..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsanın en iyi tarafı ürperebilmesidir. -Andre Gide
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Emine Pişiren
Emine Pişiren - Her şeye rağmen yaşamak güzel
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Yağmur Kuşu Suskunluğu (Emine Pişiren) 11 Nisan 2018 Öyküsel 

Yoksa Canınız Hoşaf mı Çekti? (Emine Pişiren) 10 Ağustos 2017 Günlük Olaylar 

Ayran dedim de aklıma geldi: Vakti zamanında Gıyaseddin adında aksi mi aksi, huysuz mu huysuz, lafı anında tokattan beter insanın yüzüne vuran, nezaketten nasibini almamış, çok bilmiş bir bucak müdürü varmış. Dört kez evlenip boşanan müdürümüz, ilk eşini çorabı kaçık diye, ikinci eşini çorba pişiremiyor diye, üçüncüsünü az konuşuyor, diye, son eşini de yatağa kendisinden beş dakika daha erken yatıyor diye boşamış.

Eh, Burası Türkiye (Emine Pişiren) 10 Ağustos 2017 Türkiye 

Şimdiki düşüncelerim değişti. Kimin ayağı devlet dairesinde bir engele takılırsa, şikâyet mercii ararsa, çaresiz kalıp söylenirse; " Anlat derdini Marko Paşa'ya: Burası Türkiye" diyorum.

Gel Mezarıma İşe Oğlum (Emine Pişiren) 10 Ağustos 2017 Anı 

Bankadaki işimiz bitince boş koltuklara oturup beyefendi ile biraz sohbet ettik. Emekli bir memurmuş. Çocuklarının her biri farklı şehirlerdeymiş. Eşi öleli çok olmuş. Yalnız yaşıyormuş. Dizlerinden ameliyatlıymış. Gözleri izin verdiği sürece kitap okumayı çok severmiş. En çok da Rıfat Ilgaz ve Aziz Nesin Kitaplarını okumuş. Hala onları bir kaç sefer okuduğunu söyleyince onu daha çok sevmiştim.

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? - 1 - (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öğle tatillerimde birden ortadan kaybolmamı neden sır gibi saklıyordum, bilmem ama arkadaşlarımın -herhalde o yavru kedileri annesinden alıp ayıracakları korkusu - yavrulara zarar verecekleri düşüncesi, çocuk yüreğimi kaygıyla dolduruyordu. Beni arayıp da bulamayan, derste yakalayıp “nerede?” olduğumu soran arkadaşlarıma “Annem dışarı salmıyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuşturuyordum.,,

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? - 2 (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öğle tatillerimde birden ortadan kaybolmamı neden sır gibi saklıyordum, bilmem ama arkadaşlarımın -herhalde o yavru kedileri annesinden alıp ayıracakları korkusu - yavrulara zarar verecekleri düşüncesi, çocuk yüreğimi kaygıyla dolduruyordu. Beni arayıp da bulamayan, derste yakalayıp “nerede?” olduğumu soran arkadaşlarıma “Annem dışarı salmıyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuşturuyordum.,,

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? - 2 - (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

O şaşkınlık hali bende kısa sürdü tabi...Yerini ani gelişen bir öfke tepkisi almıştı. O an nasıl bir kuvvet hakim olduysa bana; elimde tutmakta olduğum süt şişesini sarı kediye fırlatmıştım. Sersemleyen kedi, merdiven altındaki yan duvara çarptı. sonra da lastik top gibi geri yuvarlanıp, dört ayak üstüne düştüğü an bende ileri doğru bir hamle yapmıştım. Kaçmamalıydı.

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? (Son Bölüm) (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Yavru kedilerin o anda gözlerine bakasım gelmişti. Evet, açıktılar. Günlerce beklediğim o anı bugün bile anımsadıkça içim kıyılır gibi olur. Gri ve açık mavi renkti. Hani, aksu dediğimiz renge çalıyordu her birinin gözleri. Belki büyüdükçe değişecekti renkleri. Ama o gün yavruların gözleri açılmıştı işte…

Kırk Yıl Sonra Özgür Olacaktım (Emine Pişiren) 8 Haziran 2017 Kültür Çatışmaları 

Adam yüzünde hafif acı ve kahreder bir ifade ile devam etti: -' Sonra annen bizi yarı çıplak yakalamıştı ve bana bu rezilliği, seninle evlenerek temizlemezsem beni hapislerde kırk yıl süründüreceğini söylemişti...' Biten sigarasını küllüğe bırakıp yeni bir tane yaktı ve deriiiin bir nefes çekerken kadın dayanamadı;

Atatürk'e Duyulan Bu Öfke, Bu Nefret Nedendir? (Emine Pişiren) 4 Haziran 2017 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

" Bir baba 5 yaşındaki kızına şehvetle bakması caizdir!" Veya " Aç kalınca karınızı yiyebilirsiniz." Ya da "Öldükten sonra karınızla bir hafta daha sex yapabilirsiniz!"

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (Son Bölüm) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Bakışlarımız ana yolun sağ tarafında otostop çeken liseli gençleri gördüler. Toruna ne söylese mantıklı gelecekti? Geçen haftaki nine torun arasında geçen söyleşi bir çırpıda aklından ince ince süzülmüştü: “Hani sana organ mafyasından bahsetmiştim ya…Hani kaçırılma, falan…” Çocuk heyecanla anımsadı o konuşmayı: “Evet, anne anneciğim. “ “İşte şu gençler bile kaçırılabilir oğlum. Kötü niyetli insanlar, araçlarıyla buradan geçerken, onları arabalarına alıp kaçırırlar…”

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (3) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Çocuk yüzünde masum kırılganlık donup kalmıştı. Konuyu daha fazla uzatıp, onu da bıktırmadan konuştu yaşlı kadın: “Aslında şimdi kendini buldurman çok kolay yolları var. Gel sana öğreteyim.” Torun hevesle yaklaştı anneannesine: “Bana öğreteceksin değil mi, anneanne. Gerçekten çok korktum. Ya kaybolursam ben!”

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (2) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Görünen o ki, çocuk sorusuna sıkı sıkı asılmış durumdadır; çocuğun ninesi onun başını okşayıp, yüzüne yalansız bir buruk gülüş kondurdu: “Çocuğu kaçıranlar, kötü insanlar. Onun organlarını çıkartıp başka ülkelere satıyorlar. Aman oğlum, sakın yalnız başına dolaşma. Ortalık çok kötü. Bir yere gideceğin zaman anne ve babandan izin al. Seni yalnız görürler, kaçırırlar çocuğum.”

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (1) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Çocuk 6 yaşındadır. Annesi ve babası sevgililer günü kutlaması için dışarı çıkmıştı. Çocuk ve 3 yaşındaki kardeşi doğal olarak güvenilir bir yakını olan dede ve ninesine bırakılmıştır. Kardeşi erken uyumuştur. Okula yeni başlayan büyük torun ile anneanne baş başa vermiş televizyonda uygun bir filim arayışındadırlar. Bir ara nine yüksek sesle, "Allah kahretsin senin gibi pislikleri!" diye söylenir.

Anne Cennette Yemek Var mı? (Emine Pişiren) 17 Şubat 2017 İronik 

" Anne babamla abim nereye gittiler?" Anne ağıtını dudak uçlarında donduruyor: " Onlar gitti kızım, onlar gittiiii..." " Nereye gittiler anne?" Anne yutkunuyor. Nasıl dese yavrusuna da onu ikna etse? Kendince en mantıklı yanıtı seçiyor aklının havuzundan: " Onlar cennete gittiler yavrum."

Yarım Somun Yemek İçin Orospuluk (Emine Pişiren) 8 Şubat 2017 Kesinlikle Karşıyım! 

Ama benim can sıkıntım hala devam etmekteydi. Ne yapmalıydım? Ev kadınlarının nasıl vakit geçirdiklerini düşündüm. Bir çoğunun yemek sitelerinde, okey oyun masalarında veya dizi film izleyerek vakit öldürdüklerini öğrendim.

Adamdan Saymışız (Emine Pişiren) 14 Aralık 2016 Başkaldırı 

Havada Bok Kokusu Var Baba (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Kesinlikle Karşıyım! 

Bizim en yumuşak karnımız, yerimiz dinimizdir. Yeter ki o kısma bir kroşe atılmaya görsün. Anında DİNSİZ yaftası yapıştırırlar vallahi!

Sular Altında Uyumaya Bırakılan Tarihimiz (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Unutulamayan Dönemler 

Yol boyunca doğanın muhteşem üç rengiyle gözlerimiz kucaklaşırken baraj suları göğün mavisiyle adeta sarmaş dolaştı. Ak bulutlar bir kuğu zarifliğinde suyun yüzeyinde tatlı akisler çizerken, bir anda bakışlarım dondu. Yutkunamamıştım! O an boğazımıza takılan alabalık kılçığı değildi.

Ölüme Çok Az Kala! (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Yüzleşme 

Leonardo da Vinci'nin ölmeden önceki son sözü, bana yıllar öncesinde okumuş olduğum yukarıda aktarmış olduğum yazıyı anımsatmıştı: "...Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim..."

"Haksız Eleştiri Çoğunlukla Biçim Değiştirmiş Övgüdür."-Dale Carnegie-

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Emine Pişiren, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 09:34:26