..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamak için topu toplam altı haftam kalsaydı ne mi yapardım? Tuşlara daha hızlı basmaya bakardım. -Isaac Asimov
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Emine Pişiren
Emine Pişiren - Her şeye rağmen yaşamak güzel
Site İçi Arama:

Ana Sayfa
  Yağmur Kuşu Suskunluğu (Emine Pişiren) 11 Nisan 2018 Öyküsel 

Yoksa Canınız Hoşaf mı Çekti? (Emine Pişiren) 10 Ağustos 2017 Günlük Olaylar 

Ayran dedim de aklıma geldi: Vakti zamanında Gıyaseddin adında aksi mi aksi, huysuz mu huysuz, lafı anında tokattan beter insanın yüzüne vuran, nezaketten nasibini almamış, çok bilmiş bir bucak müdürü varmış. Dört kez evlenip boşanan müdürümüz, ilk eşini çorabı kaçık diye, ikinci eşini çorba pişiremiyor diye, üçüncüsünü az konuşuyor, diye, son eşini de yatağa kendisinden beş dakika daha erken yatıyor diye boşamış.

Eh, Burası Türkiye (Emine Pişiren) 10 Ağustos 2017 Türkiye 

Şimdiki düşüncelerim değişti. Kimin ayağı devlet dairesinde bir engele takılırsa, şikâyet mercii ararsa, çaresiz kalıp söylenirse; " Anlat derdini Marko Paşa'ya: Burası Türkiye" diyorum.

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? - 1 - (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öğle tatillerimde birden ortadan kaybolmamı neden sır gibi saklıyordum, bilmem ama arkadaşlarımın -herhalde o yavru kedileri annesinden alıp ayıracakları korkusu - yavrulara zarar verecekleri düşüncesi, çocuk yüreğimi kaygıyla dolduruyordu. Beni arayıp da bulamayan, derste yakalayıp “nerede?” olduğumu soran arkadaşlarıma “Annem dışarı salmıyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuşturuyordum.,,

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? - 2 (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Öğle tatillerimde birden ortadan kaybolmamı neden sır gibi saklıyordum, bilmem ama arkadaşlarımın -herhalde o yavru kedileri annesinden alıp ayıracakları korkusu - yavrulara zarar verecekleri düşüncesi, çocuk yüreğimi kaygıyla dolduruyordu. Beni arayıp da bulamayan, derste yakalayıp “nerede?” olduğumu soran arkadaşlarıma “Annem dışarı salmıyor, evde yemek yememi istiyor…” gibi bahanelerimle savuşturuyordum.,,

Sarı Kediyi, Niçin Kireç Kuyusuna Atmıştım? (Son Bölüm) (Emine Pişiren) 10 Temmuz 2017 Beklenmedik 

Yavru kedilerin o anda gözlerine bakasım gelmişti. Evet, açıktılar. Günlerce beklediğim o anı bugün bile anımsadıkça içim kıyılır gibi olur. Gri ve açık mavi renkti. Hani, aksu dediğimiz renge çalıyordu her birinin gözleri. Belki büyüdükçe değişecekti renkleri. Ama o gün yavruların gözleri açılmıştı işte…

Kırk Yıl Sonra Özgür Olacaktım (Emine Pişiren) 8 Haziran 2017 Kültür Çatışmaları 

Adam yüzünde hafif acı ve kahreder bir ifade ile devam etti: -' Sonra annen bizi yarı çıplak yakalamıştı ve bana bu rezilliği, seninle evlenerek temizlemezsem beni hapislerde kırk yıl süründüreceğini söylemişti...' Biten sigarasını küllüğe bırakıp yeni bir tane yaktı ve deriiiin bir nefes çekerken kadın dayanamadı;

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (3) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Çocuk yüzünde masum kırılganlık donup kalmıştı. Konuyu daha fazla uzatıp, onu da bıktırmadan konuştu yaşlı kadın: “Aslında şimdi kendini buldurman çok kolay yolları var. Gel sana öğreteyim.” Torun hevesle yaklaştı anneannesine: “Bana öğreteceksin değil mi, anneanne. Gerçekten çok korktum. Ya kaybolursam ben!”

O Annene Söyle, Çocuğun Aklına Bunları Sokmasın (2) (Emine Pişiren) 18 Mayıs 2017 Anı 

Görünen o ki, çocuk sorusuna sıkı sıkı asılmış durumdadır; çocuğun ninesi onun başını okşayıp, yüzüne yalansız bir buruk gülüş kondurdu: “Çocuğu kaçıranlar, kötü insanlar. Onun organlarını çıkartıp başka ülkelere satıyorlar. Aman oğlum, sakın yalnız başına dolaşma. Ortalık çok kötü. Bir yere gideceğin zaman anne ve babandan izin al. Seni yalnız görürler, kaçırırlar çocuğum.”

Anne Cennette Yemek Var mı? (Emine Pişiren) 17 Şubat 2017 İronik 

" Anne babamla abim nereye gittiler?" Anne ağıtını dudak uçlarında donduruyor: " Onlar gitti kızım, onlar gittiiii..." " Nereye gittiler anne?" Anne yutkunuyor. Nasıl dese yavrusuna da onu ikna etse? Kendince en mantıklı yanıtı seçiyor aklının havuzundan: " Onlar cennete gittiler yavrum."

Adamdan Saymışız (Emine Pişiren) 14 Aralık 2016 Başkaldırı 

Havada Bok Kokusu Var Baba (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Kesinlikle Karşıyım! 

Bizim en yumuşak karnımız, yerimiz dinimizdir. Yeter ki o kısma bir kroşe atılmaya görsün. Anında DİNSİZ yaftası yapıştırırlar vallahi!

Sular Altında Uyumaya Bırakılan Tarihimiz (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Unutulamayan Dönemler 

Yol boyunca doğanın muhteşem üç rengiyle gözlerimiz kucaklaşırken baraj suları göğün mavisiyle adeta sarmaş dolaştı. Ak bulutlar bir kuğu zarifliğinde suyun yüzeyinde tatlı akisler çizerken, bir anda bakışlarım dondu. Yutkunamamıştım! O an boğazımıza takılan alabalık kılçığı değildi.

Ölüme Çok Az Kala! (Emine Pişiren) 14 Eylül 2016 Yüzleşme 

Leonardo da Vinci'nin ölmeden önceki son sözü, bana yıllar öncesinde okumuş olduğum yukarıda aktarmış olduğum yazıyı anımsatmıştı: "...Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim..."

Sahi, Ülkemde Darbe mi Oldu? (Emine Pişiren) 16 Temmuz 2016 Türkiye 

Evde erzak yok denecek kadar azalmıştı. Üstelik de ne ekmek, ne kahvaltılık vardı. Cumartesi nasıl olsa semt pazarımız kurulacaktı. Köylülerden alırım, diye ertelemiştim. Banka kartımı alıp Vakıfbank ATM den para çekmek için evden çıktım. Aneee o da nee? Yazlıkçılar bankamatik önünde iki sıra uzun kuyruklar oluşturmamış mı? Yanlarına umutsuz, "aklıma gelen ihtimal korkusuyla," keyifsiz yaklaşıp sordum: "Neler oluyor burada? Sesler koro halinde havaya yükseldi "Darbe oldu..!"

Hangi Dua İle Sana Gelelim? (Emine Pişiren) 6 Temmuz 2016 Taşlama (Kinaye) 

Siz Böyle Yanmıyor Musunuz? (Emine Pişiren) 28 Haziran 2016 Dinler, İnançlar ve Ateizm 

Kadın belli ki, kapanmayı siyasi showa dönüştürecekti. Bunu sesine yerleştirdiği sert tonundan anlamıştım. Tabi bende gardımı alacaktım. Ee bunca yıl boşuna mı okumuş araştırmıştım: Kütüphanemin raflarındaki din içerikli kitaplar rafları değil belleğimi doldurmuştu. Aklıma Sahihi Buhari gelmişti. Önyargılarını açık giyinmeme dayanak çatık kaşlarıyla ifade eden siyah çarşaflı çokbilmiş kadını; bakalım hem Kuran ayetlerinin gerçek anlamlarıyla, hem de hadislerden yola çıkarak aydınlatabilecek miydim? - Hımm, sizinle demek 1500 sene öncesine döneceğiz?

7. Didim Şiir ve Şairler Buluşması (Emine Pişiren) 13 Haziran 2016 Anı 

Yumurtanı Nasıl İstersin Canım, Rafadan mı Kafadan mı? (Emine Pişiren) 13 Haziran 2016 Beklenmedik 

Dedi ve tam sınıftan çıkarken arkalardan bir hışırtı ve müdürümüzün tam sırtına isabet eden yumurta, krem rengi elbisesini sarıya çalmıştı. Tüm sınıf aniden sessizleşmişti; bazılarımızın arkalara doğru radar gibi çevrilen başları adeta bir suçlu arar gibiydi.

Biz Önce Beş Kişiydik (Emine Pişiren) 9 Mayıs 2016 Anı 

Bedenimde bir gariplik olduğunu anlamıştım. Eşime hafif ağrım olduğunu söylesem, heyecan yapacaktı. Üstelik elimden tuttuğu gibi beni hastaneye götürecekti. İçimden 'Biraz daha bekleyeyim belki gaz ağrısıdır, ‘diye geçirip kâğıt oyunu oynamaya devam ettim. Ama ağrıdan sayıları çift görmeye başlayınca oyuna daha fazla devam edemeyeceğimi anladım: Biraz da kaygıyla eşimin annesine fısıldadım: "Anne galiba bebek geliyor..."

"Haksız Eleştiri Çoğunlukla Biçim Değiştirmiş Övgüdür."-Dale Carnegie-

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2025 | © Emine Pişiren, 2025
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 17.01.2025 20:08:39