..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşam ciddi, sanat neşelidir. -Schiller
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Öyküsel > iLkEsU

21 Haziran 2008
Suyun Kaldırma Kuvveti_ Hiçliğin Bir Gölete Batmış Olsa Bile  
iLkEsU

:AICE:

..
şu anda zamandan ve günlerden geçen yaşantımı saymazsak içi doldurulmuş hiçlikte ben onunla görüşmekteyim; yüz yüze yan yana ve sırt sırta..

ve aynı anım_da üstünde oturuyor olduğum tepenin zirvesine vuran ufukla bakışmaktayım..

ve belirtmeliyim ki ben ufukta ike_n karşımdaki göleti boğmakla da meşgulümdür..

..elimde ıslak topraktan yaptığım bir tabak ve bir çocuk suratı var ve güneşin elleri ellerimde Güneş de her birimizi onarmakla meşgul.. Çocuk tabak ve bendenizi..

Onarı_

Çok uzun kalmayacağım -Güneşin ufukta eriyip denize karışmasını ya da başka bir vakitte bir çiçeğin açmasını filan beklemeyeceğim bu tepenin sırtından öylece geçeceğim-..
Gün ben_siz de batar nihayetinde Ay açar mı yıldız kayar mı bu türlüzekleri beklemeyeceğim her biri benden evvel de vardı nihayetinde diyeceğim ve .. onarının ellerinde demlenen bendeniz sadece bu tepeden bir ufka bakıp dalıp akacağım..
bir deniz bir dünya
ve bir deli dolusuyum..

karşımda çıplak şehrin karanlık ışıkları oynaşmakta
ve evet gün -aydınlık- içinde pek fark edilmese de ben görebiliyorum
..

ve görebiliyorum bulutların yüzeyinde_ bir yerlerde olduğumu görebiliyorum-saklanmaktayım buralara
evet aleni _ulu orta
gözler ve gökler önünde saklanmaktayım..
herkesten uzak herkesten yakınım kendime ..kimseler yokken olduğum yerdeyim içimde.. herkesi yasaklamalı bazen herkesi
kendini bile..

öyleyse diyebilir miyiz ki ben şu anda bir ağacın gölgesine karışıp bir tepenin zirvesinde oturmaktayım diye
..ve zamandan arda kalan her şekilde bir düzengi içinde acıma dek varan onun kimsesizliği ile görüşüp sırtımı dayamaktayım onun sırtına diyebilir miyiz..
peki dersek düşmez miyiz!
ve diyebilir miyiz bazen yüzüne açmasını beklemediğim şu çiçeği de savururum diye
..diyebilir miyiz
bazen bir çocuğu ve tabağı ve kendimi hiçlik içinde onarabilir miyiz -Güneş olsa da üstümüzde- diye diye_bilir_miyiz..

ben zaman zaman kendimi boşluğa bırakıp terk etmek için varımdır.
peki varsak bu şekilde düşmez miyiz geriye dek_

yakın zaman içinde_ kızılca kıyamet kopacak
-havanın karşımdaki çizginin dibine eğilmesiyle birlikte tepemdeki ağaç da kararacak..
gölgemde Güneşin elleriyle üstünde oturduğum tepeye vurulacak.. bunlar olacak evet
..ben günlerden geçen değişimleri görmezden gelip hala onun kendisizliğine dayarken sırtımı.. bir geriye düşüş olacak ki sadece onun hiçliğinden ileri gelecek ..bir düzenginin kimsesiz sırtına dayanmış savruk sözlerimde..

Bugün bu tepeye çıkmazken burada kendimi var edemezdim de beklenen şeyler olacak birazdan.. ben burada ike_n de olacak aynılıklar.. öyleyse ben yaşanmamış yaşamlarda da varımdır bazen.. Onun yanında olmadığımı düşündüğümde ondayımdır bu tepede açmış olan bir çiçeği topraktan çekince düşümde çiçek açmış olacak
..bir kız çocuğunun ben hiçlik olduğu kararını aldığımda kız batmıştır çoktan.. Ben bazen öngörüsü yüksek bazen de körgülük duyusuyumdur..
Kız çoktan batmıştır artık çünkü ben en çok görgü.lük duyu.suyumdur..
..ufukta günle beraber kızılca kıyametin ellerinde denize gömülmüştür kız çoktan.. ve bir hiçliğin başlamasıyla Yıldız kaymış çiçek kopmuş Ay açmış ve ben deniz sırtımı boşluktan alıp hep_liğe dayamışımdır.. çokt_an_
Ay açar mı yıldız kayar mı beklemeli beklemeli en çok insan kendidenizini ya da bendenizi..ni..

sonsuz olmak lazım bazen
kentsiz barksız
kendisiz
yasaklı
sınırsız
acılı acısız
..

çağrışımların gölgesinde
acıkmış da olmak lazım
evet
tahmin etmek lazım bazen
kar yağmak lazım bazen kararsız inen yağmurun ağlamasını duymak lazım
şakır şakır şarkı söyleyip
şırıl şırıl köpürmek lazım
özlemek özlemek için beklemek lazım bazen

..öyleyse benim bugün bu tepeye yaşayamadığım hayatıma arada bir bakıp başka bir yerlerde açmamış bir çiçek olmadığımı görmek için çıkmış olmam lazım..

yoksa bazen ben
kendimi boşluğa bırakıp terk etmek için varımdır _denilebilinir..

..Bunca ufuk
bunca gölet
çepeçevre insan yapımı bir su kobayı_ karşımdaki renksiz gölet
bunca çerçeveyi nasıl da göğüsler
içinde bir hiçlik ölüsü
eriyişi hiçliğin
içinde hiç olmamış bir kadın
içinde bir yalanı nasıl da renksizce besler
öyleyse ben hiç yaşanmadığım hayatlardan geç.EN bir gölgeyim
ve aslında
bana asla
siyah denilemez karanlığım sadece ama kar yağdı ve karanlıktı, hiç dedi geçti...

.. şu göletin içinde duran hiçlik dahil.. suyun kaldırma kuvvetini hesaplatır iLkEsU ya
sessiz bir gemi_ ağırlığında bir hesaplamayla _içindeki tüm kahpeliğe rağmen..
su ruhani temizliği ile tüm pislikleri saf_la_mış hiç_le_miştir ve akşam inmiştir ruhani güzelliği ile farklı zamanlarla kuşatılmış aynılıklarımıza çoktan_

..

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın öyküsel kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kumdan Hızıyla Akşam Aşığı
İlkemr-i Vaki

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Düş Erken
İnsan Kaçarken Düşer
Eylülde Gezen Balık
Aşk Ağlar
Gri Değil Beyaz
Lüferin Yaprakları
Güzler
Ankara
İki Harf
Ben İstanbul Olayım

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Ruhi Bunal'ım [Öykü]
İhtiyar Sakki'nin Tozlanmış Kütüphanesi [Öykü]
Köstekli Saat [Öykü]
Zaman Sarmaşığı 2 [Öykü]
Zaman Sarmaşığı 3 [Öykü]
Ayrılış [Öykü]

iLkEsU kimdir?

ORİJİNDEN NOTLAR

Etkilendiği Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA

yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © iLkEsU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.