..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yaşamım boyunca, ondan birşey öğrenemeyeceğim kadar cahil bir adamla karşılaşmadım. -Galilei
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Yaşam > Edibe Toğaç

24 Mayıs 2012
Şaşıyorum Gülmelerimize Üstelik Ağlanacak Halimiz Dururken Öylece...  
Edibe Toğaç
Bunca zaman neden yüz çevirdik, bunca zaman neden göz yumduk bildiğimiz gerçekleri yok sayarcasına, İnanıyormusunuz sahiden karşınıza bir kurtarıcı çıkacağına, yada belkide hiç bir şekilde inanmıyorsunuzdur başınıza gelecek o kaçınılmaz sona...

:AICG:
Duyuyormusun,Rüzgarı, görüyormusun yıldızları, hissediyormusun hiç kavuşamadığın
halde senin için çarpan o kalbi,bir yerlerde seni seven o yüreği, evet sınanıyoruz hemde
çok fena derecede, yaptıklarımızın yanımıza kar kalıp kalmayacağına gelince, gözünüzün
önünde sadece bir terazi canlandırın, ve zerre kadar yaptığınız iyilikler ve yine zerre kadar
yaptığınız kötülükleri düşünün,ceza sonucunumu bilmek istiyorsunuz işte size o gün geldiğinde
çekmek durumunda kalacağınız cezalarınızın tartılma şekli,,, Düşündükçe şaşıyorum gülmelerimize
üstelik ağlanacak halimiz dururken öylece, Ne kadar yalvaracağız kimbilir açık konuşmam gerekirse
merak ettiğim gibide kıyamet gününe tanıklık etmek istemezdim doğrusu bu beni korkutur evet hemde çok
,derin bir uykudayız, o kadar derin bir uykuki bu, herkez günün birinde uyanacağı o günü bekliyor olacak, adeta mezarlarından kalkar gibi,kalplerin çarpıntısı o gün daha bir belli olacak, artık vakit hesap vaktidir, ve biliyormusunuz, yanımızda kimse olmayacak,zamanında birbirleri için ölen o aşıkları,gerekse sevdalıları düşünüyorumda bedelini intihar ederek ödediklerini sanarak gitti herbiri oysaki bu dünyadan aşksızlıktı belkide onların yanlarına kar kalan böyle düşünerek verdiler hayatı cezalandırma şeklini,ama ne varki durum böyle değil azrail kamp kurmuş yanıbaşımıza hep beraber onun ateşinde merhametinde yada zalimliğinde öylece durmaktayız öylece ısınmaktayızdır, Biliyordum,biliyorduk,biliyoruzda, hepimiz tek başınayızdır, artık ne bir ses veren vardır sesimize nede bir kahraman bir kurtarıcı, elimizi dilimizi bedenimizi yanan ateşlerden çekip kurtaran, gözler fal taşı gibi açılır, korkudan bacaklarda derman kalmaz, kalpler yerlerinden fırlarcasına çarpaR ve yine bilinizki yanınızda kimseler ama kimseler olmaz,,, Hayatı yaşadık belki doyasıya, belki bir çok şey kaldı içimizde yaşanmayan, çok iyilikler ettik kimbilir, çok kötülükler ettik ödeyeceğimiz bedelleri hesaba katmayarak,bizim unuttuğumuz işlemekte olduğumuz suçları kendimizin unuttuğu gibi Tanrınında unutacağını sandık, aldandık, çünkü hepsi kayıt altında, hepsi o deftere çoktan kaydoldu bile,
Bunca zaman neden yüz çevirdik, bunca zaman neden göz yumduk bildiğimiz gerçekleri yok sayarcasına,
İnanıyormusunuz sahiden karşınıza bir kurtarıcı çıkacağına, yada belkide hiç bir şekilde inanmıyorsunuzdur başınıza gelecek o kaçınılmaz sona...

Ve ben eminimki insanlar başlarına gelecek olan o kaçınılmaz sonu tam anlamıyla bugün biliyor olsalardı bu kadar kötülük hakim olmazdı yeryüzüne...

Ve hayatı çok sevmeme rağmen neden bu kadar pasif olduğumu hiç düşündünüzmü...!!!

Yazan-Edibe Toğaç... Yaşama Dair...

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın yaşam kümesinde bulunan diğer yazıları...
Savrulmasını Beklemekteyim...
Tek Bir Aşk
Yaşam Sarmalı
Tıkanma Evresi...
Ruhum ve Kalbimle!
Sevgiyle Kuşat Bizi
Birgün Dünyayı Keşfedebilmek Dileğiyle!
Başlangıca 'Yani Senin Yanına'...
Hayır Hiç Sanmıyorum...
Kasaba!

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Acı Bir Bekleyiş
Anne'ye Mektuplar
Hiç Bir Şey Geçmiyordu
Ölümün Olduğu Yer...
Yontulma Evresindeyiz...
Amacım Bilmek Çünkü Bilirsem Daha Az Hayal Kırıklığına Uğrarım!
Çocuk Düşlerim...
Kalben Körler...
ve Aslında Hepimiz Kalabalıklarda Yüzen Yalnız Çoğunluklarızdır...
Bulmayı Umduğunuz Düşleriniz Sahi Kaldımı Yanınızda...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Bir Amacı Olmalı İnsanın! [Şiir]
Her Gün Ölüyorum Aralarında [Şiir]
O Gün Bugündür İşte [Şiir]
Sen Beni Unutsanda Ben Seni Unutmam! [Şiir]
Parçalansa Kelimeler [Şiir]
Layık Değilsin [Şiir]
Biraz Sana Biraz da Ölüme Hasret [Şiir]
Bana Sorarsanız [Şiir]
Yüreğinde Yer Yok Bana [Şiir]
Umutsuz Bir Aşk [Şiir]

Edibe Toğaç kimdir?

Naçizane yazan-Minimalist Şair. . . Edibe Toğaç http://sayfamdakalancumleler. blogspot. com. tr/

Etkilendiği Yazarlar:
Susan Sontag, İngeborg Bachmann,Montaigne,Dostoyevski,Henry David Throe, Tolstoy,Gogol,Albert Camus,Paul Auster,Susanna Tamaro,Paulo Coelho,Tezer Özlü vb...

yazardan son gelenler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Edibe Toğaç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.