|
Anasayfa |
Son
Eklenenler |
Forumlar |
Üyelik |
Yazar
Katılımı |
Yazar Kütüphaneleri |
|
|
Şimdi bana dokunuşların kaldı.
Gittin, ama hala tenimde ellerin.
Küçük bir çocuk gibi dizlerinde,
defalarca öpülmeyi özledim.
:: ... |
Gönderen: ergun tekkalmış / , Türkiye
|
10 Haziran 2012 |
|
| kısa mı ? bence çok uzun ve güzel bir anlatım. bir annenin dizlerinde çocukken başlayıp bir sevgilinin kollarında bitene dek süren. ben çok sevdim . sevgi ve saygılarımla ... |
:: gayet güzeldi beğendim. |
Gönderen: vildan pırlant / , Türkiye
|
29 Temmuz 2010 |
|
| çok şey anlatıyorr tek kıta bir özlemden ibaret değil aslında.içinde sevgi aşk ,hüzün,umut,gözyaşı herşeyi barındırıyor.en önemlisi geri dönmek ve herşey için tekrar baştan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kılan bu bence. herşeyi sineye çekebilmeniz. |
:: gayet güzeldi beğendim. |
Gönderen: vildan pırlant / , Türkiye
|
29 Temmuz 2010 |
|
| çok şey anlatıyorr tek kıta bir özlemden ibaret değil aslında.içinde sevgi aşk ,hüzün,umut,gözyaşı herşeyi barındırıyor.en önemlisi geri dönmek ve herşey için tekrar baştan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kılan bu bence. herşeyi sineye çekebilmeniz. |
:: özlemin en özü... |
Gönderen: gülhan çiftçi / , Türkiye
|
31 Mart 2010 |
|
| yeni katıldım aranıza..kabulünüz olursa tbai...ve şiir tam şu an ki duygularımı anlatıo..yüreğine sağlık. |
:: yureginize saglik |
Gönderen: Gül Çıçek / , İngiltere
|
24 Ocak 2009 |
|
| ben ne saairler gordum tekrar ve tekrar dizeler, ben ne sairler gordum bir kelimede etkiler.... |
:: Tebrikler... |
Gönderen: İdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
|
24 Mayıs 2008 |
|
| Şiirinizin kısalığını eleştirenler olmuş.İlla ki şiir bir kalıba girmek zorunda mı? Alışılagelmişlikten sıyrıldığınz için tebrik ederim.
Başarılı buldum şiirinizi. |
:: Fazlalığı var |
Gönderen: Mehmet Ali Özler / Türkiye/Türkiye
|
6 Ocak 2008 |
|
| Şiir güzel. Kısalığı veya uzunluğu önemli değil. Bence bu şiir'in okunuşta bir fazlalığı var. Belki sadece yanlış bir kelime. Şiirin akarlığı sanki ikinci satırda bir çıkışa geçiyor. "tenimde" kelimesinde bir hendeğe takılıyorum okurken. Saygılar. |
:: Türkiye'nin hali... |
Gönderen: Necat Dilaver / Ordu/Türkiye
|
8 Ağustos 2007 |
|
| Üzgünüm ama; Türkiye'nin hali sizin yazınızdan ve ona yapılan yorumların nitelik hatta niceliğinden belli...Saygılar... |
:: .. |
Gönderen: defnenaz / Bursa/Türkiye
|
31 Temmuz 2007 |
|
| şiir sıralamanızı tebrik ederim
ama hazır kısa mesajlardan farkını göremedim
üzgünüm kötü eleştiri oldu biraz ama
içimden gelen naçizane fikrim
sev(g)iyle~~ |
Gönderen: NİLDA ERZİN / Ankara/Türkiye
|
10 Haziran 2007 |
|
| kısa ama anlamlı derin
başarılarınızın devamını dilerim
diğer şiirlerinizde buluşmak umuduyla... |
Gönderen: MAHMUT GÖKÇE / İstanbul/Türkiye
|
1 Haziran 2007 |
|
| çok harika |
:: ????? |
Gönderen: aliye / İzmir/Türkiye
|
10 Mayıs 2007 |
|
| o kadar çok yorum yapılmışki kafam karıştı yani çok güzel bence kısa,anlamsız vb. diyenleri anlayamıyorum.gayet güzel. iki kelimeyi bir araya getirmeyen birçok insan varken bu kadar güzeli mucize gibi hatta. |
:: sıra |
Gönderen: kevser yıldırım / İstanbul/Türkiye
|
7 Mayıs 2007 |
|
|
Sanki akla gelen cümleler anlamları ölçüsünde değil de gelişi güzel arka arkaya sıralanmış-gibi-
Küçük bir çocuk gibi dizlerinde,
Defalarca öpülmeyi özledim.
Gittin, ama hala tenimde ellerin.
Şimdi bana dokunuşların kaldı.
okuyunca bunları düşündüm istemeden ama diğer bir çok şiirinizi sevdim..teşekkürler |
:: şiir |
Gönderen: soner soner / Düzce/Türkiye
|
5 Mayıs 2007 |
|
| bu şiir sıra bir ise ölçme hatası var gibi geldi bana... Şiiri sevdim ama...zaten bu sitede nasıl okunulabili bu belli değil hiç...
yeni gelenlere dahi giremiyorsunuz bazen.Beş altı değerli arkadaş var. Çok özel eserleri var gerçekten. Ama bazı yazılarını isimleriyle listeye sokuyorlar. Lütfen arkadaşlar.... |
:: sen harikasın |
Gönderen: zeliha selçuk / İstanbul/Türkiye
|
20 Nisan 2007 |
|
| bence kim ne derse desin sakın yasmayı bırakma.hani ilerde bırakırım falan dersen diye sölüorum:)ben senn şiirlerinde hep çıplak hissediyorum kendimi 19 yaşımdayım ama seviorum şiiri.banm yaşımdaki çoğu arkadaşım ne anlıosun dio şiirden.onlarada hak veriorum kapasite meselesi:)nese ben sana hastayım özellikle fikirlerine...bi defa çok farklısın dier yazarlar gibi ya da şairler gibi deilsin çok geniş ve kapsamlı bakabiliosun.bi çok yazar ben aşk şiiri yazıorum diyip sadece aşk yasıolar ne bilim her kes at gözlünü takmış dolaşıo.önce seni bu farklılığın için tebrik ederim.ben seni okumaya hep devam edicem.kendine iyi bak ve allaha emanet ol sevgilerimle...şiirlerini okumayı ÖZLEDİMMMMMMM:))
|
:: KLİŞE |
Gönderen: Fatih Yavuz Çiçek / Kırıkkale/Türkiye
|
18 Nisan 2007 |
|
| Özledim şiirini okuduğumda aklıma Brecht'in "Zaaflar" şiiri geldi.
Zaaflar
Senin hiç yoktu
Benimse bir taneydi
Seviyordum.
Şimdi gelelim asıl maksadımıza...bu şiirde başlığı çıkarın sıradan üç dize görürsünüz...şiire anlamı başlığı kazandırmış... "Özledim" içeriği çok klişe, başlığı çok bilinen,kelimeleri çok tanıdık sıradan bir şiir...bu şiiribaşarılı bulduğumu söyleyemem... |
:: ÖZLEMEK |
Gönderen: Bilal Esen / Ankara/Türkiye
|
23 Mart 2007 |
|
| ORHAN BEY, şiiriniz kısa ama çok anlamlıydı, sizi kutlarım efendim.Bilal Esen |
:: olabilir.. |
Gönderen: arsenur şahin / Sinop/Türkiye
|
13 Mart 2007 |
|
| güzel bi dörtlük.insan az sözlede çok sey anlatabilir.uzun yazmaya gerek yoktur şiirde.bence yazdıkça bişeyler çıkıyo yoğunlaştıkça şiirin tadına varıyosun bence.ama yüreğine saglık ..güzeldi:) |
:: Kısıtlı |
Gönderen: nida / İstanbul/Türkiye
|
7 Şubat 2007 |
|
| Üşengeç şair. |
:: g.z.l |
Gönderen: engin satılmış / Amasya/Türkiye
|
30 Aralık 2006 |
|
| /güzel ama çalışmaya devam,kolaylıklar diliyorum! |
:: Sonuç Aynı |
Gönderen: Ali BİLGİLİ / ISPARTA/KARS/Türkiye
|
25 Aralık 2006 |
|
| Dörtlüğünüz kısa gibi görünsede çok güzel ve uzunca anlatıyor sevdaları, özlemleri... Yüreğinize ve kaleminize sağlık |
:: ? |
Gönderen: Aida Salem / istanbul/
|
25 Eylül 2006 |
|
| Merhaba, şiirin kısalığı değil, sözcüklerin güçsüzlüğü sanırım beni tatmin etmeyen. Belki de iddiası iddiasızlığıdır diye düşündürdü. |
:: bayağı tefastik |
Gönderen: ÇAĞLA ŞENKAN / İstanbul/Türkiye
|
18 Eylül 2006 |
|
| çoq güzel diyemiyorumçünkü kısa ve anlamsız kelimeler var |
:: Damıtılmış kelimeler.... |
Gönderen: ertuğrul akdeniz / Kocaeli/Türkiye
|
6 Eylül 2006 |
|
| 65 yıllık koca bir ömür Hacı Bektaş'ın mezar taşındaki dört kelimeye nasıl sığıyorsa ;
( Gördüğünü söyleme, duyduğunu konuşma )
Kalbindeki damıtılmış kelimelerde beynindeki maya ile birleşince ortaya böyle güzellikler çıkarır işte.
Kalbine, beynine, ellerine sağlık. |
:: Bir şiir, nasıl yazılmışsa, odur - öyledir |
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
|
19 Ağustos 2006 |
|
| Merhaba;
Bir şiir; nasıl yazılmışsa, odur - öyledir.Şiirin kuralı yok.Şairin, şiiri yazdığı andaki duygularını; şairden başka kim bilebilir!Uzun şiir, güzel şiirdir diye bir kural yok.Ben sevdim şiiri.Okurken; bana yakın geldi sözler.Zaten bir şiiri beğenmek, tamamen okuyucu ile ilgili.Bize hitabeden şiirler, anlayabildiğimiz ve aradığımızı bulduğumuz şiirler; bize güzel gelir.Tıpkı, herhangi bir yerde beğenerek yediğimiz yemeklerin, annemizin yaptığı ve bizim tadına alışık olduğumuz yemekler gibi.Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim....Zaten yazdıkça, herşey daha güzel olacak.Bir süre önce yazdığımız şiiri bir süre sonra beğenmememiz; şiirde daha iyiye - daha güzele gidiyor olduğumuzun işaretidir.Bunu, siz de yaşayacaksınız.Sevgiyle kalın.Kâmuran Esen |
:: ne desem? |
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu/Türkiye
|
14 Ağustos 2006 |
|
| eylem ile arasındaki bağa bakarsak,tersine bir işleyiş sözkonusu ve şiiri bozuyor bu!.. tabii ki buna şiir denilirse;özür dilerim!..
saygılarımla...
Yazarın Notu: Hissettiğimi yazdım. Eleştri için özür dilemene gerek yok. Bana kalırsa eleştrin de mantıklı ve tutarlı değil. Sadece eleştri olsun diye yazmışsın |
:: önemli olan |
Gönderen: ahmet zahit dizdar / İstanbul/Türkiye
|
30 Haziran 2006 |
|
| ben şiirin kesinlikle uzunluk veya kısalık olarak değerlendirilmesine karşıyım. şiir bir duyguyu ifade etmek için yazılır ve eger o duygu bir mısrada anlatılabilmişse varsın şiir bir mısra olsun :) |
:: güzel ama.. |
Gönderen: Nurhan Bıdıkoğlu / İçel(Mersin)/Türkiye
|
25 Haziran 2006 |
|
| şiirler kısmında en çok okunan şiire bakmak istedim ama bu kadar kısa bir şiir olduğunu görünce şaşırdım doğrusu.. şiire bir lafım yok ama okuyucu kalitesini düşününce yoğun şiirlerin üstlerde olmasını temenni etmiştim.. şiir yine akıcı.. devamını dilerim.. saygı ve sevgilerimle..
Yazarın Notu: Haklısınız şiir kısa... Ama laf olsun diye uzun satırlar döşemenin de manası yok diye düşünüyorum.Bazen susmak en büyük cevap olur. Cümle gırtlakta kalır ve sadece bir dörtlük anlatır her şeyi... |
:: hani.. |
Gönderen: ayşegül engin / İstanbul/Türkiye
|
15 Haziran 2006 |
|
| bir şarkı vardı: bana her şey seni hatırlatıyor..
eylül, unutmalar, şiirler vs.. okuyorum günlerdir.. galiba, içini boşaltana kadar ayrılık kesecek, buz tutacak, yazı üstüne yazı gelecek gaipten.. şimdi "zaman" diyecem, olmayacak bilirim, sinir eder insanı ezbere dayalı sözler..
sadece benim ezberimi söylemek istedim: "yazmak" |
|
Söyleyeceklerim var!
Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?
Yazıları
yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz
ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız,
yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.
Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.
|
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
|
Yazarken çarptığım kayalar, ruhumun akışını kemirince görüntü farklılaştı. Her otuzuna geldiğinde mi, muahasebe yapma gereği duyar insan. . . Cevaplanması gereken çok soru var şimdi. . . Allah'a af dileyerek, hayata ikinci defa başlamak. . . İkinci şans da bu olsa gerek!
Etkilendiği Yazarlar:
...
|
|
bu
yazının yer aldığı
kütüphaneler |
|
|
|