Yalnızca sevgiyi öğret, çünkü sen osun. -Anonim |
|
||||||||||
|
Benim yerime onarabilir misin paramparça olmuş inançlarımı? Orasından burasından sökülmüş bildiklerim. Yırtık pırtık bir kumaş parçası gibi elimde. Neresinden tutsam, neresine ne diksem bir şeye benzeyecek gibi değil. Ama bir zamanlar aşktı bu elimdeki. Hani sen özenle bir araya getirmiştin satenleri, ipekleri. Ki onlar aslında; güvendi, gelecekti. Hangi iplik tutturabilir ki bu narin güzelliği, erimiş, eprimiş, yıpranmış bir gecede. Oysa elin değince parlaklaşır sanmıştım bu anlamsız kumaş parçası. İnanç dediğin şey öyle ince ki, ipek ibrişimler tutturamıyor bir kez yırtıldı mı. İnançlarım kaybolunca ortadan, kaçtı aşk. Yakalayabilir misin acaba benim yerime? Saklambaç oynuyor tüm duygular ortalık yerde. Benim yerime olur musun ebe? Sobelemek için kalmadı takatim inancımı yitirince… Tedavülden kalktı dediler aşk bu sabah. Yerine ne geldi acaba diye döndüm dolandım sokaklarda yarı ayyaş. Ceplerimde senden kalan aşk kırıntılarını kime vermeliyim ki acaba? Eski aşkları verdiğinde tüm cömertliğinle, yeni aşklar için bir kredi açılıyor mu duygu aleminde? Denklik sorun olur dedi biri aşkın tedavülden kalkmasından hoşnut. Hangi aşk hangi aşkı ikame edebilmiş ki, alsınlar elinizdekini geriye? Ellerim ceplerimde, başım önünde, dönüp sırtımı geçmişe adımladım güne. Benim yerime bir değer biçebilir misin cebimdekilere? Değerlere dair tüm bildiklerimi alıp götürdün de sen giderken… Evlat edinmek yasakmış artık vedaları. Benim yerime gizler misin satır aralarına onları. Artık tek yazabildiğim başı sonu olmayan kelime yığınları. Kaybettim düzenli satırları. Kucak açtığım vedamla anlamlanmıştı aşk. Ah neden görmez ki insanlar, vedaların da aşkın parçası olduğunu. En anaç, en doğurgan yanımla, göğüslerimin en ak zamanında beslediğim sütümle sahiplendim ben tüm vedaları. Evladından koparılırsa, kopar ananın yaşamla bağı. Ne anlamsız bir yasak bu! Son vedam sende kaldı tüm gerçekliğiyle. Benim yerime özenle korur musun yavrumu? Sürgün edilmiş aşk suskunluğunda. Alışkın olmayan parmakların arasında tütün kokusu sanki şimdi sevda. Yakışmadı, yakışmayacak o duman dudaklarıma. Sılada çaresiz, sılada sessiz, sılada göçebe bir yaşam göçeriyim. Suskunluğunun köşesini delip azıcık, sürgün umutlara yol açar mısın benim yerime? Mecalim yok bilinenleri alt üst etmeye. Mücadele edebilir misin yerime? Günah çıkarmak için yanaştım bir liman kentinin mavi masumiyetine. Dilimden düşenlerle kirlenecek deniz diye korktum. Yüreğimin sesi sağır edecek saf aşıkları diye ürktüm. Bu günahların asıl sahibinin sen, bu haykırışlarımın asıl nedeninin suskunluğun olduğu gelince aklıma, bir soru işareti yırtıldı damağımda. Benim yerime çıkarır mısın günahlarımı? Sahiplenir misin sırtımdaki kamburunu? Sen kuş tüyü huzur yatağında uyurken benden bihaber, günahlarımdan bana bir şey kalmadı da… Yasakmış artık fal bakmak papatyalarla. Olsun, zaten sen hiç papatya almadın ki bana. Bu gün ilk gördüğün çiçekçiden kapıp bir demet, fal bakar mısın benim yerime aşkımıza? Bir kez, ilk kez ve hatta son kez koparır mısın sarı göbekli ay yüzlü papatyaları? Biliyorum tek sayı değil yaprakları. Suskunluğunun sayısı ele veriyor papatyanın cevabını. Yine de; benim yerime okşar mısın son kopardığını…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © FUNDA BİLGİLİ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |