"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sırtında elbise yok." -Mevlana |
|
||||||||||
|
Çarşıda esnaflık yapmakta olan bir arkadaştan bir malzeme satın alır iken haber aldım. Diyordu:Müfide şu tarihte Öğretmenler lokalinde bizim döneme ait ,tüm İlk.Okl.arkadaşları bulabildiğimiz kadarı ile toplanacağız haberin olsun,bekleriz. Çok sevinmiştim.Heyecan ile toplantı tarihini beklemeye başladım. Ve o gün geldi,gittim,daha da heyecanlanmıştım.Tüm arkadaşlar da öyle idiler zaten. Birbirimizi tanımamız mümkün değildi. Çoğunluğumuz gözlüksüz bir şey okuyamıyorduk artık.Bu durumda birbirimize gülüşüyorduk... İsim soy adlarımızı söylemeye başlayınca,birbirimizi tanımaya başladık.Tabii epeyce de zorlanıyorduk tanımada... Çünkü artık hepimiz kocaman bay ve bayanlardık. Yanlız kesin beş seneyi İlk.Okl.da beraber geçiren talebe kişilerdik.Hepimiz de çok akıllı cin gibi aynı zamanda,çok saygılı uslu çocuklardık. Ne güzel arkadaştıkOgünkü toplantı da bunun bir ispatı idi zaten. Ogün yine çocuktuk sanki,öyle mutlu idik beraberliğimizden... Ayrılık zamanında seneye yine aynı tarihte aynı yerde buluşmaya söz verdik.Lakin iki bin bir senesinde Balyadan yine Balıkesire taşınmamız ile birlikte bir daha arkadaşlar ile görüşmemiz kısmet olmadı. Bizlere ad soy ad ve tel.nolarımız olan zarflar verildi. Sanırım diğer yıllarda toplantı yapılmadı?Yapılsa idi bana tlf ile haber verilirdi? Hay Allah!Okağıtta benim sadece ev tlf nom vardı.Demek ki belki toplantı yine yapılmıştır. Ara sıra arkadaşların adres ve tel nolarının olduğu bu zarfı açıp bakıyorum. Hatta bu zarfı sağlık karnemin kılıfı arasında tutuyorum. Şu anda İzmirde ikamet etmekteyim. Kurban Bayramında İzmirde ikamet etmekte olan bir kaç arkadaşa Bayram tebriği gönderdim.Aynı alakayı buldum,sağolsunlar.Balyada bulunan arkadaşa telefon edip her sene toplantının devam edip etmediğini,ediyorsa tarihini sorup öğreneceğim. Ya Allah,ya kısmet... Uzak veya yakın belki yine gider mi giderim,kısmet olur ise. Ne güzeldi çocuk olmak. Ne güzel bir durum ergin olmak. Herşeyi sevmek,sevebilmek ne güzel... 30.12.2007. İzmir.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Müfide Decdeli, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |