..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Fırtınalar insanın denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > yeşim kırlı

15 Şubat 2005
Islanıyorum En Az Şehrimin Karnındaki Balıklar Kadar…  
11 Şubat… Sekiz suları… İzmir…

yeşim kırlı

Mavi soluklu şehrimin deniz kokan nefesi okşuyor ensemi, uzansam dalgalı saçlarını öperim, öyle yakınız biz ikimiz…

:CGBC:

11 Şubat… Sekiz suları… İzmir…

Vapurdayım, şehrim şaşkın, alışkın değil bu kadar soğuğa…

Arsız martılar bile terk etmişler, yapayalnız kalmış biricik şehrim, bir başına…
Kaptan Amca diyorum: “Turuncu can simitleri neye yarar, martılara atamadıktan sonra…”

“Var mı elini ince belime dolamak isteyen?” diye haykırıyor Çaycı Amca’nın tepsisindekiler… Sırayla dokunuyor parmaklar kim bilir kaçıncı kez demlenmiş kızıl saçlı şeffaflığa…

Mavi soluklu şehrimin deniz kokan nefesi okşuyor ensemi, uzansam dalgalı saçlarını öperim, öyle yakınız biz ikimiz…

Bu yüzden bir ben varım kapıların dışında… Titrek ellerimdeki sigaradan bir nefes ben alıyorum, bir nefes o…sömürüyoruz tütünü sırayla…

Saçlarım kırbaç gibi vuruyor yüzüme, ben kalkıp gitmiyorum oysa…

Ellerimiz titriyor, bu soğuktan…
“Ya içimizin titremesi?” diyorum…
“Başka bir nedeni var, belli…”öyle diyor şehrim…

Bir sigara ve bir tane daha Karşıyaka’dan karşıya geçene dek eşlik ediyorum şehrimin yalnızlığına…

Islak balıklar üşüyor şehrimin karnında… “Yüzgeçlerinize boncuk takmışlığım var, gelin de kaşkolumu sarayım boyunlarınıza, siz üşümeyin, üzülürüm…” diyorum şehrimin isimsiz balıklarına…

“Pencereden bağlanmaz dilek, kayan yıldızımın kuyruğuna… Baksana kimsecikler kalmamış sokaklarda… Tekten yalnızım, alışkın değilim ne bu soğuğa, ne de bu kadar yalnızlığa, üşüyorum ben de…” diye fısıldıyor şehrim kulağıma…

“Dökme yüzünü inci gözlü şehrim, dağıt bulutlarını, istersen ağla” diyorum ben de ona…

Şehrim ağlıyor doya doya….donuma kadar ıslanıyorum en az şehrimin karnındaki balıklar kadar…

.Eleştiriler & Yorumlar

:: tesadüf
Gönderen: serap zohrap / İstanbul/Türkiye
12 Temmuz 2006
GÜNLÜK OLAYLAR İLE İLGİLİ YAZILARI OKUMASINI PEK SEVMİYORDUM ASLINDA. BENİM TARZIM GENLEDE YAŞAMLA İLGİLİ OKUMAK.. AMA GERÇEK ANLAMDA YAZINIZ GÜZEL OLMUŞ SADECE TESADÜFEN ÖNÜME GELEN BİR YAZIYI OKUDUM VE GERÇEKTEN OKUMAYA DEĞERMİŞŞ. TEBRİK EDERİM.. BAZEN BİR YORUM İNSANA O KADAR ÇOK ŞEY KATIYOR Kİ BELKİ BİRR BAŞKASINI YAZIYOR AYNI DÜŞÜNCELERLE. BİLİN Kİ BUNU DA BAŞKASINI DA YAZIN DİYE GÖNDERDİMM....SERAP

:: æA♣ÿĞ♥▀▒
Gönderen: Kaan Ozer / Ankara/Türkiye
1 Mart 2005
soğuğa…başına…sonra…şeffaflığa...sırayla...oysa…yalnızlığına…balıklarına…kulağıma…ona… ...................Cümleler ölürken çok kafiyeli can vermiş sevgili Yeşim. Buda İzmir'in coşkusunu, ağırlığıyla göstermez olmuş. Sonlar biraz daha diri bitebilirdi.Sanat; sende her defasında farklı konuşuyor. Sanki durulgan kalemin hiç olmamış gibi. Çok yüzlü sanatı orasından burasından çekiştirişin ve katı oluşun sanırım adam etti gibi.. Bir bardak çayı "tavşan kanı" söyleminden kurtardığın için ayrıca üç nokta sana.. bkz. [...] artık çay bahçelerinde sipariş verirken "tavşan kanı olsun" demeyeceğim. "ince belini sarasım geldi. bana 56 beden bir çay getir. Kızıl olsun" diyeceğim :) zevk aldım okurken.. kalemine sağlık

:: ..
Gönderen: Özgecan / Ankara/Türkiye
17 Şubat 2005
Unutma Yeş... Ne kadar derin olursa olsun sular.. Balıklar boğulmazlar!

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ben Seni Sana Rağmen Sevdim
Kadınım, Bana Yakışanı Yaptım! Kaçtım...
Lanet
Beş Element ve Beş Yapraklı Yonca
Kapıyı Kapatma
Oyun

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Teşhislerim Hiç Şaşmazdı Morgların Grisinde… [Şiir]
Affet Anneni Bebeğim! [Şiir]
La Vien En Rose [Şiir]
Mühürlü Dudağımın Sana Ait Yanı [Şiir]
Bilmezsin! [Şiir]
Bir Efsane Eklensin Yunan Mitolojisine [Şiir]
Tüketiyorum Ömrünü Kelebek Yüzmelerin... [Şiir]
Doğma İstersen [Şiir]
Kapılarım Sana Kör, Zillerim Sağır Sana [Şiir]

yeşim kırlı kimdir?

susarsam kabuk bağlarım. . . rahat durmaz kabuğu kaldırırım, şayet kanarsa kabuk, kan tutar beni bayılırım, ben iyisi mi yazayım. . . yazıyooorum. . yazdım!

Etkilendiği Yazarlar:
balık hafızamdan geriye kalanlar...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © yeşim kırlı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.