..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Yıldızlar

Didem Duruöz - Yıldızlar
Site İçi Arama:

- YILDIZLAR -

Duyguların Dünyası

Osho Yaşadığı Zaman Demiş ki... (Emine Pişiren) Yazarlar ve Yapıtlar 

Bir akşam vaktiydi. Dostumla söyleşi içindeydik. Az sonra gün İda'nın batısından süzülecekti. Uzak Doğu felsefesiyle çok yakından alakalı dostum, gözlerimin içine bakıp "Osho'yu tanıdın mı?" diye sordu. Yutkundum önce. Belleğimde evirdim, çevirdim, Osho hakkında bir bilgi belleğimin arşivine atmamıştım. Dostuma gülümsedim. "Osho'yu sen tanıdın galiba, onu anlatır mısın bana, nasıl biriydi?" diye sordum.

Sufilerden Özdeyişler (Hulki Can Duru) Tasavvuf 

Bıstamlı Beyazıt, Hallacı Mansur, Bağdatlı Cüneyt, Mevlana gibi sufiler kendilerini Tanrı ile bir, hatta aynısı olacak kadar yücelmiş benlikler olduklarına inanmışlar, "batın" (görünmeyen) ile uğraştıklarını, asıl gerçeğin bu olduğunu, sıradan insanların yanlış olan "zahir"e (görünen) takılıp kaldıklarını, oysa zahir'e ve şeriata uyulmasına gerek olmadığını anlatmaya çalışmışlardır.

Oruç Baba"nın Kıssadan Hisseleri - 3 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Entelektüel 

Sanatçılara gerçekten hayranım.Çünkü bizler zevk peşinde koşarken,miskinlik yaparken; onlar, ya düşünmekle yada bir şeyler yapmakla ömürlerini tüketirler.

Oruç Baba"nın Kıssadan Hisseleri - 1 (Ömer Faruk Hüsmüllü) Entelektüel 

Oruç Baba der ki: İyimser kişiliğini biçimlendiren bir heykeltıraş ise,kötümser de kişiliğini parçalayan bir balyozdur.

Sıfır Nedir? (KERİM ALİ) Entelektüel 

Sıfır tabanlı düşünce başkalarının bakış açılarından kurtulmayı, insanın kendi sorusunu sorabilme cesaretini ve düşüncelerini yeniden kurabilmeyi, dünyayı kendi gözünden görebilme serüvenini temsil ediyor.

Dilim Dilim Oldu Dilim (Aynur Özbek Uluç) Dil 

-Size göre, dilimizin sorunları var mı?

İzedebiyat Kardeşini Seç ile Kardeş Olsun Mu? (güliz dülgeroğlu) Eğitim 

Defterinden kopardığı sayfaya satırlardan taşan, kurşun kaleminden sevgiyle akan, kilometrelerce uzaktan sıcak tebessümünü nasıl yazıldığını bile bilmediği ismimin üstüne koyan kardeşim bana mektup gönderdi de oturup ağladım... Ya siz?

Hatanın Kalbi (Evren Özen) Entelektüel 

Acı; zamanla diner mi yoksa iliklerinize işlenip, sizin bir organınız mı olur? Kolunuz, bacağınız, ayaklarınız gibi... Size ilişik, sizden mi olur ya da siz mi onun olursunuz? Herkesin içinde herkesten ve her şeyden biraz vardı. En azından Goethe bunu onaylıyordu: “Ben, kendi hesabıma, ne yaptım tüm yaşamım boyunca? Gördüklerimi, duyduklarımı, gözlediklerimi derledim ve kendime malettim!... Yaptıklarım, çeşitli yaratıkların binlercesinden besinini alarak oluştu: Akıllılardan ve delilerden, aydınlardan ve aptallardan yararlandım. Çok zaman başkalarının ettiklerini biçtim. Benim yapıtım, Goethe imzasını taşıyan ortak bir çalışmanın ürünüdür.”

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Eser sahipleri, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.