..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, seçmek ve gizlemek sanatýdýr. -Chateaubriand
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Tüze Felsefesi (Hukuk)
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak
Ýsa Kantarcý
Þiir > Aþk ve Romantizm

Kýzý Aldým Çýrýlçýplak tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi ne güzel memelerdi onlar genç kýzýn sürüye sürüye götürdü bavulunu beyazdý memeleri bavulu çekince ezildi memeleri meme çatalý çýktý ortaya tramvaydan bakýyor gökyüzü kumraldý bir daha asla unutamam tramvaydan bakýyor gökyüzü susamýþ çocuklar gibi bir genç kýzdý simsiyah giyinmiþti s.ktiðim siyahýný asla sevmedim tramvaydan bakýyor gökyüzü annemi

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
 Türkiye ve Komþuluk  (Ahmet Odabaþ)

Dikkat edilirse, 1923 ile 1940 arasý, dünyanýn en hýzlý geliþen ekonomisi, Japonya, Rusya ve Türkiye’dir.
 Neymiþ Biliyor Musun  (Ahmet Odabaþ)

Evrimleþmiþ duyunu umimiye… Þaþýrma lüksümüz yok. Kapitilasyon ve duyunu umimiyeyi tarihe gömen kiþilere dil uzatarak, adam
 Atatürk ve Türkiye  (Ahmet Odabaþ)

Bir çalýþmanýn baþlangýç yazýsýdýr... Türkiye tarihi, çok partili yaþam ve bu dönemler içinden bazý ayrýntýlar tartýþýlmýþtýr. Yeni deðiþiklikler eklenmiþtir
 Bilirkiþi Raporu  (Ahmet Odabaþ)

Ucuz tarým ürünü ve et ithali ile harakiri arasýnda bir akrabalýk yok. Ancak,kendi üreticisinin boðazýný sýkmak, yada ayaklarýna kurþun sýkmak gibi bir eylem de deðil.
 Seçim Barajý  (Ahmet Odabaþ)

10 partinin katýldýðý bir seçimde: Seçime giren partilerden 9 tanesi 4.999.999'ar oy alsa, bu partiler % 10 barajý nedeniyle milletvekili çýkaramayacak… ve 5.000.010 tane oy alan parti tüm milletvekillerini alacak… baðýmsýzlar hesapta yok… 9 parti baraja takýldý, 10. Parti bütün millitvekillerini aldý…
 Madem ki Biliyorsun, Neden Öðretmiyorsun  (Ahmet Odabaþ)

Atatürk ile orda tanýþtým. Sonra, Karacaoðlan’dan Orhan Veli’ye, bir çok kiþiyi tanýdým. Bilim, felsefe, hukuk…büyük denizlere açýldým. Çok ama çok dostum oldu. Bilim adamý, sanatçý, devlet adamý, hukukçu þair ve yazar, ….
 1982 Anayasasý ve Tutukluluðun Devamý Kararý  (Ahmet Odabaþ)

Seçimden önce veya sonra bir suç iþlediði ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararý olmadýkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargýlanamaz. Aðýr cezayý gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruþturmasýna baþlanýlmýþ olmak kaydýyla Anayasanýn 14 üncü maddesindeki durumlar bu hükmün dýþýndadýr.
 Sahiplik Ýmaný 1  (Bayram Kaya)

Sýk sýk olmasa da zenginlerden fakir olanlar çýkacaðý gibi, fakirlerden de zengin olanlar çýkýyordu. Böylece ilerleyen süreç içinde deðiþmez olan kader, öngörülemeyen nedenleri içinde takdiri ve kaderleri de deðiþtirecekti. Ama bu ön görülmez ilikler münferit olmalarý nedeniyle asal olan özel mülk sahipliðini ve köleliði hiç deðiþtirmeyecekti! Buna köleci dinler de dahil.
 Çok Partili Yaþam  (Ahmet Odabaþ)

Çok partili siyasi yaþama geçtiðimiz günlerdeki, acemi yöneticilerin küçük Amerika olma sevdasýndan uyandýklarýnda, kendilerine Atatürk döneminden kalan sanayi tesislerini sattýramayan Amerika, kendisine karþý dik duruþ gösteren, isteklerini aynen yerine getirmeyen yönetimi gözden çýkarmýþ ve darbe ortamýný hazýrlatmýþtýr.
10 
 Adalet Üzerine - 4 (Ýnsanlýðýn Þafaðý)  (Umut Salih Tiryakioðlu)

Yeryüzünde hüküm süren anlayýþlarý genel hatlarýyla gördükten sonra en zor iþ, bu pragmatist dünyayý nasýl ters yüz ederek idealist bir dizgeyi hakim kýlacaðýmýz noktasýnda toplanmaktadýr. Bunu gerçekleþtirebilmek için olaný bir kenara býrakýp olmasý gerekeni bir çerçeve halinde, duyularýmýzca kavranabilecek tarzda sunmakla baþlamayý uygun görüyorum.
11 
 Dostça Bir Söyleþi  (Ahmet Odabaþ)

Atatürk,, bizim insanýmýz. Ayný sokaðý bölüþtüðümüz, ayný sofrayý, ayný çayý bölüþtüðümüz bir dost…
12 
 Türkiye’yi Savaþa Sokmak Yasalara Göre Suçtur!  (Hulki Can Duru)

ABD’nin kör kuklasý haline gelmiþ olan AKP hükümetinin Suriye ve diðer komþu ülkelere karþý düþmanca söylem ve eylemleri sadece Suriye deðil, Mýsýr ve Ýran ile olan siyasal iliþkilerimizi bozmakta, ülkemizi ve vatandaþlarýmýzý misilleme tehlikesi ile karþý karþýya býrakmaktadýr.
13 
 Özelleþtirme Neden Yapýlýr  (Ahmet Odabaþ)

Ekonomide verimlilik artýþý ve kamu giderlerinde azalma saðlamak için özelleþtirilmelerine iliþkin esaslarý düzenlemektir. Özelleþtirmeler verimlilik artýþý saðlamýyor ve kamu giderlerini azaltmýyorsa , açýkça Anayasa’ya aykýrýdýr. Ýlgililere saygý ile sunulur.12 Nisan 2014 Cumartesi
14 
 Çocuklarla Evlenmenin Hukuksal ve Etik Boyutlarý  (Hulki Can Duru)

Dicle Üniversitesi Ýlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Azimli Arap yarýmadasýnýn iklim yapýsýný ve evlilik kültürünü göz önüne aldýðýmýzda çocuklarla evlenmenin olaðan olduðunu, günümüzde de bu tür evliliklerin garip karþýlanmamasý gerektiðini belirterek þöyle yazýyor: “Bütün bunlardan sonra özetle diyebiliriz ki Hz. Aiþe’nin Hz. Peygamberle niþanlandýðý yaþ 6 dýr. Bu da nübüvvetin 10. yýlýna tekabül etmektedir. Evlendiði yaþ 9 dur.”
15 
 Baþkanlýk Sistemi  (Ahmet Odabaþ)

IV. Deðiþtirilemeyecek hükümler MADDE 4. – Anayasanýn 1 inci maddesindeki Devletin þeklinin Cumhuriyet olduðu hakkýndaki hüküm ile, 2 . maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri deðiþtirilemez ve deðiþtirilmesi teklif edilemez. ((2. Madde baþlangýçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.)) bu cümle, baþlangýç hükümlerinin deðiþtirilemez ve deðiþtirilmesi teklif dahi edilemeyeceðini belirtmektedir. Sözü ve ruhu ile geçerli olan Anayasa, 1924 Anayasýna aykýrý düzenlemeyi önlemektedir. Yasama ve yürütmeye iliþkin hükümler de deðiþtirilemez Sonuç itibarý ile, baþkanlýk sistemi teklif dahi edilemeyecek bir sistemdir.
16 
 Kýbrýs  (Ahmet Odabaþ)

Kýbrýs Türklerine karþý yapýlan saldýrýlarýn 1948 tarihli soykýrým sözleþmesine göre deðerlendirilmesi gerekir.
17 
 Darbelerin Arka Yüzü...  (Ahmet Odabaþ)

1960, 1971, 1980 ve devam eden olaylarýn arkasýnda, yabancý gizli servisler açýk açýk oynuyor…
18 
 Evrim Var Ya Evrim  (Ahmet Odabaþ)

evrim kuramýnýn bir garip yönü de herkesin onu anladýðýný sanmasýdýr
19 
 Cmk 308  (Ahmet Odabaþ)

Ceza Genel Kurulu'a itiraz
20 
 Adalet Üzerine (Yeni Bir Evrensel Sistem Arayýþý ve Adalet Düþüncesi)...  (Umut Salih Tiryakioðlu)

Yüzyýllardýr sömürge politikalarýný temellendirmek için kullandýklarý felsefi düþünce ve argümanlara baktýðýmýzda bunlarýn bir zincirin halkalarý gibi birbirine baðlandýðýný görüyoruz. Dediler ki, ölümden sonra hayat, insan için geçerli bir olgudur. Bu yüzden, ahlaka ve adalete uygun yaþamak zorunda olan insandýr. Devletse bu dünyada ödülünü alacak veya cezasýný çekecektir. Onun için öbür dünya olamayacaðýndan, devlet, insan için geçerli olan etik kaygýlarla baðlý deðildir. Böylelikle baþka toplumlardan çalmakta beis görmeyecek, vicdan azabý da duymayacaklardý.

1 2 3 4 5 6  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bilirkiþi Raporu
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Kýbrýs
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Evrim Var Ya Evrim
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Kýsa Dünya Tarihi
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Sahiplik Ýmaný 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Baþkanlýk Sistemi
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Ülkemizi ve Kentimizi Seviyoruz…
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Özelleþtirme Neden Yapýlýr
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Uzatmalý Yalan Haber
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Demokrasicilik Oyunu
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Cumhurbaþkanýnýn Af Yetkisi
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Cmk 308
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Görev Ýtirazý
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Devletçilik Nerede
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Tutuklulukta Geçecek Süre
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Hukukta Makul Süre
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)
Muhalif Görünüþlü Yandaþ
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Tüze Felsefesi (Hukuk)

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.