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1)ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Düşten Öteye”, (Şiir, Aslımlar Matbaası, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Edebiyatında Söz Sanatları, İmlâ ve Noktalama”(Servet Yayın Dağıtım, İstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Kültür İstilâsı”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "İlk Kıble”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Şiirlerle Hemşire”, (Bizim Ofset, Kültür Basın Yayın Birliği Yayınları, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Dili” (Geçit Yayınları, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Duran Karakuş’un Şiirleri”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Türk Dili”,( (Genişletilmiş İkinci Baskı) Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Gesi Belgeseli”, (Akın Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Belgelerle Ermeni Günlüğü”, (Araştırma), (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Kazak Şairleri Antolojisi”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları I”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları II”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Türk Dilini Öğrenmenin Metodları”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Akkışla Yöresi ve Ağızları”,(Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Eşekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Ahmet’in Akkışla’sı”(Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005) adlı eserleri bulunmaktadır. ESERLERİNİ YAYIMLANDIĞI ve ÜYESİ OLDUĞU İNTERNET SİTELERİ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayınlanan bir site) 10) Zemge Yayınları 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreğimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yıldızlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Şairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZİĞİ Tutkunları- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatı 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI SEVGİSİ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Şiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Şiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Şiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Şiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Şair Sofrası 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanın Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aşıklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERİLİ ŞAİR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) İzmir Şairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Şiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKİKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneş Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazığa Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKİN. Doğan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Şiir Molası 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi İçinde İnsana Dair Herşey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatı 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Başkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrası 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatı 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydınlı Şairler ve Şiir Dostları 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlık Şiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aşka Sevdalılar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralı Şairler ve Edebiyatçılar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETİM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagı Sakınlerİ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcıyım,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aşıkları 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altıncı Şehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocakları 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Şiirdostları Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaşayan Şairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - İlham Perileri Şiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPİLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AŞİKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Şarapları Kahve Diye Deviren Sarhoş Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batı Trakyalılar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aşk Şiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köşede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmış Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaşılmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsız da Olmaz Haberleşme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiği Yazarlar:
Yazar, Araştırmacı, Şair


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Abdullah Çağrı ELGÜN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.