Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero |
|
||||||||||
|
Bense seni çok severdim Diz dize oturup mehtaplı gecelerde Uzun uzun yıldızlara bakardık Elele tutuşur bir yıldızın kaymasını beklerdik Ve içimizden dilekler tutardık Her yıldız kaydığında Sen neyi dilerdin bilmiyorum ama Ben hep seni dilerdim Bu aşk hiç bitmesin derdim Ve sana için için kızardım Çünkü sen yıldızları benden çok severdin Bu yüzden onları çok kıskanırdım Ve onlara nazar değdirip düşürdüğünü sanırdım Bir gün beni de yüreğinden kaydırmandan Ya da ellerimden bir yıldız gibi kayıp gitmenden korkardım Ellerini tutar uzun uzun gözlerine bakardım Derin düşüncelere dalar gizli gizli ağlardım Sorduğun da sana yalanlar söylerdim Mutluluk gözyaşları bunlar derdim Saçlarımı okşayıp sende ağlardın Bir yandan üşürdün gecenin ayazında Bir yandan ellerin terlerdi avuçlarımda Sonra güneşin kızıllığı belirirdi ufukta Yıldızlar mum gibi sönüp kaybolurlardı uzaklarda… Ve bir gün korktuğum geldi başıma Sende kaybolup gittin bir mumun kararışında Şimdi arar oldum başımı koyduğum dizlerini Avuçlarımda terleyen ellerini Yıldızlara benzeyen gözlerini Ben yıldızları hâlâ seyrediyorum ama Sen yoksun artık yanımda Ellerin belki başka avuçlarda Gözlerin başka bakışlarda Ama yıldızlar aynı yıldızlar Ve ben hâlâ seyrediyorum onları yokluğunda Elimde yarı solgun bir kırmızı gül Ve gözlerin hayal meyal aklımda İçimde derin bir sessizlik, bir yaralı gönül Büyüdükçe büyüyor sensizlik, her yıldız kaydığında Biliyorum sende yıldızları seyrediyorsun şu anda Çünkü hâlâ yıldızlar kayıyor uzaklarda Sen beni unuttun, mahsun bıraktın buralarda Bende seni unutacağım son yıldız kaydığında Rotterdam, 07-03-2003 www.EnsarAktas.com
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2025 | © Ensar Aktaş, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |