Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez. -Joe Louis |
|
||||||||||
|
Tam da tepemdeyken güneş, sıcak cayır cayır yakarken, aynı etek uçuşurken bacaklarımın arasında, gemiler yanaşırken, çılgınca savrulurken martılar. Tam da durduğun yerde bakıyorum kendime! Nasıl gidilir bir ömürden, söylenen bunca yalanın üstüne basa basa nasıl silinir her şey, izliyorum! Aynı şarkı çınlıyor kulaklarımda, gidişime bakamayan adamın durduğu yerde sırtımı dönmüşken kendime! Kalabalık akarken ensemden, şuurunu yitirmiş bir gemiciyim sanki rotasını çizemeyen! Ufuktan geliyor yalnızlık, ufuktan ve ufaktan süzülüyor koynuma! Savrulan bir koku siniyor, hüzün "gülkurusu" avuçlarımda… Senin durduğun yerden izliyorum kendimi, esmer simitçinin tam arkasında. Avuçlarımda bir önceki tutuşun sıcaklığı ve teri ruhumda henüz kurumamış… Parmak uçlarımda salınıyor hasret ve bir liman arıyor kendine terk edilecek! Sakinlikten başka sakin bir şey kalmamış; sille tokat akarken gözlerimden sağımdan gelip solumdan sarılıyor koca bir kent! İzleri duruyorken asfaltta adımlarının, aynı iz üzerinden koşup sarılıyor bir adama bir kadın! İncecik boynunda bir gerdanlık ve gerdanından öpüyor adam, selamlık. Karaya vuran kabukları topluyorum, denizyıldızları ve martıları… İki dakika önce şu masada, son yudumunu içerken bardağımdaki çayın neşterle oyup kurcaladığım ve açık unutup kalktığım her bir yaranın üstüne basa basa gülümserken adama gülüşü bana benzeyen kadın, sevişir gibi karışıyorlar yola gölgesinde sırtımın… Senin durduğun yerden izliyorum kendimi! “Kurumadan anlasaydın” dediğin yerde, “kurutmadan kendini…” Denize vururken yüzüm, yüzümde göstermelik bir hüzün; tüm defterleri savuruyorum aralarına “gülkurusu” gömdüğüm. …Ve gitmek, kaderidir diyorum, sonu bahara vuracaksa, her güzün…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Beste Sultan K., 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |