Yaşam kısa, sanat uzun, fırsat aceleci, deney aldatıcıdır. -Hippokrates |
|
||||||||||
|
Bu "şey" sözcüğünü icat edenin Ellerinden öpmeliyim Ters yüz ettim kendimi Kaldırdım baktım altına Altına süpürmüşüm çaktırmadan Hatalarımı bedenimin Siz yapmıyor musunuz? Ayıplamayın Çıkardım zırhımı Çıkardım... Çıkardım... Sıkıldım ve korktum Sonu yok Matruşka yüreğimin Gururumu çiğnedim Şişirip balon yaptım, patlattım Çok zevkli Size de tavsiye ederim. Devingen bir yüzü var çocukluğumun Bir bakıyorum Yaprakların ucundan Damla damla ağlıyorum Bir bakıyorum Uçurtma kuyruklarına bel bağlıyorum. İlle de bir kulp takacaksanız; Çocuğum. Hayatı ciddiye almadım Ama o beni ciddiye alıyor Sorulmamış sorularımı doğuruyorum Şiir sanıyor, deli! Ahlak, ayak izlerini bırakmış Onlara basmadan edemiyorum Vicdan köpeğini salmış Arada bir hırlıyor Boğuşuyoruz... Yanar-döner değer yargıları Gözümü kamaştırıyor lüfer gibi Ağıma takılıyor biri Tutturup gidiyorum Deli kızın türküsü gibi Her gün birini Kelimeler ne zehirli Ne içten, ne oynak, ne deli Sürtüyorsun birbirine Yangın çıkıyor Söndürün bin akıllı hadi! Şiir dünyası, aklımın sürgün yeri Hatırlamıyorum Onlar mı sürdüler, ben mi geldim Kimi gün cenazem var Kimi gün düğün Oh ne ala memleket! Ah bu ne güzel sürgün!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © SÜLEYMAN GÜNER, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |