Edebiyat yaşamın öncüsüdür, onu öykünmez, ona istediği biçimi verir. -Oscar Wilde |
|
||||||||||
|
Yaratılan Bir insan olarak Bu sıfatın kim tarafından Verildiğine inanarak Bazen içimden Şunlar geçmiyor değil sanki Eğer mükâfat Ve ceza benim içinse Helal ve haram Benim için var edilmişse Cennet ve cehennem Bunun için sebepse Ahirim ve zahirim yalnızca Beni ilgilendirecekse Kabir, Arasat, mizan Yalnızca benim dirliğim içinse Mahşer gününde Her bir nefis kendi başının Çaresine bakmak zorunda kalacaksa Öyleyse Bırakın Allah aşkına Kendi tercihlerimi, hayat felsefemi Dilediğin yönde Tespit ederek yaşamak İmkânına rahatlıkla vasıl bulunayım Başka bir ifadeyle Arzın sahibi ve mutlak hâkimine Evvelin ve ahiri yaratan Rahmana Cenabı Allaha Ve onun resulüne dilediğim Zihniyette itibar ederek inanayım Çünkü ben Bir insan olduğuma inanıyorum İnsanı Yaratanı tanıyorum Ve ona iman ediyorum Sıratı müstakimi Geleceğim, ahirim ve akıbetim İçin tek yol olarak kabul ediyorum Hürriyetin Ne demek olduğunu İliklerime kadar çok iyi biliyorum Bu bakımdan Akide olarak en son dini mübini islamı muhtevası bakımından, öğretileri açısından, Zenginliği noktasından Ve insanlığın en son dini olduğu Ruhi itminanlığım nazarından iman ediyorum Hayat felsefem, dareyn saadetim olarak Mütalaa ediyor ve böyle yaşıyorum Hülasa edersek Bırakın insanlara tahakküm etmeyi, Hakir görmeyi aşağılamayı birde kendinize bakın
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |