Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos |
|
||||||||||
|
BİR DÖNME DOLAPTAYIZ HEPİMİZ “Gündüzüm seninle,gecem seninle” der bir güzel şarkı. Güzel der de bu durum hiç değişme yaşanmadığının bir itirafı değil midir aynı zamanda? Tıpkı bu şarkı gibi değişmiyor günümüz. Yaşadıklarımız hep aynı. Tıpkısının aynısı, Aynısının tıpkısı. Yatma kalma saatlerimiz aynı. Yeme içme, mıçma zamanlarımız aynı. Boşaltma organlarımız bile alışılmışın dışına çıkamıyor. Sabah küçük, öğle biraz büyük,akşam daha büyük,yatarken yine küçük çiş... Bugününüze bakın, dünden farklı ne var yaşantınızda? İŞİNİZ VARSA İŞE GİTMEK İÇİN ÇALARSATİNİZLE UYANDINIZ. Ellerinizle esneyen ağzınızı kapattınız. Lavobaya yöneldiniz,tıraş oldunuz. “Hanım kahvaltı hazır mı?” diye seslendiniz. İki bardak çay, bir dilim ekmek,biraz peynir,dört-beş zeytin tanesi... Üstünüzü giyiyorsunuz. Kravatınızı yine aynı şekilde bağladınız. Hanımınıza bir”Allahaısmarladık “bile demeden kapıyı çarpıp sokağa attınız kendinizi. Hadi,öyle değil deyin bakalım!.. Hadi,güneşten önce uyandım,güneşin doğuşunu izledim ,sabah rüzgarının eşliğinde deyin,diyemezsiniz. Hadi,kuş sesleriyle uyandım, zır sesleri yerine diyemezsiniz. Kuşlar bile terkettiler oturduğumuz sokağı Hadi,”Gündüzüm farklı,gecem farklı”deyin. Nerde o babayiğitler? Bu yazıyı yazan yiğit bile diyemiyor ki... O da aynı girdapta dönüp duruyor. MÜTEBESSİM DİYALOGLAR - Bozuk paranız var mı? - Var. - Kardeşim,bozuk bozuk taşıma,tamir ettir!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © NUH KENİŞ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |