Şiir, seçmek ve gizlemek sanatıdır. -Chateaubriand |
|
||||||||||
|
“Lan Ramazan, aç şu Türkiye’nin önünü! Hep senin yüzünden geri kalıyor.”diyordu bir çocuk öbür çocuğa, siyasi partilerimizden birinin seçim otobüsü geçerken. Dikkat ettim, çevrede bulunan yetişkinlerin yüzünde bir tebessüm belirmesine sebep oldu çocuğun bu cümleleri. Karnaval sözcüğü Fransızca asıllı bir sözcük. “Hıristiyanların büyük perhizden önce et kesiminde şaşırtıcı kılıklara girerek yaptıkları şenlik ve eğlence dönemi; yahut bu dönemde yapılan eğlence.”diye tarif edilmiş Türk Dil Kurumunun Türkçe Sözlüğünde. Hakikaten ben kendi hesabıma, yapılan seçim çalışmalarına baktığımda bir karnavalı andırdığına tanık oluyorum. Düzeysiz eleştiriler; kendi yaptıklarını unutup karşısındakini suçlamalar, hesapsız, uçuk vaatler. Unutmanın unutabilmenin de bir nimet olduğunu düşünürdüm bazen; ama unutkanlık siyaset arenasında halk için, nimetten ziyade bir handikap ve gaflet olabiliyormuş maalesef! Yakın geçmişi birazcık anımsayabilenler; dün galiz küfürler ettiği biri ile bedenen ve söz olarak kol kola girenleri görebiliyor ve eğlence faslı başlıyor o an. İnsanın tüyleri ürperiyor, midesi bulanıyor ya da dudaklarında alaycı bir gülümseme beliriyor. Acaba diyorsun ben mi renk körüyüm, bu adam mı allame-i cihan? Ülkesini kurtarmak için kılıktan kılığa giriyor. Karnaval maskarası olmayı göze alabiliyor. Son söz olarak size bir şey diyeyim mi? Aslında o zevatın hiçbir suçu yok. Bütün kabahat allı pullu karnaval dilberi koltukta. O koltuk denen dilber ve onun sağladığı nimetlerin sevdası olmasa. Kimse karnaval maskarası olmayı göze alamaz! Ankara,06/07/2007 İbrahim KİLİK
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |