İste, sana verilecektir; Ara, bulacaksındır; Çal ve kapı sana açılacaktır -İncil |
|
||||||||||
|
istedik onu aradık onu bulmayı umduk, önyargılarımızdan sıyrıldık kısaca arındık, yeri geldi ufak tefek dertler soktuk hayatımıza yeri geldi kalabalıktaki yalnızlığımızı farkettik, kafamı kaldırdığımda gökyüzü gördüğümde bu bana ilk kez gösterilmiş olsaydı şayet bunun mucize olduğunu düşünür dururdum elbet, hayat okadar güzelki doğa hayvanlar hepsi okadar güzel ve kusursuzki, kusurları yaratanın insanoğlu olduğunu anlamak hiçte zor gelmedi bana bir gün o sevdiğim çay bahçesinde hayatı süzerken buldum kendimi bir hedef yada gideceğim noktayı önceden ayarlamamıştım ama beni o yer her zaman büyülemiştir. çünkü biliyorumki ben orada kafamı kurcalayan küçük meselelerimi düşüne dururken yanımda sürekli hareket halinde olan o kuşları ve çırpınışlarını farkedip görebilecektimde aynı zamanda ve gördümde yerlere dökülmüş kırıntı aradıkları çok belliydi ben elimde sigaram ve hem kendime hemde doğaya verdiğim zararla otura durayım o kuşlar sürekli yuvalarına bişeyler taşımakla meşgulduler sonra durup düşündüğümde hayatın sadece benim etrafımda devam edip benim etrafımda dönmediğini bir kez daha anlamış oldum onların sayesinde onları yeniden incelemeye koyuldum hepsi birbirinden güzel görünüyordu, kuşlar ve o melodik ötüşmeleri beni hep büyülemiştir çünkü hayatta duymak istediğim tek sesin kuşların sesi olduğunu anladım, çantamı Alıp hep çıkıp gitmek istemişimdir dünyayı gezip dolaşmak dururken evde pineklemekte neyin nesi, mesela nereye gideceğini bilmeyeceğim bir otobüse atlamak bir durakta uyanmak yada nebilim hiç tanımadığın yerlerde özgürce ve korkusuzca yol Almak, birde biz insanoğlu tuhafız işte yanımıza bize eşlik edebilecek ya bir dost yada sevgili ararız belkide eş yada yine yalnızlığımızlamı desek ne dersek diyelim hepimizin içinde gezme ve keşfetme arzusu mutlaka vardır en net bildiğim şeyde bu sanırım... bir gün dünyayı gezif keşfetmek dileğiyle... Edibe toğaç
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Eda Toğaç, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |