"İşimden büyük tat aldığımı söylemeliyim." -John Steinbeck |
|
||||||||||
|
Çay demlenirdi ocakta.Kedi,fareyi kovalardı.Esnerdik arada sabah mahmurluğuyla.Sıcacıktı oda.Dışarıda kar bile yağsa,evin sıcak olacağını bilmenin güveniydi yaşadığımız.Ve her üşüyüp irkilmemizde bilirdik zaten yaşadığımız yere kolay kolay kar yağmayacağını.Sırf laf olsun diyeydi "Kar mı yağacak acaba?"larımız... O günlerde dikkatle televizyona diktiğim gözlerimin,bir gün uzaklara dalıp,o günlere ağlayacağını bilmediğim yaşlardaydım.Zaman kaynıyordu,ocaktaki çaydanlık gibi...Kaynıyor,buhar olup havaya karışıyordu.Büyüyordum,kaynayan zamanın buharına karışarak.Kediler,fareler kovalıyordu beynimde,bir an bile durmadan.Ve artık eskisi gibi emin değildim yakalanmayacaklarından,tıpkı kar yağmayacağından da emin olmadığım gibi... Öğrendim sonradan; her yere kar yağabileceğini.Karla karışık yağmalandı çocukluğumdan bu yana yüreğimde biriktirdiklerim.Bir çaydanlık kaldı geriye ,ocakta kaynayan,bir kedi,bir fare... Hani piknik dönüşlerinde,hepimiz bir şeyler alırdık da elimize, tek sıra uzaklaşırdık anılarımıza anı eklediğimiz bir günden daha.Arabaya binmeden,elimde sepetle son bir kez dönüp bakardım,az önce ayak izlerimizi bıraktığımız kırlara.İşte öyle,elimde bir sepet,dönüp baktım bir geçmişime,bir yarınlarıma.Bir çaydanlık sepetin içinde,bir anlık görüntüler,bir kedi,bir fareyi kovalıyor göz kapaklarımda.Git gide artarkan, "Daha dün gibi" adını verdiğimiz anılarımız ,acılarımız da artıyor. Bir çaydanlık kaynıyor ocakta, kediler fareleri kovalıyor,günler günleri...Karışıp gidiyorum çaydanlığın buharına...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Betül Yiğin, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |