..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Özlem Şiirleri > Orhan TURAN

14 Haziran 2006
Özledim  
Orhan TURAN

:CFCHC:
Şimdi bana dokunuşların kaldı.
Gittin, ama hala tenimde ellerin.
Küçük bir çocuk gibi dizlerinde,
defalarca öpülmeyi özledim.

.Eleştiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: ergun tekkalmış / , Türkiye
10 Haziran 2012
kısa mı ? bence çok uzun ve güzel bir anlatım. bir annenin dizlerinde çocukken başlayıp bir sevgilinin kollarında bitene dek süren. ben çok sevdim . sevgi ve saygılarımla ...

:: gayet güzeldi beğendim.
Gönderen: vildan pırlant / , Türkiye
29 Temmuz 2010
çok şey anlatıyorr tek kıta bir özlemden ibaret değil aslında.içinde sevgi aşk ,hüzün,umut,gözyaşı herşeyi barındırıyor.en önemlisi geri dönmek ve herşey için tekrar baştan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kılan bu bence. herşeyi sineye çekebilmeniz.

:: gayet güzeldi beğendim.
Gönderen: vildan pırlant / , Türkiye
29 Temmuz 2010
çok şey anlatıyorr tek kıta bir özlemden ibaret değil aslında.içinde sevgi aşk ,hüzün,umut,gözyaşı herşeyi barındırıyor.en önemlisi geri dönmek ve herşey için tekrar baştan demeyi arzuluyor gibisiniz.sizi güçlü kılan bu bence. herşeyi sineye çekebilmeniz.

:: özlemin en özü...
Gönderen: gülhan çiftçi / , Türkiye
31 Mart 2010
yeni katıldım aranıza..kabulünüz olursa tbai...ve şiir tam şu an ki duygularımı anlatıo..yüreğine sağlık.

:: yureginize saglik
Gönderen: Gül Çıçek / , İngiltere
24 Ocak 2009
ben ne saairler gordum tekrar ve tekrar dizeler, ben ne sairler gordum bir kelimede etkiler....

:: Tebrikler...
Gönderen: İdil Demir Tunaboyu / , Türkiye
24 Mayıs 2008
Şiirinizin kısalığını eleştirenler olmuş.İlla ki şiir bir kalıba girmek zorunda mı? Alışılagelmişlikten sıyrıldığınz için tebrik ederim. Başarılı buldum şiirinizi.

:: Fazlalığı var
Gönderen: Mehmet Ali Özler / Türkiye/Türkiye
6 Ocak 2008
Şiir güzel. Kısalığı veya uzunluğu önemli değil. Bence bu şiir'in okunuşta bir fazlalığı var. Belki sadece yanlış bir kelime. Şiirin akarlığı sanki ikinci satırda bir çıkışa geçiyor. "tenimde" kelimesinde bir hendeğe takılıyorum okurken. Saygılar.

:: Türkiye'nin hali...
Gönderen: Necat Dilaver / Ordu/Türkiye
8 Ağustos 2007
Üzgünüm ama; Türkiye'nin hali sizin yazınızdan ve ona yapılan yorumların nitelik hatta niceliğinden belli...Saygılar...

:: ..
Gönderen: defnenaz / Bursa/Türkiye
31 Temmuz 2007
şiir sıralamanızı tebrik ederim ama hazır kısa mesajlardan farkını göremedim üzgünüm kötü eleştiri oldu biraz ama içimden gelen naçizane fikrim sev(g)iyle~~

Gönderen: NİLDA ERZİN / Ankara/Türkiye
10 Haziran 2007
kısa ama anlamlı derin başarılarınızın devamını dilerim diğer şiirlerinizde buluşmak umuduyla...

Gönderen: MAHMUT GÖKÇE / İstanbul/Türkiye
1 Haziran 2007
çok harika

:: ?????
Gönderen: aliye / İzmir/Türkiye
10 Mayıs 2007
o kadar çok yorum yapılmışki kafam karıştı yani çok güzel bence kısa,anlamsız vb. diyenleri anlayamıyorum.gayet güzel. iki kelimeyi bir araya getirmeyen birçok insan varken bu kadar güzeli mucize gibi hatta.

:: sıra
Gönderen: kevser yıldırım / İstanbul/Türkiye
7 Mayıs 2007
Sanki akla gelen cümleler anlamları ölçüsünde değil de gelişi güzel arka arkaya sıralanmış-gibi- Küçük bir çocuk gibi dizlerinde, Defalarca öpülmeyi özledim. Gittin, ama hala tenimde ellerin. Şimdi bana dokunuşların kaldı. okuyunca bunları düşündüm istemeden ama diğer bir çok şiirinizi sevdim..teşekkürler

:: şiir
Gönderen: soner soner / Düzce/Türkiye
5 Mayıs 2007
bu şiir sıra bir ise ölçme hatası var gibi geldi bana... Şiiri sevdim ama...zaten bu sitede nasıl okunulabili bu belli değil hiç... yeni gelenlere dahi giremiyorsunuz bazen.Beş altı değerli arkadaş var. Çok özel eserleri var gerçekten. Ama bazı yazılarını isimleriyle listeye sokuyorlar. Lütfen arkadaşlar....

:: sen harikasın
Gönderen: zeliha selçuk / İstanbul/Türkiye
20 Nisan 2007
bence kim ne derse desin sakın yasmayı bırakma.hani ilerde bırakırım falan dersen diye sölüorum:)ben senn şiirlerinde hep çıplak hissediyorum kendimi 19 yaşımdayım ama seviorum şiiri.banm yaşımdaki çoğu arkadaşım ne anlıosun dio şiirden.onlarada hak veriorum kapasite meselesi:)nese ben sana hastayım özellikle fikirlerine...bi defa çok farklısın dier yazarlar gibi ya da şairler gibi deilsin çok geniş ve kapsamlı bakabiliosun.bi çok yazar ben aşk şiiri yazıorum diyip sadece aşk yasıolar ne bilim her kes at gözlünü takmış dolaşıo.önce seni bu farklılığın için tebrik ederim.ben seni okumaya hep devam edicem.kendine iyi bak ve allaha emanet ol sevgilerimle...şiirlerini okumayı ÖZLEDİMMMMMMM:))

:: KLİŞE
Gönderen: Fatih Yavuz Çiçek / Kırıkkale/Türkiye
18 Nisan 2007
Özledim şiirini okuduğumda aklıma Brecht'in "Zaaflar" şiiri geldi. Zaaflar Senin hiç yoktu Benimse bir taneydi Seviyordum. Şimdi gelelim asıl maksadımıza...bu şiirde başlığı çıkarın sıradan üç dize görürsünüz...şiire anlamı başlığı kazandırmış... "Özledim" içeriği çok klişe, başlığı çok bilinen,kelimeleri çok tanıdık sıradan bir şiir...bu şiiribaşarılı bulduğumu söyleyemem...

:: ÖZLEMEK
Gönderen: Bilal Esen / Ankara/Türkiye
23 Mart 2007
ORHAN BEY, şiiriniz kısa ama çok anlamlıydı, sizi kutlarım efendim.Bilal Esen

:: olabilir..
Gönderen: arsenur şahin / Sinop/Türkiye
13 Mart 2007
güzel bi dörtlük.insan az sözlede çok sey anlatabilir.uzun yazmaya gerek yoktur şiirde.bence yazdıkça bişeyler çıkıyo yoğunlaştıkça şiirin tadına varıyosun bence.ama yüreğine saglık ..güzeldi:)

:: Kısıtlı
Gönderen: nida / İstanbul/Türkiye
7 Şubat 2007
Üşengeç şair.

:: g.z.l
Gönderen: engin satılmış / Amasya/Türkiye
30 Aralık 2006
/güzel ama çalışmaya devam,kolaylıklar diliyorum!

:: Sonuç Aynı
Gönderen: Ali BİLGİLİ / ISPARTA/KARS/Türkiye
25 Aralık 2006
Dörtlüğünüz kısa gibi görünsede çok güzel ve uzunca anlatıyor sevdaları, özlemleri... Yüreğinize ve kaleminize sağlık

:: ?
Gönderen: Aida Salem / istanbul/
25 Eylül 2006
Merhaba, şiirin kısalığı değil, sözcüklerin güçsüzlüğü sanırım beni tatmin etmeyen. Belki de iddiası iddiasızlığıdır diye düşündürdü.

:: bayağı tefastik
Gönderen: ÇAĞLA ŞENKAN / İstanbul/Türkiye
18 Eylül 2006
çoq güzel diyemiyorumçünkü kısa ve anlamsız kelimeler var

:: Damıtılmış kelimeler....
Gönderen: ertuğrul akdeniz / Kocaeli/Türkiye
6 Eylül 2006
65 yıllık koca bir ömür Hacı Bektaş'ın mezar taşındaki dört kelimeye nasıl sığıyorsa ; ( Gördüğünü söyleme, duyduğunu konuşma ) Kalbindeki damıtılmış kelimelerde beynindeki maya ile birleşince ortaya böyle güzellikler çıkarır işte. Kalbine, beynine, ellerine sağlık.

:: Bir şiir, nasıl yazılmışsa, odur - öyledir
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
19 Ağustos 2006
Merhaba; Bir şiir; nasıl yazılmışsa, odur - öyledir.Şiirin kuralı yok.Şairin, şiiri yazdığı andaki duygularını; şairden başka kim bilebilir!Uzun şiir, güzel şiirdir diye bir kural yok.Ben sevdim şiiri.Okurken; bana yakın geldi sözler.Zaten bir şiiri beğenmek, tamamen okuyucu ile ilgili.Bize hitabeden şiirler, anlayabildiğimiz ve aradığımızı bulduğumuz şiirler; bize güzel gelir.Tıpkı, herhangi bir yerde beğenerek yediğimiz yemeklerin, annemizin yaptığı ve bizim tadına alışık olduğumuz yemekler gibi.Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim....Zaten yazdıkça, herşey daha güzel olacak.Bir süre önce yazdığımız şiiri bir süre sonra beğenmememiz; şiirde daha iyiye - daha güzele gidiyor olduğumuzun işaretidir.Bunu, siz de yaşayacaksınız.Sevgiyle kalın.Kâmuran Esen

:: ne desem?
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu/Türkiye
14 Ağustos 2006
eylem ile arasındaki bağa bakarsak,tersine bir işleyiş sözkonusu ve şiiri bozuyor bu!.. tabii ki buna şiir denilirse;özür dilerim!.. saygılarımla... Yazarın Notu: Hissettiğimi yazdım. Eleştri için özür dilemene gerek yok. Bana kalırsa eleştrin de mantıklı ve tutarlı değil. Sadece eleştri olsun diye yazmışsın

:: önemli olan
Gönderen: ahmet zahit dizdar / İstanbul/Türkiye
30 Haziran 2006
ben şiirin kesinlikle uzunluk veya kısalık olarak değerlendirilmesine karşıyım. şiir bir duyguyu ifade etmek için yazılır ve eger o duygu bir mısrada anlatılabilmişse varsın şiir bir mısra olsun :)

:: güzel ama..
Gönderen: Nurhan Bıdıkoğlu / İçel(Mersin)/Türkiye
25 Haziran 2006
şiirler kısmında en çok okunan şiire bakmak istedim ama bu kadar kısa bir şiir olduğunu görünce şaşırdım doğrusu.. şiire bir lafım yok ama okuyucu kalitesini düşününce yoğun şiirlerin üstlerde olmasını temenni etmiştim.. şiir yine akıcı.. devamını dilerim.. saygı ve sevgilerimle.. Yazarın Notu: Haklısınız şiir kısa... Ama laf olsun diye uzun satırlar döşemenin de manası yok diye düşünüyorum.Bazen susmak en büyük cevap olur. Cümle gırtlakta kalır ve sadece bir dörtlük anlatır her şeyi...

:: hani..
Gönderen: ayşegül engin / İstanbul/Türkiye
15 Haziran 2006
bir şarkı vardı: bana her şey seni hatırlatıyor.. eylül, unutmalar, şiirler vs.. okuyorum günlerdir.. galiba, içini boşaltana kadar ayrılık kesecek, buz tutacak, yazı üstüne yazı gelecek gaipten.. şimdi "zaman" diyecem, olmayacak bilirim, sinir eder insanı ezbere dayalı sözler.. sadece benim ezberimi söylemek istedim: "yazmak"

Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.

İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın özlem şiirleri kümesinde bulunan diğer yazıları...
Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor!
Tüm Ayrılıklara Dair
Beklenen
Yokluk
Her Kıskaçta Daha Çok Kanıyorum
Rüya!
Ayrılığın Şerefine

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Yanacağım
Öncesi Yok
Seni Kendime Sakladım, Hepsini Bana Sapladım.
Benim Adım Mabure;
Su ve Ateş
Dua…
Utandım Filistin
Vâcid
Susuyorum, Sakalları Uzamış Tüm Şafaklara
Fecr...

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
"Aşk, Aşk İster" [Öykü]
Sesimi Duyan Var mı? (2. Bölüm) [Öykü]
Sesimi Duyan Var mı? (1. Bölüm) [Öykü]
Yusuf Kuyuda [Öykü]
"Sakın Yapma" [Öykü]
"Saat 14. 00" [Öykü]
Kırnap [Öykü]
Umut ve Çocuk… [Öykü]
Dimitri (Korku - Roman) [Roman]
Aşk mı Alışkanlık mı? [Deneme]

Orhan TURAN kimdir?

Yazarken çarptığım kayalar, ruhumun akışını kemirince görüntü farklılaştı. Her otuzuna geldiğinde mi, muahasebe yapma gereği duyar insan. . . Cevaplanması gereken çok soru var şimdi. . . Allah'a af dileyerek, hayata ikinci defa başlamak. . . İkinci şans da bu olsa gerek!

Etkilendiği Yazarlar:
...

yazardan son gelenler

bu yazının yer aldığı
kütüphaneler

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Orhan TURAN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.