Bu hafifçe kenara itilecek bir roman değil. Daha büyük bir şiddetle uzağa fırlatılmalıdır. -Dorothy Parker |
|
||||||||||
|
TİLKİNİN SİTEMİ Çakal aç kalınca, “O, akıllıdır, bana bir karın doyurma yolu gösterir” deyip gitmiş tilkinin inine: - Tilki kardeş üç gündür mideme bir lokma bir şey girmedi. Açlıktan ölmek üzereyim. Derdime bir çare, demiş. Tilki cebinden bir kartvizit çıkarıp arkasına “Hamili kart yakınımdır. Kendisine iki tavuk verilsin” yazmış çakala uzatmış. - Bak, demiş, aşağıdaki kümesin sahibi yakın arkadaşım olur. Bu kartı kendisine ver. Okut. Sana iki tavuk verecek. Karnını bir güzel doyur. ... Çakal gitmiş; yarım saat sonra üstü başı perişan, yüzü gözü şişmiş ve de ağzı burnu kanlar içinde geri dönmüş. Tilki şaşkınlık içinde: - Ne bu halin çakal kardeş, kaza mı geçindin? deyice, - Yok, demiş çakal, kümesin sahibi beni çok fena dövdü, bu hale getirdi. Tavuk da vermedi. Tilki daha da şaşırmış : - Peki kartımı göstermedin mi? Arkasına yazdıklarımı okutmadın mı ? - Gösterdim ama, okumadan, aldı cebine koydu. Beni de çok kötü dövdü, deyince sitem etmiş tilki tilki: - Ah be kardeşim! Okumuyor bu millet, ben ne yapayım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mehmet Önder, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |