"...öyküyü yazan bilge, beşinci ya da altıncı göbekten kral torunu olduğumu ortaya çıkaracak şekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote |
|
||||||||||
|
Bugün sonbaharın ilk günü Soğuk rüzgarlar Çoktan dondurdu kalbimizi Yapraklar sularla sürükleniyor, coşan nehirde Ve aşkımdan geriye kalan adımlar Siliniyor yağmurun teninde Sonbaharın ilk günü , sanki hüznü İlkbaharın son günü gibi Kanıyor her tarafın , Dikenleriyle çiçeğimizin Seviyorum bu sabahı , karanlık gibi... Siyah perdeler çekmişler üzerlerine Korkuyorsun değil mi ? Son kalanı vermekten Gururunu , aşkını ve güveni Başka bir kalpte gizlemekten Sonbaharın ilk günü bugün Geçmişin , bir sonraki günü Tıpkı senle benim , ikimizin son günü Tıpkı aşkımızın son ilkbaharı Her günü bugün gibi yaşayamadık Bugünü bile , orada , olduğu gibi bıraktık Bugün bile sustukta , korkudan konuşamadık Yine korktuk , sustuk çünkü yanlış yaşamamalıydık Ama biz , son baharın ilk günü ve yapraklar Dudaklarının rengi , işte biz zaten yanlış yaşadık... Yarın Gibi Zaman Sesim çıkmıyor , suskun düşüncelerim Düşünmek zor olur , soğuk sularda ateşin “ Bir zamanlar “ diyeceğin o gün Anlarsın zaten Ne rüyaların , ne hayatın Elinde değildir artık Bir zaman üşüdüğün o kaldırımlar İçini ısıtan o endişeli mekan Yoktur dünyanın bir yerinde senin için Anılar , Kimsenin ulaşamayacağı bahçeye gömülü Sevda vazgeçilmiş acı bir anı Geriye kalan , yazılmış birkaç ıslak mısra Sen bir yıldız olsan da , Her fırtınada yok olursun Kopan parça , parça umutlarım , Bulutlar kadar karardı Oysa hep yanımda isterdim seni , Olabilir miydin ? Yoksa acı tahminlerim , Arkasında bir duvar gibi dikilirdi. Güller gibi rengi olan bir yaşam olsa Sana verirdim yine , Yalnız benim olacağına. Bir tane isterdim , en kırmızı ... Ölüm gibi kokan ... Her nefesimde acıyla , kalbimi yakan Bir tane istersim , Üstünde tek yaprağı olan Bizim gibi bir tane - Tane , tane acıları yanında Sımsıkı avuçlarımda , kanayan ne varsa Bizim olsun istersin ...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Metehan Apak, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |