Bir klasik herkesin okumuş olmayı istediği ancak kimsenin okumayı istemediği eserdir. -Mark Twain |
|
||||||||||
|
Kâbus değil korkudan uçuklasa dudağım İnen alev topuna kol kanat geriyorum Kaçmak kaderim değil kösteklidir ayağım Molozların arasında yanarak eriyorum. Kucağımda anamın bıraktığı öksüzler Ben onlara sarılıp ateşten esirgerken İçerime akıyor alevden beter gözler Sen evinde oturmuş kandan cola içerken Benim gibi senide yanarken görüyorum. Anamın taradığı saçlarımı kan ıslar Evimin harabesi beni barındıramaz Vicdansız yamyamların ortağı Müslümanlar Cennetten nur inse de sizi arındıramaz Huzuru İlahiye ben şimdi varıyorum. Bir çiçektim bahçede ateşlerle sulandım Yanaklarımı rüzgâr değil ateş yalıyor Yollara baktı gözüm imdat, dedim dolandım Ağlamayı bilmezsin nasıl yüzün gülüyor Bu iman bahçesinde açmadan kuruyorum… Ey tarihin özünde yeşeren asil millet Fışkın süren bir nesil katledilirken susma Haykırın Hak aşkına haykırsın şu memleket Ben senin kardeşinim kör olup ayak basma Allah’ın emri bu mu ben sana soruyorum. Zalimi omuzlayan nasıl mü’min olacak Sen de katillerimle ortak içersin kanı Bu gün bana olanlar yarın sana olacak Gözlerim ufuklarda Evlad-ı fatihanı Ölüme yürüyorken umutla arıyorum… Ateşte acıları duymuyor kanıksadım Tarihin huzurunda utansın kulun kulu Sağır olan işitmez can yakıyor feryadım Duy beni şanlı millet duy beni Anadolu Son nefeste umutla bekleyip duruyorum
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Hasan Ulusoy, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |