Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır. -Atatürk |
|
||||||||||
|
I Acil kapılarından hep yalnız çıktım ben….. Defalarca yitirdim sevdiğimi Her defasında bir başkaydı ölümünün sebebi, Hastane kapılarında geçti gençliğim… Ben ilk yardım öpücüğü cahili, Buram buram kan kokardı ellerim. (yara sarmayı o zamandan bilmezdim) tüm sirenlerden korkum ezelden, bildik acil kapılarında önce ben bayılırdım saçlarıma sinen eterden… doktorlar tanıdık, reçeteler hep aynı, ne ilaçların adı var, ne hastanın kaydı… ve doktorlar şaşardı, ben yaşardım. II Teşhislerim hiç şaşmazdı morgların grisinde… Defalarca teşhis ettim sevdiğimi Her defasında ona aitti ölünün bedeni, Vakitsiz telefon çığlıklarıyla açılırdı hep gözlerim… ölü vücutlar derneğinin asil üyesiydim, çekmecedeki mor bedenlerde gezinirdi hep ellerim. (o zamanlardan kalma sıcak bedenlere özlemim) tüm renklerden korkum bundan, kırmızısına hasretken akan kanın, hep karşıma çıkan mordan… renkler tanıdık, isim hep aynı, ne beyaz kefeni var, ne gri mezar taşı… (her defasında üzerinde bir avuç toprak biraz gözyaşı.) ve toprak çatlardı, ben ağlardım. III Açtığım tüm davalar düştü benim… Defalarca dava açtım sevdiğim adama Her defasında ertelenme pahasına, Israrlı tarihsiz mahkeme tutanakları posta kutumda… Ben tarifsiz acıların kurbanı, Duygularımın tecavüzüyle suçlardım sevdiğim adamı. (ve son söz hakimin tokmağı.) faili meçhul cinayetlerden korkum ezelden, bedenimi müebbete çarpan kederden, kararı verilen asgari bedelden… mahkeme duvarları tanıdık, hakim hep aynı, ne sarı dosyalarda tarih var, ne ödenecek bedelin tutarı… (her defasında kulağımda topuklarımdan çıkan sesin imdadı) ve ben giderdim, davam düşerdi. yeşim kırlı
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © yeşim kırlı, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |