Yaşamın her anı hakkını ister. -Goethe |
|
||||||||||
|
Bu ben değilim diyorum Ama ben'im, kahretsin! Ve anlıyorum ki Ayna değil ben kırığım Ve duygu tayfımda Neşe ile acı kankardeş Ve bedenim leş! Beni kalleş! Ve sanki... Alfabe şehrinin İlk harfini söküyorum Gerisi çorap söküğü gibi... Oturmuş dikerken buluyorum kendimi geceleri Baykuşların sessiz hecelerini Kendini affetmek? Bu da bir beceri! Ve sanki... Sanki, güpegündüz -Ya da düpedüz- Kendini aldatarak düşer pavyona kalp Hatrına içilir ucuz şampanya Peki sarhoş olan Ruh mudur? Ahhh, iki yüzlü! Kendi kanını iç de kudur! Ve yalanı ilk uyduranın kim olduğu Ayak numarası önemsizdir Ya da ilk uydurulan yalanın Hep bir tuğlası eksiktir İskambilden kalesi kupa kızının Hep öçalmanın eşiğinde yıkılır Sonu belli fallara Boşuna bakılır Ve sanki İki kere iki üçtür, beştir İlkinden sonra Hepsi önemsizdir Ve sanki tersine çevirince eldiveni Bir şey değişir Aşkı tersine çevirince İhanettir İhanetin tersi ise yoktur
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SÜLEYMAN GÜNER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |