İnsanlığın hangi filizi köreltilmek istenmişse, tersine o filiz daha gür büyümüştür. -Freud |
|
||||||||||
|
Hakça olmak önemli Bak ne diyor Erenim Hacı Bayram-ı Veli ‘Kendini bil kendini’ ey ermiş, ey tecelli Alıp, veren, dağıtan dava güden hakimi, Uyur gezer ülkemden, gelip geçen tufeyli . Dağ, ova, köy yolunun bir ince mizanısın Bir varlığın duyarı, hâl görmüş insanısın Bil ki onla birlikte çarpan kalbin yanısın, Halk adını alırken hakça olmak önemli. Sen ekmeden biçeni, ben malına çingene Eğrisi doğru gelen, arzı endam meyhane Bağı ben, bağcısı ben yağma edileni ben, Hap olunan ülkeye, ey son gelen aptesli. Havuzun başı sensin, od, ocağın başı sen Kalkınmanın çağdaşı, boş tabağın aşı sen Fiber optik nakkaşı, semerinin kaşı sen, Su başı, köprü üstü fındık, fıstık çerezli. Alıp, sattığın insan, başka ticaret var mı? Seversen sevilirsin öte muhabbet var mı? Haksa istemeden ver ayrı selâmet var mı? Hanginizde arayım dört yanımız çevrili. Kurbanlığa gerek yok milletçe kurban olduk Haccın gereği mi var, yoluna kurban olduk Sizler mal götürürken, geç ayılan biz olduk, Al, ver, tamam sistemde ne söylesem fuzuli.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Haydar Köprülüoğlu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |