640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981 |
|
||||||||||
|
anladım ama sana konduramadım. bir ulu çınardın gözümde dallarına benzerdi kolların of!!!! kollarını özledim babam! çok zamandır sarılmadın... bir ulu çınara benzerdin ya, biz yaprak mıydık, kuş muyduk üstünde -tam beş çocuk- bir de bedenine sarılan sarmaşık-ANNEM!- o toprakta uzanır artık. var mı haberin? birlikte misiniz yine? inan babam, çok sevindim... bizi sorma babam! hani kuştuk, yapraktık ya kapılıp acı rüzgarlara savrulduk... zemheri ayazı sardı dört bir yanımızı, üşüdük, kavrulduk. konacak dallar ararız boyuna... ya senin köklerin duruyor mu yerinde hala? dönüp gelsek dilimizde dua, elimizde testi testi sularla döksek toprağının üstüne... söyle!!! büyür müsün yeniden? yeniden konar mıyız dallarına?.. "baban" dediler ey babam! anladım ama sana konduramadım... hele hatırla! iki kapısı vardı evimizin, sen hep giriş kapısındaydın. hiç görmedim çıktığını. çocukluk işte! uyuyakalırdım düşlerine dalardım akşam getireceklerinin: ilk çıkan kirazlar, çilekler, akide şekerleri... biz sende yaşadık her şeyin ilkini!: saygıyı büyüklüğünde, doğruyu korkunda, sevgiyi merhametinde tanıdık... of!!!!!! çok özledim ellerini. hani okşarken başımı, saçlarım hep uzardı ya, hani ben hep küçülürdüm ya, bak sen gittin gideli saçlarım kısaldı, ben büyüdüm babam!!... sen gittin gideli bir selamını almadım, bir kısacık mektup yazmadın bana, telefon da etmedin üstelik. hiç mi düşünmezsin beni? öksürdüğümde bile başıma dikilişin yalanmış demek alacağın olsun!!! zamanın mı yok, paran mı kalmadı acep, çok mu harçlık istedik senden kalem, kağıt, pul alacak? yoksa postacı mı bulamadın? anlat babam, haydi anlat!... yoksa gittiğin yer çok mu rahat? var mı içecek suyun? yenecek ekmeğin? sıcacık mı odan? yok mu hiç eksiğin? dualar mı istersin, hayır mı beklesin benden, boşuna! benim kendime yok hayrım. ne abdest alırım, ne kılarım namaz tutulmamış oruçlarım da var daha. her ne kadar iyi insan olarak bilinsem de saymakla tükenmez günahlarım... ben artık ey babam!!! düşen bir yaprak, uçan bir kuşum; göçer bir kuş!!... bir gün yanına gelirim muhakkak... BEKLER MİSİN? Resim N.Can
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |