Kitaplarla dolu bir oda, ruhlu bir beden gibidir. -Cicero |
|
||||||||||
|
Birtakım nahoş olaylar sonucu üç-beş günlük süre içinde apar topar göndermiştim eşimi askere ve dağıtım öncesinde de sonrasında da, ülkenin şartları nedeniyle benim öyle ha deyince kalkıp gidemeyeceğim, çok çok uzak yerlerdeydi ne yazık ki. O beş yüz elli günün her birini onunla birlikte saydım. İlk birkaç gün çok zor geldi ayrılık, sonraki birkaç hafta gönlümü ferah tutmaya çalıştıysam da yoğun sevginin yoğun hasretle günde yirmi dört saat yaptığı çatışma kendimi "tamam, sakin ol, sayılı gün çabuk geçer" diye sürekli telkin etmeme filan bakmayıp hemen hemen her gece ağlayarak uyumama neden oldu. Son aylarda neredeyse her gün görüşüyorduk cep telefonları sayesinde ama bin beş yüz kilometre mesafeyi sıfıra indirerek, sevdiğinizin sadece sesini değil bedenini de elle tutulur şekilde yanınıza getirecek telefonlar icat edilmedi henüz. Terhis olup geldiği gün (apartmanın kapı otomatiği bozuktu ve kapıyı aşağı inip açmak gerekiyordu) ayağıma kayınpederimin koca ayakkabılarını bir hışımla geçirip evden nasıl çıkıp da merdivenlerden yuvarlanmadan aşağı indiğimi ve kapıyı açarak kendimi eşimin kollarına nasıl attığımı bilmiyorum. O an bana dünyalar verilse o kadar mutlu olamazdım herhalde. On sekiz ay boyunca yüzlerce kilometre gerilen ve bizi de geren hasret bitmişti ve o andan itibaren hiçbir kuvvet bir daha eşimi benden ayıramazdı. O gün bugündür de dizinin dibinden ayrılmıyorum zaten.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Merve Yıldırım, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |