Şiir, seçmek ve gizlemek sanatıdır. -Chateaubriand |
|
||||||||||
|
Halk Huzurunda Pespaye Akil’ler’e 1431 REBİÜLEVVEL 03 DEDE HESABI 04 ŞUBAT Bir Devrim’in Anatomisi – Kadir Çelik “Bir Dokun Bin Ah İşit Ol Kase-yi Biçare Çamur’dan” 03-08 O Ruh Benim.! O Aşk Benim.! O Yürek Benim.! O Sevgi Benim.! O Ev Benim.! O Masum Benim.! O Madun Benim.! O Gurbet Benim.! O Kuyu Benim.! O Sürgün Benim.! O Kewir Benim.! O Kariz Benim.! O Ütopia Benim.! Yeryüzünden Sonsuzluğa....... Susadıkça Susayan... O Doyumsuz Susuzluğa..! Har u Har.. Soluk Soluğa. Yırtındıkça Yırtınan;Bağrındıkça Bağrınan; Mutmain ve Müstakarr.! O Biteviye Molasız. O DaimaYalansız .. O Daima Dolansız ; Falansız ve Filansız.. Ağlamasız ve Ağlayansız. Efendisiz ve Kahramansız. Namsız ve Nişansız. Cübbesiz ve Üniformasız. Ve fakat.../..Ve asla.. O'nsuz Olamayansız. O Mübarek Yolculuk... O Mübarek İz. O Seslenilensiz. Doğduğu Gibi.. Urba’dan Üryan.. Küçük Prens-Pamuk Prenses Uyuyan. O Bazen Beyaz Atlı. O Bazen Abdal-u Yayan. Ama daima Yol’a koyulan.. Her Hal u Kar Yol’da kalan. Sağa Sola Savrulmayan. Marşlara Tutunmayan..Sloganlara Sarılmayan. Düşmanına Asla Muhtaç Olmayan. Düşmansız da Var Olan…/..Hasımsız Elçi. Kendinde Kendi. Her Can’a Hizmetçi; Kendine Efendi.! Demir Asa ,Demir Çarık,Ağaç Saz, Bronz Lir. Kariz u Kewir. Sabbah u Fuzuli Rebab u Şiir. O Bağrı Yanık Beste.! O Sağ Yanı Sarı Saltuk. O Sol Yanı Yunus Derviş. Kapusu Daim Taptuk. Kapusu Daim Açuk. Ol Can’ı Daim Yağma. Şol Göynü Salkım Saçuk. Bayram u Bektaş. Hatayi Nakkaş. Nesimi Yoldaş. Pir Sultan Kardaş. Cemaran Haldaş../..Sebzivar Dildaş. Su ise Su..Ekmekse Ekmek..Aş İse Aş. Tuz ise Tuz. Göz ise Göz. Aşk ise Aşk. Savaş sa Savaş.! Söz ise Söz.! Meşk ise Meşk.! Öz ise Öz. Işk İse Işk. Ol İç Öz. Ol Gerçek Töz. Ol hiç mi hiç. Sönmeyen.. Kadim Nur. Kadim Kandil..Kadim Mum. Kadim Köz. Kurban Olduğum. Tertemiz-Apak. O Kadim Çıplak.. O Kadim Kefensiz. Ol Rahmetenlil Alemiyn Nübüvvet.! Ol Marifet; Ol Keramet; Ol Mürüvvet.! Benim.! O'nda.. O'ndan..O'nunla..O'na.. O. Olan Benim.! O'nun Nefesiyle O'nun Nefesi.. O'nun Sesi'yle O'nun Ses'i.. O'nun Busesi'yle O'nun Buse'si.. O'nun Hevesi'yle O'nun Heves'i.. O'nun Övmesi'yle O'nun Övmesi. O'nun Yermesi'yle O'nun Yermesi.. O'nun Sevmesi'yle O'nun Sevmesi. Olan. Benim.! O'nun Görmesi'yle O'nun Görmesi. Olan da.. Benim.! O'nsuz Olan Ne Var ki.? Meğer ki Devrim Olsun.! ** Devrim O'nsuz Kalmıştır Görmüyor musunuz.? ** Atom Bombasız Kalmamıştır Ama Bu Devrim.! ** Moda'ya Uyan kim Şimdi.? Piyasa'ya Savrulan Kim Şimdi.? ** Habil Ne Demişti Hatırlıyor musun.? ** Bizim (Meta-Fiziksiz) Mücessem Ruhumuz. Size Beddua Etmeyecek Bayım.! Değil Sizi öldürmeye. Sizi Üzmeye Bile Niyet Etmeyecek Bayım.! ** Eşekarılarına da Zahmet Vermeyecek Bayım.! Bizim O Essah Ruhumuz.! Daima Parmakuçlarımızla Dokunduğumuz. Aba’r u Zülal,,,/..Ammar u Bilal.. Ebu Zerri Celal../..Selman u Pir u Pak.. Adem’den Muhammed’e.. Muhammed’ten Humeyni’ye.. Sebzivari’den Fehmedi’ye.. Ve işte.. Nihayet. Bu Deli’ye .. Dek. Süregelen…/… Silsile-iTahire’den. Vasıla-yı Ahire’ye… Cem-i Cemal. Seyr-i Süreyya Yolculuğumuz. ** Var mısınız Yok musunuz Onu Söyleyin siz.! Sigaya Çekmeyi Filan da Bırakın Siz. Molla Kasım Filan mısınız Siz.? Kim Adına Konuşuyorsunuz Siz.! Devlet veya Devletler Adına mı.. Yoksa Şu Bildik Tanıdık.. Abbasi-Safevi..Selçuki- Osmani.. Al-i Beyt aşkına Al-i Beyt’ten Merdud. Meşhur mu Meşhur../..Cürm ü Meşhud. Devletlu mu Devletlu.. Siyasetler adına mı.? ** Demiştim. İyi Okuyunuz. Uğruna Ruhumuzu Feda Edebileceğimiz../..Hakikatimizi Feda Edebileceğimiz .. Ne Bir Devrim, Ne Bir Devlet,Ne Bir iktidar,Ne Başka Dünyevi Bir Şey. Hiç olmadı… ** Bundan Sonra da Olamaz. ** Sigaya çekmek bizim hakkımız.! Sizin değil. O Devrimi Tek Başına Birileri Yapmadı. Bizimle Bir ../..Bizimle Tekbir../ Bizimle Şehaded.. Bizimle Beraber.! An’ca Beraber..Kan’ca Beraber..Can’ca Beraber. Birimiz Hepimiz İçin;Hepimiz Birimiz İçin. İnsan’ca Beraber. Birebir Biz../..Birebir Bizim.. Bizimle Elbir.! Bizimle Gök. Bizimle Yer. Tamhal Beraber..Hemhal Beraber. Altta Biz;Üstte Onlar değil Birebir Eş..Birebir Kardeş..Birebir Agayi..Birebir Sir. Bem isek Bem../..Mir isek Mir. Akvam-ı Cemahir. Ebruli Cevahir. Biz. Olabilen.. Evet evet..! Bunu başarabilen. “Biz”yaptık O Devrim’i. Siz değil.! ** Şimdi Biz’i Önemsemeyen..Şimdi Bizden Biz’i Sevemeyen.. Şimdi Biz’i Değersemeyen. Biz’lik Nedir Bilemeyen. Biz’liğimizin Qadr-ü Kıymetinin Hakkını Veremeyen. Siz.! Hesap vermelisiniz.! Halkımıza.. Halklarımıza..! Bütün Dünya İnsanlarımıza.! Biz’e.! ** Hakkımızı Ödemelisiniz Bayım.! Hakkımızı Tam ve Eksiksiz. Hakkımızı. Tam. Ve. Eksiksiz. Ödemelisiniz. Bayım.! ** O Devrimi Askerler Yapmadı .. ..Şah Muhafızları Yapmadı bayım.!.. Halk Yaptı..Halkımız Yaptı.. ;Halklarımız Yaptı. O Devrimi.. Bayım.! ** Şah’ın yaptığını yapmayın bayım.! Askerlerinize ve muhafızlarınıza sığınmayın bayım.! Askerlere ve muhafızlara muhtaç bir devrim. Nasıl devrim sayılabilir bayım.? ** Şu Kemalist – Faşist despot devrimcilere mi özendiniz yok sa.? Şu Marksist – Sovyetist diktatör devrimcilere mi özendiniz yoksa.? Yoksa şu Narsist-Kendine Humanist- Fransız Lejyonerist devrimcilere mi özendiniz yoksa..? Yahut şu Pragmatist-Kendine Liberal- Evangelist Kapitalist devrimcilere mi özendiniz yoksa.? Veya şu hala akıllanmamış aptal mı aptal Siyonist –Şövenist zavallı devrimcilere mi özendiniz yoksa.? Hatta.! Bi Dakka.! Hitler’i aklamaya çalışan şu malum anti-semitist –güya görünürde anti Siyonist- demeçlerinizle. Nasyonal Sosyalist Nazist devrimcilere mi özendiniz yoksa.!? ** Bakın.! Dost acı söyler. Fakat gerçeği söyler. Bayım.! Bayım.! Böyle yapmayın.! Öyle şeyler yapın ki. Dost değil ; düşman bile parmak ısırsın. Devriminize.! Ki.. GEREK BİLE KALMASIN BÖYLE KARŞI PROPAGANDA KURNAZLIKLARINA DA. Soros’lar dahi değil firsat bulmak. Fırsat kollamaya dahi niyet edebilmesinler. Asla ve kat’a.! ** Bayım.! 7000 YILDIR Allah’la aldatan bir tavrın; bir söylemin zebihi olan Sır Çocuklarıyız biz.! Habil’in daima katledilen ama… Asla vazgeçirilemeyen direngen ( yalnız ve yoksul) Asil çocuklarıyız biz! Kazanabilirsiniz. Fakat. Yenemezsiniz. Bu Dünya’nın bir de Ahiret Rövanşı var.! Bayım. Bu Dünya’nın bir de ahiret rövanşı var. ** Son İkiyüzyıldan beridir de. Devrim’lerle aldatıyorlar bizleri bayım.! Şu mevali;şu köle;şu cariye; Şu şimdilerde hertürlü ticari-siyasi getiriye. Zebih edilen.. Şu Allah’ın bile sahib çıkmadığı zannedilen. Siz Ala-yı İlliyn hazretlerince. Esfel-i Safilin Zannedilen. Safi insan,safi hüman.. Biz. Seslenilensiz – savunmasız ve duldasız— Yolda ama Yoldasız. Bütün devrimlerin altyapısı.. Bütün devrimlerin bineği.. Bütün devrimlerin beleşe binilen Üzeyir Eşeği.. Bütün devrimci commander’lerin- şu sereserpe- karşılıksız kıç döşeği.. Devrim uğruna bedavadan. Devrim anında meçhul kahraman..! -Aman aman alkışş...! Devrimden sonra kış kışş.! …/…Tıpış tıpış..! -Haydi ahıra..! -Yahut çayıra.! -Allah vere Allah kayıra.! Devrim sonrası bütün devirlerin sağmal mı sağmal.. Salih ve abid ineği.! Şu sessiz mi sessiz.. Efelenmeyen ve asla efendilenmeyen. Biz. ** Ama bir gün mutlaka.! Ama sen hiç merak etme benim devrimci fedakar mücahid –yoldaş kardeşim.! Devrim bütün dünyaya hükümdar olduğu zaman..! Ama bir gün mutlaka.! Hiç merak etme sen sayın kahraman asıl başkan asıl kumandan asıl efendi..! Sen hiç merak etme e mi.!? Ama bir gün mutlaka.! ** İyi ama bayım merak ediyoruz işte. Huyumuz kurusun.! Aklımız ermiyor ; kafamız almıyor ama ne yapalım.? Yine de merak ediyoruz işte. Deli’nin biri demişti de: “İnsan var olduğundan beri yeryüzünde.!” “Hiçbir devrim, hiçbir hükümet; hiçbir kral;hiçbir imparator.!” “Hatta hiçbir ulus;hiçbir kavim; hiçbir kabile bile..!” “Tekbaşına Dünya’ya –bütünüyle bile değil;kısmen bile- Salt Hükümdar olamamıştır. “Tanrı buna izin vermemiştir.” “Bundan sonra da izin vermeyecektir.” “Meğer ki bütün insanlar kardeş; bütün insanlık dost ola.!” “Bu durum müstesna.!” “Böyle biline.!” ** Şimdi siz.! Bütün insanları kendinize kardeş ve kendinize dost edebilecek misiniz bayım.!? Başarabilecek misiniz bunu.? Başaramaz mısınız.? Şu halde konuşmayın. Hiç.! ** “Olmayacak iş.!” mi diyorsunuz.? Olabilir.! Ama biz.! Olmayacak günah duanıza amin demekten se. Hiç değil se. Olmayacak sevab duamıza amin demiş oluruz. Neresi kötü bunun.? ** -Mehdi gelecek ama kardeşim.!? -Gelmiyor ama kardeşim.! Zorla değil a? -Gelir gelir merak etme.! Sakın kalbini bozma.! -Birader..! -O gelene kadar sen geliversen dinine halel mi gelir.? -?? ** Mehdi bekleyenin eylemi de mehdi gibi olmalı birader.! BENİM KALBİMİ SENİN BEKLENTİN DEĞİL SENİN SİYASETİN BOZAR. Bozsa bozsa birader.! Kafası bozulunca bal arısını unutup eşek arısına haber salan . Sayın birader.! Senin Dilini de Anzer arısı soksun dileyeyim bari ben de İlla sokmalıysa bir arı.! Tamam mı birader.! ** Kaç yıl oldu görüşmeyeli.? Adınızı bile hatırlayamadım.! Onbeş Yıl mı? Yirmi Yıl mı.? Bazen. Bir gün bile. Uzar Uzar Yüz Yıl Olur Birader. Yirmi yıldır kapısını çalmadığın../..Aç mı tok mu sormadığın.. Ne düşüşler ne sürünüşler yaşayan.. Ama hiç mi hiçbir yarasını sarmadığın. Kaldırıp- kucaklayıp sarmalamadığın... Ama her arayışında telefonu yüzüne kapadığın.. Ama yine de sana yüreğini hiç mi hiç kapamayan.. Bunu yapmak isteyip te asla yapamayan.. Şimdi bu darmadağın; ama hala dimdik ve ayakta.. Şu sevgili ehlibeyt aşığınızı.. Şu sevgili seyr-i Süreyya şairinizi.. Görmeyeli.. Dertlerini dinlemeyeli.. Sahi kaç yıl oldu bayım.? Peki. O Fatıma kızınız kaç yıldır ve hala.. Sizi bekliyor ve hala. Siz niçin gelmiyorsunuz bayım.? Siz neden hiç gerçek sevmeyi bilmiyorsunuz bayım.? Siz neden hiç gerçek elvermeyi bilmiyorsunuz bayım.? Bu adam. Size aşık olmuştu bayım. Hem de kusursuz aşık olmuştu bayım.! Değil mezhebinden meşrebinden.. Dininden Milliyetin de çık deseniz. O’ndan da çıkacaktı bayım.! Yedi sülalesinden bile sıdkını sıyırmış size koşmuştu da. Siz bir adım bile yürümemiştiniz bayım.! Her davetinize koştura koştura icabet etmişti de.. Hatta hem de ne uzak yollar yürüme pahasına cebinde beş kuruşsuz. Her gel dediğiniz yere gelmişti de bu adam bayım. Siz neden bir kez bile evine-ailesine uğramamıştınız bayım.? O çocuklar hiç hak etmedikleri acılar; yoksulluklar çektiler bayım.! Ama bulamadılar başlarını bari okşayabilecek bir tane bile bir İslam Devrimcisi Musahib Yoldaş bayım.! Söyleyin bakayım.! Bunun için de mi Mehdi beklemeliydi O çocuklar ve.. O yalnız eş.. O ıssız mı ıssız. Hiç akrabasız. O çilekeş mi çilekeş. O yaransız. Aile bayım.!? Konuşturmayın beni bayım.! Diyeceğiim amma ne fayda.! Konuşmuş olduk işte.. Ne fayda bayım.!? Şimdi. Ne yapayım.? Allahtan mı umayım ne umacaksam bayım.! Peki. Öyle yapayım. Kabul.! Eyvallah…! Ama.! Siz de öyle yapın bayım.! Siz de Allah’tan umun. Ne umacaksanız.! Bayım.! ** Fakat. Bizden. Bir şey. Ummayın. Bayım.! ** Wesselam.!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Veysel Menekşe, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |