..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doğar." -Mevlana
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > İlişkiler > Simten K. Ataç

23 Ocak 2002
Yalnız bir erkek  
Simten K. Ataç
Yalnız bir erkek olmanın ötesinde bir şeyler var...

:BHCA:
Yıllardır , nasıl bir erkek sorusu kadınların kafasında döner durur. Daha ortaokul yıllarında , anket defterlerinde bu soru ilk sıraları diğer sorulara kaptırmadan yerini almıştır her nasılsa: Hayalinizdeki tipi tarif edin! der bu defterler bile.
Nasıl biri olmalı? Tarif ettiğimiz bir takım fiziksel özellikler vardır , uzun boylu - kısa boylu , dar kalçalı - geniş omuzlu , esmer - kumral - sarışın , mavi gözlü - yeşil gözlü. Sıradan erkek arayışımız o kadar azdır ki.
Hayattan biraz olsun dersini ve nasibini almışlar ise , tarif etmenin , sadece tasvir etmek olmadığını öğrenmişlerdir çoktaaaan.
Bazen de , ilk ilişkilerinden yıprandığı düşünülen kadınlar alır ellerine mikrofonu : Beni çok sevecek , iyi bir insan , dürüst bir adam ve eli ayağı düzgün bir erkek , diye anlatırlar beklentilerini. Tek düşünceleri de tekrar tekrar yıkılmamaktır aslında. Ayakta durabilmenin keyfini , yıkıntılara borçlu olduğu fark etmeyen kadınlardır onlar.
evet , bende düşündüm. Ne yapayım çok boş vaktim vardı :)))
Üstelik kararda verdim. Yalnız. Evet , yalnız erkekleri seviyorum ben. Yalnız kalmış değil , yalnızlığı basitliğe tercih eden erkeklerden bahsediyorum. Korkunç bir huzur oluyor benliklerinde. Kafaları karışmamış oluyorlar. Kim olduklarını çözecek vakitleri olduğundan mıdır nedir kimlik sahibi oluyorlar. Birde , tok oluyorlar. Yalnızlıklarında bile , kadınların keyif objesi olduğunu düşünerek , karın doyurmaya kürek çekmiyorlar. Bu çok önemli. Bu , varsayılan bütün kavramların ötesinde bir tanım bence. Tok erkek.
Kendiyle kalmaktan keyif alan erkekler onlar. Yağmurun sesini dinleyebiliyorlar örneğin. Veya bir şiiri , sadece bir kadını etkilemek , bir toplantıda dile getirmek için değil de ; içlerini ısıtmak için ezberleyen erkekler. Bir ağacın dallarında kaç yaprak kaldığını sayarak vakit geçirebilen , okuduklarını anlayan erkekler. Dürüst oluyorlar zaten , yalanla yıpratmayı erdemlerinin başına koymadıkları için.
Sıcacık oluyorlar. Gülümsemelerini , yüreğinizde hissedebilmek şansına sahip oluyorsunuz. Sarıldıklarında , yalnızlıktan kaçmak için değil de dokunmak için olduğunu biliyorsunuz. Çoğu yalnız yaşamayı tercih ediyor , evi kadın yatağına çevirmek için değil ; kimsenin hayatına kısıtlama getirmemek için.
Yavaş yol alıyorlar ama düşünerek. Bazen satranç oynadığınız hissine kapılmanıza neden oluyorlar , sizi incitmemek ve kendilerinden emin olmak adına. Hayatı , gülmeyi ve sohbet etmeyi biliyorlar.
Saygı gördüklerini hissettiklerinde , daha çok saygı gösteriyorlar. Ve aşık olmayı bilip , öğretebiliyorlar da. Bunaltan beklentileri yok sizden , istediğiniz için vermenin keyfini yaşatıyorlar.
Arkadaş olmayı biliyorlar , dostluğa değer veriyorlar fakat kaybetmemek için kendilerinden vazgeçmek yüzsüzlüğünü göstermiyorlar. Kimseyle boş yere vakit harcama gereği duymuyorlar , yanında olabilmeniz kabullenildiğiniz anlamına geliyor .
Oylarını sizden yana kullandıklarında , bunu hissedebiliyorsunuz. Gittiklerinde de , artık yalnız kalmaktan sizde korkmuyorsunuz.
Birde emin oluyorsunuz , gönül sayfalarında var olmaya devam edeceğinize.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: Teşekkürler...
Gönderen: Bulut / Kırklareli/Türkiye
13 Mart 2007
''Gittiklerinde de , artık yalnız kalmaktan sizde korkmuyorsunuz. '' Yalnızlığın keyifli yanını öğretebilen arkadaşlara sahip olabilmen dileğiyle...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın İlişkiler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Mutluluk Kaçınılmaz
Dostluk Gönüldedir
Yalancı Çoban
Sevgi ve Özür

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Otogar Hikayeleri
Önyargıların Gölgesinde
Gönülsüz Gidişler
Kar Tanesi
Nereye Kadar?
Benim Küçük Kadınım
Kaybolan Yıllar
Yalan
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti
Eski Sevgili

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Lanet [Şiir]
Bazı Anlarımdayım [Şiir]
Hoyrat [Şiir]
Dönme Dolap [Şiir]
Şehir&dağ [Şiir]
Tualin Düşü [Şiir]
Günebakan [Şiir]
Hayat Denklemi [Şiir]
14 Şubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarında Yaşamak [Öykü]

Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarımızın sorumluluğunu elimize aldığımız andan itibaren , suçlayabileceğimiz kimse kalmamış demektir. Sizce?

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Simten K. Ataç, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.