Bazen evrende yalnız olduğumuzu düşünürüm, bazen de olmadığmızı. Her iki durumda da bu düşünce beni afallatır. -Arthur C. Clarke |
|
||||||||||
|
Zamanımızın en büyük sıkıntısı tefrika konusunda sohbet edelim istiyorum sizinle. Tefrika ahir zaman ümmetinin başbelasıdır ve dahi her görüldüğü yerde ezilip çiğnenmeli ve yokedilmesi için savaş verilmelidir. Batıl kendi arasında türlü türlü paktlar, birlikler tesis ederken, hakkın temsilcileri maalesef parça, parça, bölük bölük un ufak bir vaziyette durmaktadır, her biri kendi başına iştah açıcı bir yem hüvviyetinde avcının iştahını kabartmaktadır. Belgesellerden hatırlayın sürü birlik halinde hareket edince aslan yenilgiyle son bulan bir kovalamacanın ardından daha zayıf bir sürüyü bulmak için yeni hedefler seçer, bizim durumumuz da zayıf sürüler için güzel bir emsal oluşturmaktadır, batının gözünü diktiği (türkiye- iran gibi kısmen kendi başının çaresine bakabilenler hariç) her islam ülkesi başlı başına bir av konumundadır ve kolay lokmadır aynı zamanda. Shengen vizeleri ile sınırları kaldırırken onlar, biz sembolik ülkeler tesis ederek yeni tel örgüler örmekteyiz aramıza. ne hata yaptık? neden böyle oldu? diye sormak geliyor içimden doğal olarak kardeşlik, islam kardeşliğini yokettik asr-ı saadetten bu tarafa kardeşlerim. kavmiyeti ön plana çıkardık, batının ayak oyunlarına göz yumduk ve uyanık olmadık, cehalete göz yumduk ve bugün gelinen nokta gerçekten içler acısı bir durumu yansıtmakta, üstad Sezai KARAKOÇ çok doğru bir tespitten hareketle DİRİLİŞ demekte , ihtiyacımız olan itici güç budur, yeniden islam kardeşliğini tesis etmektir. Haklı olarak utopik, uçuyor kardeşimiz diyenleriniz olacaktır, biz daha kendi içimizde tarikatlar arasındaki rekabeti ve tefrikayı halletmiş değiliz, ülkeler arasındaki ayrılıkları ve farklılıkları nasıl ortadan kaldıracağız diyebilirsiniz. Hayal etmekle başlar herşey diyorum, sen bu hayali kurarsan, sudanlı bu hayali kurarsa, yemenli, mısırlı bu hayali kurarsa kim geçebilir bu hayalin önüne diyorum, kim geçebilir?
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © mehmed arif, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |