Yaşam başlangıcı olmayan bir yolculuktur. -Victor Hugo |
|
||||||||||
|
Son sözün sessizlik oldu; ılık bıçak; tek yudum. Jilet ve ciklet.. Sana atılmaya hazır, kız çocuğundan bir adım; çamur kokan ellerim; sana gülüşen gözlerim ve ağzım jilet ağzımda ciklet kanar, bir çocuk çocuk kokar; boynunda kirden bir ip; dolanmış yeşil gözlerinin içinde çepeçevre bir sonbahar.Ellerinde sarp,ellerinde bir kalp, sana çamurdan bir adam yapar; mevsim bahar; bahar son kokar! Nereye kadar gidebilirse; gitti. Jilet ve ciklet; tahammülü kadar çiğnenen; bir toprak, tenim; üstünde adımların ve izlerin; geçip giden gemilerin hep bahsettiğim pas tutmuş tayfaların ve izlerin; denizin üstünde kayalaşmış gizlerin; jilet ve ciklet; kirlenmiş kemiklerim. Fırlatılmış bir hikaye; ağız dolusu bir çocuk; tükürülen bir jilet ve ciklet aynı anda aynı ağızda yanan. Aynı kalpte aynı kadının saklandığı ömrün olsun. Beni sana unutulmamaya.. Jiletten bir ciklet; bir çocukta benim an.ım olsun.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © iLkEsU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |