Başka dillerle ilgili hiçbir şey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir şey bilmiyorlar. -Goethe |
|
||||||||||
|
Çıkmaya, kaçmaya, saklanmaya bir yol… Kimselerin olmadığı, Düşünü kurduğumuz, Ve şehir bombardımanından muzdarip, Her insanın düşlediği kadar. Biraz toprak, Biraz ağaç, Ve biraz da sonsuzluğu koyup; Pantolon cebimden çitleye çitleye, Toprak karışmış kuyu suyundan İçe içe geçirebilirdim oysa bir ömrü! Bir yol düşündüm kardeşim… İtikâfa sokup kalbimi, Bedenimle bir uzlet hali… Televizyon, internet, telefon… Tüm çöplüklerden arınmış bir hayat! Yalıtarak her şeyimi Her şeyden uzak, Ve her şey Irak her şeyden… Bir yol düşündüm… Ve bir türlü çıkamadım yola… Çıkamadım… İndiremedim sırtımdan, Ağlayan çocuklarını Bağdat’ın.. Yüzdüremedim denizlerde, Halep’i. ‘Beni serin tut’ diye haykıran Gazze’yi, Yürek yürek üstünde, Teheccüdleri sabaha bağlayan Sabahları geceye dolanan Adeviye’yi Tora Bora’nın barut kokan seccadelerinde Sakalı uzamış adamları Misafir edemedim… Gezdiremedim Gece dingin kamp ateşlerinde Dinlendiremedim kardeşim Yanarken coğrafyam, Gamsız gamsız gidemedim Ardıma bakmadan… Ve Ağırlaştım Büyüdükçü büyüdü yüküm! Eğildim, dürüldüm Utandım… Evet bu çok ağır bir vebalin yüküdür! Veyl gecelerden hezeyan! Güneş yanığı tarlalardan Her akşam uyumaya çalışmak Uykulardan uyanarak Susarak çoğu zaman Avaz avaz boğulmak Ve biz kardeşim Bizim için bir yol! Ellerinden tutup bulutların Beyaz düşler ülkesine doğru götüren? Emzikten koparılmış bebeklerin Topraktan süt içmediği? Bir yol işte… Ve annelerin kardeşim çocukları her ağladığında, Yeniden dirilmek istemeyeceği bir yol! Bir yol işte… Benim kalbim kesilirken Senin güneşlenmediğin Ve kurşun toplarken bedenlerimiz Gülmeye bile cesaret edemediğimiz bir yol… Bir yol düşündüm kardeşim Ya düşüp kalacağız yükümüzle Ya yükünü de taşıyacağımız bir yol!
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Orhan TURAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |