Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon |
|
||||||||||
|
vasiyet ettim tüm duyguları yağmura, buluta, güneşe.. ellerim sana direnecek kadar güçlü değil. bu yüzden gitmek istiyorum, vasiyetlerim bu nedenden ötürü. gitmek istiyorum, bir adım ötene geçemiyorum. kalmak istiyorum yanında, isterken uzaktan bakışıma şahit oluyor kendim bana. üzerimde yükler, ağırlaşıyor bedenim. bakışın, bana kalışım. kendime varışım sensiz.. yüzyüze kalışım gerçekliğimle. yalnızlığıma yüz sürüşüm.. bakışın umudum, savaş açışım tekliğe. bakışın hiç bitmeyen sevdamın bastonu, değneği hayatımın... bakışın, gidemememin sebebi.. sebebi olmuş gözlerin kalışıma. hem uzak hem yakın oluşuma sana.. belki de cezası budur hoyratlığımın.. ah almak düşmenin garantisidir. tek tesellisi zaten bu uzaklığıma vücuduna.. sevginin içinde kepçe olmuşum.karışıyorum, gidiyorum ordan oraya.. son varışım sen oluyorsun yine.. yavaş yavaş çıkıyorum dergahının basamaklarını, seviyorum galiba, seviliyorum.. çok özlüyorum.. bu aşktan, mecnun utandı mecnunluğundan, leyla leylalığını devretti tenime. bu aşktan ferhat attı havlusunu ne böyle bir sevda görüldü, ne böyle bir bakış tüm düşünceleri içinde barındıran.. şirin şirinliğinden kaçtı tarih baştan yazıldı yüreğimde saklı kudretin, elimde kalan birkaç ümit birikintisi.. gök başka, yer toprak üstü çağlayan.. yürüyemem, adım atamam yokluğuna. herşey öylesine geçmiş ki kendinden, dünya senin çevrende döner. dönüşü sevdana, sesine. dağlar sana, keser yolunu.. dağların heybetinden geçilmez, gidemem bir adım ilerine. gurbetteyim, sılanda gubetim sana.. desen ki sonu yok, başına varılmaz bu sevdanın.. anla beni diyebilirim ancak. sadece gülüşünü istedim kadrinden.. desen ki unutamaz mıyız? unuturuz elbet, canımızın yarısını bırakarak lakin..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ülkü Yıldız, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |