En tatlı sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey |
|
||||||||||
|
Şimdi tam olarak nerede duyduğumu anımsamıyorum ama kurbağaların ilginç bir davranışını size de aktarayım istedim. Eğer yanlış bir aktarma olursa onu da benim hafızamın eksikliğine verin. Kurbağalar belli sıcaklık değerinin altında ve yine belli sıcaklık değerinin üstünde yaşam fonksiyonlarını yitirirlermiş. Bir örnek vermek gerekirse kurbağayı alt limit sıcaklığının biraz üstünde su dolu bir kaba oturtalım. Suyun sıcaklığını yavaş, yavaş artıralım, kurbağa hiç oralı bile olmazmış. Ne zaman ısı üst limite gelir kurbağa durumun vahametini anlar kurtulmak için zıplarmış ama iş işten geçmiştir. Zıplayıp kurtulmak bir yana anında ölürmüş. Yani tehlikeyi anlayana kadar kıpırdamadan duran kurbağaya son hamle fayda getirmez imiş. Son zamanlarda yurdumuzun durumu bana bu olayı çağrıştırdı. Öyle toplumsal ve ekonomik durumlarla karşı karşıyayız ki, şu an her kesin keyfi yerinde. Ama unutmayın altımızdaki kazanda su yavaş, yavaş ısınıyor. Ya iyice ısınmadan uyanıp kazandan çıkacağız, ya da sonumuzun kurbağanın sonu gibi olmaması için dua edeceğiz.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © eyyüp yıldırmış, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |