Ben bir dünya yurttaşıyım. -Sokrates |
|
||||||||||
|
Dokuz ay karnında taşıdın Ben doğarken feleğini şaşırdın Oldukça kötü günler yaşadın Zorlukları tek başına kucakladın Bununla bitmedi senin vazifen Ben doğduktan sonra başladı Esas senin dolmayan çilen Senin uğruna canımı versem Hakkın ödenmez be anam ! Günlerce hayatın kahrını çektin Her gün eriyerek dirhem dirhem Anlayamaz seni o çileyi çekmeyen Aylar derken yıllar geçti Tam yirmibeş sene göçtü Saçların beyazladı gençliğin bitti Hayat boyu seni omuzlarımda taşısam Hakkın ödenmez be anam ! Bu hayatın acısını çeken bilir Çekmeyene sorarsan vız gelir Senin yerin cennetin başköşesidir Yaşamla uğraşırken her gün Kendine bakamadın ha bu gün ha yarın Tarihe geçecek kadınsın sen Eşin bulunmaz senin cefakar anam Gece gündüz ağzına beslesem Hakkın ödenmez be anam ! Hep aşağı gördü seni arkadaşların İçindeki güveni hiç yitirmedin Yılları çiğnedin adım adım Feda ettin gençliğini hayata Her lokmanı yuttun yana yana Sen yalınkat değil tam bir ana Senin için canımı versem Hakkın ödenmez be anam ! Sen ana olduğunu bilemedin Dertlerle oğraştın hiç sevinemedin Üzüntünden yaşadığını bilmedin Sen hiç yürümedin hep koştun Her gün içmeden sarhoş oldun Kahrından konuşamadın hep sustun Sana her gün tapsam Hakkın ödenmez be anam ! Korkmadan geleceğe umutla baktın Gençliğin geçti yaşamla savaştın Hep güçlü oldun hiç yılmadın Telaş etmek alışkanlık olmuştu Koşarken her gün canına doymuştun Dünyada dillere destan olmuştun Her zaman başımın tacısın Hakkın ödenmez be anam ! Her gün umutlar içinde yaşadın Bir mucize bekleyip dertlerle uğraştın Sen hayattan hiç korkmadın Hayat benden korksun derdin Kurduğum düşler elbet bir gün Gerçek olacak sabır dedin Hayat boyu kölen olsam Hakkın ödenmez be anam ! Geleceğin tablosunu çizerdin hayalinde Her akşam ay ışığı altında Saçlarımı okşarken benim Sabah olur kuşluk vakti gelirdi Orasını burasını düzeltirken tablonun Uykun gelmezdi senin Kara kalemlede olsa güzeldi o tablo Düşündüklerin hayal olsada senin
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Aysel Denizeri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |