Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley |
|
||||||||||
|
ilk işim, sineklerimi çağırmak oluyor!..sineklerin üstüne binip uçacağım ya ondan dolayı!.bir şıklatıyorum parmağımı, tam yedi tane sinek diziliyor önüme!..hepsinin dört ayağı, ikişer kanadı var, birer başı ile kuyruğu!..konacakları yeri görmeleri için de ikişer gözü!..canlarım benim, hepsi kocaman kocaman!..hepsi sağlıklı!..sanki hepsi, beden eğitimi dersinde on numara almış gibi rap rap yürüyen cinsten!..sıra sıra diziliyorlar karşıma; aferin onlara!..hangi sulak yerde büyüdülerse böyle, şaşıyorum doğrusu!..merakmı merak, soruyorum onlara, siz nerede büyüdünüz böyle!? ilki, memurda ikincisi, işçide üçüncüsü, kasapta dördüncüsü, manavda beşincisi, bakkalda altıncısı,avm de yedincisi, esnafta diyor!.. 😀 allalahhh...aldığım cevaplara bak hele!..resmen dalga geçiyor bunlar benimle...sanırım kendilerini akıllı, beni salak yerine koyuyorlar!.inanır mıyım hiç!..inanmasam da, inanmış numarası yapıyorum bu kez...çünkü, onlarla yapılması gereken işim var; onları küstürmemek gerek!.peh!.. birisinin üstüne binip, bal almaya gideceğim!. ötekine binip, yağ almaya bir diğerine binip, ananas almaya daha ötekiyle, et almaya daha daha ötekiyle, ekmek, şeker almaya daha daha daha ötekiyle, giysiler alacağım!.. aldığım her bir şeyi dolduracağım sepetime, canımın istediği yerde piknik yapacağım!. yaşasın sineklerim beh!..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |