İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua |
|
||||||||||
|
KAYIP NÜSHALARA AĞIT Müverrih Peri İskenderiye'den bildiriyor.!..........Kütüphaneler yanıyor...! Kızarıyor,kıvranıyor,kararıyor ve küle dönüyor Sahifeler. Tarih'in yüzü bembeyaz oluyor.Süt gibi alnı ak oluyor Tarih.. Deneyim rüzgarlarıyla dalgalanan mağrur saçları da ağarıyor Tarih'in.. Mağrur,vakur ve müdebbir aklına şööyle rahatça bir yaslanıyor hükümdar. Keyifle mırıldanıyor ve. -İşte şimdi oldu..! diyerek ayaklarını uzatıyor sır katiplerine doğru.. -Bakın bakalım!..Diyor.Yaş tahtaya basarmıymış bu muhteşem ayaklar.? Eteklerini toplayarak muhteşem ayaklar üstüne kapanıyor sır katipleri.. -Emredin majestelerii..! Majesteleri bok böceklerine bile reva görmeyeceği bir bakış fırlatıyor.. -Nasıl ?! diyor. -Kalem kılıçtan keskinmiymiş? -Estağfirullah Majesteleri !..Hangi keskinlik geçebilir kılıcınızın önüne? -Zavallı pislikler! diye homurdanıyor Hükümdar. Pislik böceklerinin pislikleri bile sizden daha anlamlı geliyor bana. . Aptal tanrı beni hoşnud etmek için yaratmış olmalı sizi.. -Teşekkürler Majesteleri !..Ne kadar nazik ve mükemmel lütfediyorsunuz?!.. Miğdesi kabarıyor majestelerinin.....Öğürüyor ve kusuyor.. -Alın!..diye böğürüyor.. Yiyeceğiniz budur sizin!. Görüp göreceğiniz en güzel yiyecek..! -Ah !..Ne kadar da ince ve lütüfkarsınız majesteleri..! -Güzeell !..diye kükrüyor yüce Kral.. -Yemeğinizi yeyin ve derhal başlayın muhteşem tarihimi yyazmaya... Öyle bir yazın ki şanlı ecdadımın bile kemikleri birbirine girsin.. Katıla katıla gülmekten.. -Merak etmeyiniz Ulu Hakanımız yüce efendimiz.. Bir damla gözyaşının bile izine rastlanmayacak şanlı tarih sayfalarınızda.. Emin olunuz!.. Aşkım...Ütopyam..Varlık sebebim..Yeryüzü nedenim.Yüküm.Yükümlülüğüm.. Kadr ü kıymeti bilinmemiş elemeğim...Alınterim.Göznurum.Pırlantam.. Göz yaşıma sahib çık e mi?.. ve.. Sadr'ına yaz o'nu. Satırlarına değil.. Satırlar kayboluyor. Sadr'lar sadr üstüne sadr doğruyor.Unutma bunu. Ve sen. Gözyaşlarım'la yoğuruyorsun Sadr Oğullarımızı.. Sadrazam oğullarını;Sır katip oğullarını Kahretsin için... Ruhum!.. Sana güveniyorum.. Ve.. Teşekkür ediyorum.. Kurtarılacaklar listesine kaydettiğin için beni. Şükür secdelerine varıyorum.Seninle bir ve o'na doğru.. Ruhum!..Yeni bir destan yarat ve. Utkuyla dön evine!.. Wesselam!..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Veysel Menekşe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |