Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos |
|
||||||||||
|
gözlerinin yakası sırılsıklam bir denize düştüğünde aşka kıyıları olur memleketimin suya dair bir şişe dışında ıslak lekeler ve yüzümde kirli bir hudut bir gülümseme kenarı senin olduğun kum fırtınası çıplak bir sahil dolunayın dudakaları ağzımda ve içiyorum sersefil kum yakasında yere uzandıkça olmadığın sesleri buluyorum serinde kalbinin yelkovanıyla hemfikirim her saat dimdiktir gökyüzü seni seninle içiyorum elimde bir kadeh kırılgan iki göz ve kırmızı bir tat dolunayı bitirene dek kumsalı sırılsıklam esiyorum birgün dolunayın tarihinde uzun bir yalnızlık giymiş uzun kollarında uzun soluğunu vurmuş dudaklarını kalbini acılarını kıyıya dikmiş bir deniz seferinde seni seyredeceğim seni sevmenin mümkün olduğuna seni sevmenin bende uyuyan bir yüz olduğuna bakacağım sözlerim değerek rüzgarın biriyle teninin dayanlımaz naifliğiyle ürpertecek beni biz o ki bir kanat sesinde savrulacağız biraz arsamız olacak deniz üstü bizi biz yapan bir sevdaya kurulacağız bir gün sevmek vaktinde bir deniz akşamın gövdesinde dans ederken sersefil gözlerimden savrulacak kirpiklerin ellerimle bıraktığım yeri anımsatacağım hayatı kalbinin yelkovanıyla hemfikirim dimdiktir başım saçlarımı yüzünde sert bir pencere tokadıyla ruhuna giyrieceğim perdelerin senin seni kendimle saklayacağım kendi yalnızlığımdaki çulsuz sevdayla büyütülen olacaksın gözlerinle doyacağım buram buram gözlerinden seyredeceğim sana baktıkça ben bir sahil kenarında yaşadığım teninle sırılsıklam acıkacağım gel gitlerin olacak kenti yerinden oynatan kalbimin atışıyla dinlediğin sonunda bir kıtayı diğerine ıslatan bir yol olacağım bir memlekette doğar gibi benimseyeceğim içimde bıraktığın sıcak sevdayı..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © iLkEsU, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |