Bir kimse, neden oltasını, içinde tek bir balık olmadığını bildiği bir göle sarkıtır? -Adalet Ağaoğlu |
|
||||||||||
|
Fersah fersah felsefem. Hayırsız sevgililerin, Efsunlu anıları bile, Gömlek cebimde. Elden ne gelir? Bunlar da benim payıma düşen, "Üç beş parça oyuncak", Sıkılmasın Ruh diye, Beklerken zamanını. Sonra, ona da bir şiir yazarım. Ben mi, fakirim ? Yada şöyle sorayım, Ben mi, zenginim ? Ne farkediyor ki ? Aldığımız bir kaç tad, Kısacık ve zimmetli günlerden. Topla ve topla, Elde var kaç ki? Bir gün ölürken, Şahadetten sonra, Beethoven'in bir teması, Geçer belki akıldan. Derken bırakıveririz, Onları bile. Çünkü, ses te buraya ait, Düşünce elektromanyetiği de. Akıp giderken, Geldiğimiz orjine geri, Uykuya dalarken, Söylenen söz gibi. Belki geçişte başlar, Ve orada son bulur bir cümle: "Ve Aleykum Selam.." Karşıyakalı Ahmet 10-Agustos-2006 Sadelikler Üstüne Şiir kitabı açılış şiiri.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ahmet CAKAR (Karşıyakalı Ahmet), 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |