Şiir, seçmek ve gizlemek sanatıdır. -Chateaubriand |
|
||||||||||
|
Hazzımın zirvesindeyim sanıyorum sonra fark ediyorum eksikliği, anason kokusu eşlik etmeli sigarama diyorum, ha birde istenilerek başlanan ama yarıda bırakılan tutkulu bir aşkın hayaleti olmalı. Çok gecikmiyor o da. Kapıda içeri buyur etmemi bekliyor, gözleri içimi acıtarak geliyor baş ucuma oturuyor. Anason kokusu yoğun rakı, sigara, yitik bir aşk... Birşey eksik hala. Olmuyor o intihar hissi uyandıran yitiklik hala yakalayamıyor kendini. Ansızın çocuksu bir gülümsemeyle keşfediyorum o eksikliğimi. Sadece aşklar değil beni terk eden, zamanında beni terk ettiğini hatırlıyorum. Ayna buluyorum ve karşısına oturuyorum, kendimi keşfediyorum ve yaşlandığımı gösteriyor ayna. Yüzümdeki o gülümseyiş yıllar içinde nasılda keskin bir hüzne dönüşmüş meğer buruşmuş yüzüme bakınca, şimdi anlıyorum aynanın karşısına geçince sadece bedenimin değil yalnızlığımda yaşlanmış. Küçük bir gülümseme takılıyor dudağımın kenarına. Sigaraya uzanıyorum. Dudaklarımın arasına aldığım sigarayı çekiyorum içime, o küçük gülümseme gidiyor sigarayı çekince. aklımda yitik bir aşk, bir elim sigaramda, sigaram dudaklarımda, diğer elimde rakım, karşıda ayna, aynada hüznün doruğunda yıllanmış keder dolu yüzüm... İnadına acı çekmeli işte o an, inadına ölmeyip acı çekmeli. Belki de yarım kalan aşk gelir kurtarır, ruhumu kuşatır. İşte o zaman inadımdan vazgeçerim. Bedenimi dünyada bırakarak aşkla dolu ruhumu sonsuzluğa bırakırım. Belki birgün o aşk gelir ve ruhumu sonsuzluğa bırakırım. Ama belkide birgün sadece ölürüm...
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Dilara Yiğit, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |