..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > BÝNNUR EDÝSAN




7 Ocak 2014
Öpücük ve Zehir  
BÝNNUR EDÝSAN
Zehir dozda...


:AHIH:
Öpücük ve zehir birbiriyle hiç uyuþuyor mu?
Öpücük hayat vermez mi!
Okuyunuz…

‘’ Çin’de sevgilisini "zehirli öpücük"le öldüren bir kadýn, idama mahkûm edildi.

Henan eyaletinin Maolou kentinde meydana gelen olayda Xia Xinfeng isimli kadýn, aldatýldýðýný öðrendikten sonra, içinde fare zehri olan bir kapsülü aðzýna atýp sevgilisiyle öpüþtü. Zehirli kapsülü öpüþürken sevgilisinin aðzýndan alýp yutan Mao Ansheng, hayatýný kaybetti.

Olay trajik bir aþk vakasý gibi görünse de yetkilililer Xia Xinfeng’i cinayetten suçlu bularak idama mahkum etti. Uzun süredir birlikte olan çiftin "biri diðerine sadýk olmadýðý durumda, aldatan kiþinin ölmeyi hak edeceði" konusunda önceden anlaþtýðý iddia ediliyor. Xia, Mao Ansheng’i baþka bir kadýnla konuþurken görüp sözünü bozduðunu düþünmüþ.’’

Ýlginç bir haber…Hem de çok ilginç bir haber !


Haberde yazýldýðý gibi taraflar sadakat üzerine anlaþmýþsa ve bu iddia gerçekse sonuç baþtan belliymiþ. Tuhaf bir kendine baðlama þekli…Bu anlaþmadaki aksama sonunda, adam ölmüþ kadýn da idama mahkum edilmiþ. Ne demek aldatan ölmeyi hak eder? Kaldý ki kadýn adamý baþka bir kadýnla konuþurken görünce sözünü bozduðunu düþünüp öldürmüþ.Yatakta yakalasa Çin iþkencesiyle mi öldürürdü acaba! Sapkýnlýðýn boyutu tüyler ürpertici sahiden… Þimdi düþününce Xia, aðzýna fare zehri olan kapsülü alýp adamý son kez öperken ne düþündü acaba? ‘Haklýyým, anlaþmýþtýk!’ filan mý demiþtir…Gözü dönmüþ orasý belli…Ýçinde fare zehri olan kapsülü aðzýna aldýðýnda kendinin de yanlýþlýkla yutabileceðini düþünemediðine göre… Bu arada adam, baþýna geleceði bilseydi kadýný kapsülü yutacak kadar þehvetle öper miydi!Aklým sahiden karýþtý olayýn teknik kýsmýyla ilgili deðildi yazacaðým satýrlar.Konu daðýlýyor zira…

Bu haber Çin’den bir örnek sadece. Dünyanýn her yerinde aldatýldýðýný öðrenip sevdiði insanýn canýna kýyabilecek kadar deliren insanlar var..Halâ sahiplenmekle tercih edilmemek arasýndaki o ince çizgiyi anlamlandýramýyoruz. Sevdiðim adamýn yüreði ya da bedeni –hiç fark etmez- baþka bir kadýna gittiyse sebebi ne olursa olsun ne onu bir daha öperim; ne onun bana döneceði günü ( bir köþede hayattan elimi eteðimi çekerek) beklerim; ne de onu öldüresiye yargýlarým. Kendimi ise hiç sorgulamam çünkü nerde ne hata yaptým, polemiðine kapýlýp kemirgen düþüncelerle boðuþmayacak kadar deðerli bir hayata sahibim.Giden gitmiþtir ve aþk davasý da düþmüþtür! Her gidiþ eyleminde ‘aþk’ dediðimiz o mucizevi duygu bir davaya döner ne hikmetse…Sonu ölüm olmasa da bir aþk, iki kiþi arasýnda dava konusu olmuþsa her þey bitmiþtir sahiden. Öldürmek ya da canýný yakmak, ne salakça bir dýþavurum! Aldatan insaný terk etmek varken ille de örselemek, yýpratmak hatta dozu abartýp öldürmek mi gerekli? Kimin hakký var bir baþkasýnýn yaþama hakkýný elinden almaya!

Hülasa; aldatýlmanýn berbat bir duygu travmasý olduðunu kabul ediyorum ama bir yere kadar!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Aynen
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
26 Ocak 2014
Aþký bu þekilde muhakeme edenler çoðunda ilk fýrsatçý aþýklardýr. Ýlk defa karþý cinsi yakalayýp egolarýný tatmin etmek, ilk defa bedensel ihtiyaçlarýný karþýlamak vs. Bu insanlar aþký, sevgiyi sahip olma ile karýþtýrýrlar kolayca. Karþýsýndakine kendi malýymýþ, sýrf ona aitmiþ gözüyle bakýp inanýrlar. Hani eski Türk filmlerinde kadýn oyuncu sevgilisinin kucaðýnda: "Senin olmak istiyorum," der ya þehvetle. Ýþten bunun gibi bir saçmalýktýr. Senin olmak istiyorum, benim olmaný istiyorum... Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ayrýlýklar da Þerefli Olmalý
Ýnsan Ýliþkileri
Bir Aþk Daha Bitti
Erkek Kalbi
Göl Kuþlarý ve Hayat
Kadýn Çýldýrýnca
Rodin ve Þair
Utanç Hapý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Kal... Hoþça Kal
Silmedim, beyaza boyadým
Ýþ Yeri Kurallarý!
Anlatýyor Gibiydim
Gidiyor Bu Þehirden
Yokluðun Bir Ýç Deniz
Çapkýn Erkek (Kadýn)
Yýldýzlar Savrulurken
Hep Ayný Erkeði Sevmek Ýsterdim
Eylül

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aðladýðýn Gecelerin Hatýrýna [Þiir]
Merak Et! [Þiir]
Kadýn ve Saçlarý [Öykü]
Sevmeyi Öðretin! [Eleþtiri]
Ne Aydýn Bir Bilgelik! [Eleþtiri]
Teþekkürler Ebru Gündeþ [Eleþtiri]


BÝNNUR EDÝSAN kimdir?

Yazarak, konuþarak, öðrenerek, öðreterek ve susarak yaþýyor:) Daktilo þaryosundaki parmak dansýna bayýlýyor:) Bir yudum insan. Binnur Edisan :)

Etkilendiði Yazarlar:
William Shakespeare, George Orwell, Albert Camus, Henry Miller, Franz Kafka, Borges, Ahmet Arif, Can Yücel, Ahmet Altan...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BÝNNUR EDÝSAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.