Gençliğinde müzik öğrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon |
|
||||||||||
|
bu şarkıyı benim icin söylemişti Edit Piaf ne kadar kaldırımlı şehir varsa hepsinde... dinlerken kaldırımdan düştüm diz üstü.... önce yıktım bütün beton evleri sonra yüreğime gittim elimde aşk ve sevme duygusu yüreğime binalar diktim.. her binada onlarca kat onlarca katta onlarca oda her birine uzak bir isim kilitledim... numara koymadım kapılarına istediğimin içinde gezindim... istediğim yüzü öpüp istediğim ele, elimi değdim... zaman bilmez beni ben de bilemem beni ben elindeki asaya ateş yakan zır deli!.. "gel beri" desem kaçacaksın besbelli!.. "haber" yazan bütün gazeteler duymadı sanırım mevsimlerin yer değiştiğini içinde insan ve çiçekler bir de kuşlarla gelen leylek cemrelere de ne oluyor yani! biri düşer,düşmeye hazırlanır öteki amaç insana kötülük etmek değilse...başka ne olabilir ki!.. yok yok küçük laflara inat kocaman sevdim seni eli kınalı kıza döndü buruşuk yüzüm kararıverdi beyaza duran saçımın teli... tam da çiçek açmıştım budanmış dalımin kabuk aralığından şeftali çiçeği pembesiydi pembesi meyveye duracaktım, kızaracaktım bir sabah, tan vakti kırağı yaktı, bitirdi dönüp sordum Tanrı'ya "sırası mıydı şimdi?" offff!.... çek bakalım! dalgalar alıp gidiyor seni!.. yol göründü yar duracak değilim ne yaparsan yap gayrı!.. nasılsa bütün uzaklar ve bütün özlemler ölü şimdi!.. Bolu.31.05.08
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |